0 ΣΧΟΛΙΑ

«Πόρτα» σε Αλκμαάρ από την UEFA

H UEFA δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Αλκμαάρ για απ’ ευθείας πρόκριση στους ομίλους του ChampionsLeague  

Κατά της UEFA θα κινηθεί η Αλκμαάρ μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να δώσει το εισιτήριο στους ομίλους του Champions League στον Άγιαξ, παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Δεν έχουν τελειωμό, τα εσωτερικά «μέτωπα» που καλείται να διαχειριστεί η ολλανδική ομοσπονδία, μετά τις προ εβδομάδων αποφάσεις της για το «μοίρασμα» των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2020/21) και τη διατήρηση όλων των ομάδων (χωρίς ανόδους και υποβιβασμούς) στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, έπειτα από το οριστικό lockdown που επέβαλλε στον αθλητισμό η ολλανδική κυβέρνηση.

Εκτός από τις Καμπούρ και Ντε Γκράαφτσαπ (πρωτοπόρους στη Β’ Κατηγορία, Keuken Divisie) που προσέφυγαν στα δικαστήρια, ζητώντας να προαχθούν στην Eredivisie, ήταν η σειρά και της Αλκμαάρ να κινηθεί κατά της ομοσπονδίας, για την επιλογή της να δώσει στον Άγιαξ, το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης στους επόμενους ομίλους του Champions League, παρά το γεγονός ότι η ΑΖ ήταν ισόβαθμη με τον «Αίαντα» και μάλιστα τον νίκησε και στις δύο εφετινές αναμετρήσεις τους. Διότι αυτό που μέτρησε στο φινάλε, ήταν η καλύτερη διαφορά τερμάτων που είχε στο βαθμολογικό πίνακα ο Άγιαξ.

«Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο όσον αφορά την αλληλεγγύη ανάμεσα στις ομάδες.  Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα με τους τέσσερις πρώτους, συμπεριλαμβανομένης και της Αλκμαάρ. Κι αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο είμαστε έκπληκτοι. Δεν το γνωρίζαμε αυτό που έκαναν...» τόνισε ο διευθυντής της ολλανδικής ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε στην «De Telegraaf», μετά την κίνηση της ΑΖ να στείλει επιστολή προς την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, ζητώντας να αλλάξει η σειρά των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» σε ότι αφορά τις δύο πρώτες ομάδες της Ολλανδίας.

Και συμπλήρωσε ο Γκούντε: «Η UEFA απάντησε ότι ο καθορισμός της τελικής κατάταξης είναι καθαρά θέμα της ομοσπονδίας της κάθε χώρας. Η επιστολή από την AZ δεν έδωσε κανέναν απολύτως λόγο για να αλλάξει την απόφασή μας. Στο μεταξύ, ενημερώσαμε γραπτώς από την πλευρά μας την Αλκμαάρ, ότι το μοίρασμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων μένει αμετάβλητο».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ