Την... ανυπαρξία της έννοιας «ομάδα», όταν παρέλαβε η νέα διοίκηση, αποκάλυψε στην συνέντευξή του ο Κωσνταντίνος Καπετανάκης. Ο έτερος στενός συνεργάτης του Σταύρου Αδαμίδη, αναφέρθηκε στον πρώτο... στόχο των νέων μελών του Δ.Σ. και βέβαια του προέδρου, που ήταν να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό κλίμα σε όλους τους τομείς της ΑΕΚ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ωστόσο και ο ίδιος αναφέρθηκε σε λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, αναφερόμενος σε προηγούμενες μεταγραφές που έγιναν, που «στερούντο λογικής», χαρακτηρίζοντας τες, ως αυθαίρετες και επιπόλαιες.
«Με διαρκή συνεργασία προσπαθούμε να κλείνουμε όλα τα θέματα. Συζητάμε καθημερινά οι τέσσερις μας για αγωνιστικά και μη ζητήματα. Στόχος μας εξαρχής ήταν να υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων με το ίδιο σκεπτικό και όραμα, ανεξαρτήτως προσωπικών σχέσεων, που θα συνεργάζονται για το καλό της ΑΕΚ και θα εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Χωρίσαμε κάποια τμήματα (αγωνιστικό, οικονομικό, εταιρικό) για να εστιάζουμε σε πιο συγκεκριμένα ζητήματα στον ελεύθερο μας χρόνο και να τα καλύπτουμε όλα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:
«Όσον αφορά το αγωνιστικό, αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι το αυτονόητο. Να καταφέρει η ΑΕΚ να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να πάρει το πρωτάθλημα. Η διοίκηση αυτή κάνει μεγάλο αγώνα για να εξορθολογήσει το αγωνιστικό κομμάτι. Υπήρξαν οικονομικές δεσμεύσεις από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ στο ρόστερ που στερούντο λογικής. Κάποιες ήταν αυθαίρετες, κάποιες άλλες επιπόλαιες, υπήρξαν όμως πολλές επιλογές παικτών ιδιαιτέρως αμφιβόλου αξίας. Η ΑΕΚ πρέπει να στοχεύει σε παίκτες υψηλής αξίας».
«Φτιάξαμε ομάδα για πρωτάθλημα»
Στην συνέχεια της συνέντευξής του, ο Καπετανάκης μίλησε για το πλάνο που είχαν όλα οι νεοεισελθόντες στο Δ.Σ. της ΑΕΚ, τονίζοντας: «Αυτή την πολιτική ακολουθήσαμε από τον Μάρτιο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε παγιωμένες καταστάσεις, συμβόλαια-παγίδες που δέσμευαν την ΑΕΚ με παράλογες απαιτήσεις και έπρεπε με γρήγορα βήματα να φτιάξουμε την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Διαπιστώνετε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στον εξορθολογισμό του ρόστερ. Δώσαμε σημαντική έμφαση στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και συνδυάζουμε την εμπειρία με την ποιότητα και το ταλέντο χωρίς να παραβλέπουμε, βέβαια τις δύσκολες οικονομικά παγκόσμιες συνθήκες. Με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ένα αγωνιστικό σύνολο που πάει για πρωτάθλημα. Που θα παλέψει μέχρι τέλους για να το κατακτήσει και να δώσει χαρά στον κόσμο».
«Θα παρέχουμε τα πάντα στον Μπάγεβιτς»
Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και δεσμεύτηκε πως ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα είναι ο απόλυτος... άρχοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος και θα έχει ότι ζητήσει: «Επιπλέον, αποδεσμεύτηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλη συμμέτοχη στην ομάδα. Ο προπονητής μας ζήτησε ένα ευέλικτο ρόστερ περίπου 26-27 παικτών. Θέλαμε όλοι επομένως να μειώσουμε το ρόστερ. Να διατηρηθούν σε αυτό όσοι θέλει ο προπονητής και να αποκτηθούν αυτοί που θα αποδεχθεί.
Ο προπονητής είναι ο απόλυτος άρχων του αγωνιστικού τμήματος και θα του παρέχουμε όλες τις συνθήκες για να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Είχαμε καλή συνεργασία μαζί του από την ημέρα που αναλάβαμε και εξακολουθούμε να έχουμε. Έχει την πλήρη στήριξη και την εμπιστοσύνη μας. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ του κυρίου Μπάγεβιτς και της διοίκησης, του κυρίου Γκρέταρσον του κυρίου Δημητριάδη και πολύ καλή συνεργασία.
Αυτό που μας ενδιέφερε ιδιαίτερα να κάνουμε έιναι να περάσουμε την έννοια της ομάδας που δεν υπήρχε. Η διοίκηση απαρτίζεται από μια ομάδα που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος και θέλουμε και η ομάδα να απαρτίζεται από παίκτες που θα έχουν τον ίδιο στόχο. Είτε παίζουν για 90 λεπτά είτε για λιγότερο. Και δεν θέλουμε γκρίνιες. Αυτό που ζήσαμε όσοι ταξιδέψαμε στην Αυστρία είναι μια ομάδα παικτών που έχει διάθεση να αφομοιώσει όσα γίνονται στις προπονήσεις. Για όλους θα έρθουν οι ευκαιρίες».
Κερδισμένοι οι ποδοσφαιριστές
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, με τα οποία οι ίδιοι θα είναι περισσότερο κερδισμένοι, εφόσον η ΑΕΚ πετυχαίνει τους στόχους της, ενώ και οι ίδιοι οι παίκτες, όσο πιο παραγωγικοί είναι, τόσο μεγαλύτερες απολαβές θα έχουν, μέσω των μπόνους που υπάρχουν στις συμφωνίες τους: «Έχουμε πετύχει την ισορροπία στο ρόστερ που έλειπε και μας ενδιέφεραν δυο ζητήματα: το αγωνιστικό, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, και το οικονομικό. Θέλουμε να αποκτήσουν όλοι κίνητρο. Και αν πετύχουν, να είστε βέβαιοι ότι η ΠΑΕ θα πληρώσει περισσότερα, όχι λιγότερα. Πρέπει όμως οι παίκτες να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Όλα τα νέα συμβόλαια βασίστηκαν στην νέα λογική. Οι ετήσιες πάγιες αποδοχές είναι σχετικά μικρότερες από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχουν προβλεφθεί μεγαλύτερες αποδοχές βάσει συμμετοχών και μεγάλα μπόνους κατάκτησης στόχων. Σε αυτό το σκεπτικό δουλέψαμε τον εσωτερική κανονισμό που προβλέπει αυξημένα μπόνους επίτευξης στόχων. Δεν θα πληρώνονται πια οι τετράδες των αγώνων με την βαθμολογική συγκομιδή».
«Θα φανεί η δουλειά του Γκρέταρσον»
Ο Καπετανάκης μίλησε και για την μέχρι τώρα παρουσία του Άρναρ Γκρέταρσον και της δουλειάς που έχει κάνει, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματά της: «Θα πρέπει να σταθούμε και στον ρόλο ποιοτικά που έχει ο Γκρέταρσον ο οποίος ήρθε έπειτα από απόφαση του Σταύρου (Αδαμίδη) και δική μας. Αφήνοντας στην άκρη τον εξαιρετικό χαρακτήρα του, την αγάπη του για την ΑΕΚ και τα προαπαιτούμενα στοιχεία για καλή συνεργασία, θα πρέπει να ξέρετε ότι μας έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα φανούν σύντομα.
Όσον αφορά στην σύμβαση του προπονητικού κέντρου, για την οποία έγινε πολλή συζήτηση και θέλω να τοποθετηθώ, είναι ξεκάθαρα πολύ καλή για την ΑΕΚ, αγωνιστικά και οικονομικά. Είναι καθαρή από όλες τις απόψεις και θα διαψεύσει πολλές Κασσάνδρες που έσπευσαν να την καταδικάσουν ως αποικιοκρατική. Θα δούμε όλοι τους καρπούς αυτού του έργου».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Καπετανάκης: Δεν υπήρχε… ομάδα. Καλά ας μην ήταν ο Μπάγεβιτς και θα είχαμε κλάματα και φέτος. Ειδικά εσείς πρέπει να του στήσετε άγαλμα!!!