0 ΣΧΟΛΙΑ

Ισπανία: 2.000 λιγότεροι τελικά οι θάνατοι από κοροναϊό στην χώρα

Η χώρα εφάρμοσε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης

Σχεδόν 2.000 λιγότεροι είναι οι νεκροί στην Ισπανια από κοροναϊό, απ’ όσους υπολογίζονταν ως τώρα. Οι αρχές της Ισπανίας αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό της πανδημίας αφού εφάρμοσαν ένα νέο σύστημα καταμέτρησης. Έτσι, οι νεκροί είναι κατά 1.918 λιγότεροι σε σχέση με αυτό που πίστευαν ως τότε. Και πάλι ωστόσο 26.834 παραμένουν θύματα του κοροναϊού σε μια από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως.

Ένα νέο σύστημα παρακολούθησης «βοήθησε στο να αφαιρέσουμε τις εσφαλμένες επαναλήψεις, να επιβεβαιώσουμε τα δεδομένα που συνδέονται με τον νέο κοροναϊό και να απαλείψουμε τους νεκρούς που είχαν αποδοθεί από λάθος», εξήγησε ο διευθυντής των Κέντρων Υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών του υπουργείου Υγείας Φερνάνδο Σιμόν.

Χθες, η Ισπανία δημοσίευσε έναν απολογισμό 28.752 νεκρών.

«Μια απόκλιση 1.900 είναι μεγάλη, προσπαθούμε να εξακριβώσουμε ότι είναι σωστή, όμως αυτοί είναι οι αριθμοί που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή», εξήγησε ο Σιμόν.

Επιπλέον, το υπουργείο αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων: 235.400 έναντι 235.772 χθες.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ολοένα και μεγαλύτερη ποιότητα των πληροφοριών που μας επιτρέπουν να λάβουμε αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Σιμόν. «Είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις επιδημίες, όταν η εξέλιξη της επιδημίας μας δίνει λίγο παραπάνω χρόνο, πρέπει να διορθώνουμε τους αριθμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να τους μειώνουμε», εξήγησε.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες 50 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, στην ένατη κατά σειρά ημέρα όπου ο ημερήσιος απολογισμός νεκρών στη χώρα κυμαίνεται κάτω του 100. Την ίδια ώρα, διαγνώστηκαν 132 νέα κρούσματα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ