Ο εφιάλτης των δύο χρόνων στις κατώτερες κατηγορίες έληξε και μαθηματικά για την ΑΕΚ πριν από 6 χρόνια σαν σήμερα, τη Δευτέρα 25 Μαϊου 2015. Με το 1-0 επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική των play off της Football League, η ΑΕΚ εξασφάλισε την απαιτούμενη διαφορά από την 3η θέση (25 βαθμοί έναντι 10 του Απόλλωνα) της ειδικής βαθμολογίας και ήταν και τυπικά στη Super League.
Ήταν η 5η νίκη στη σειρά, μετά την ήττα στην πρεμιέρα των play off από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο με 2-1. Με το μπόνους των 10 πόντων και τους 15 που πήρε σε αυτό το 5/5, η ΑΕΚ έφτασε στην απαιτούμενη βαθμολογική συγκομιδή και μπορούσε πλέον να πανηγυρίσει τη… λύτρωση.
Από νωρίς, βέβαια, είχε φανεί ότι η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την κατηγορία αυτή. Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη από το καλοκαίρι του 2013 είχε απλουστεύσει… υπερβολικά τα πράγματα, αλλά δεν έπαυε να είναι μια κομβική, ιστορική και λυτρωτική η στιγμή που η ΑΕΚ εξασφάλιζε την άνοδο μετά από δύο σεζόν στις… άγονες γραμμές. Γι’ αυτό και οι εικόνες που βλέπετε στις φωτογραφίες –και που δεν είναι, άλλωστε, και πολύ μακρινές - είναι εικόνες χαράς και αγαλίασης για την εκπλήρωση ενός ιερού χρέους.
Ένα γκολ έδειχνε ότι θα ήταν αρκετό για την ΑΕΚ και το πέτυχε ο Δημήτρης Ανάκογλου με ωραίο συρτό σουτ έξω από τη περιοχή στο 59’. Το γκολ αυτό έφερε το ματς στα μέτρα της ΑΕΚ και ήταν θέμα χρόνου να προστεθεί άλλη μία νίκη στο ενεργητικό της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα. Στο τέλος του απογεύματος, η οικογένεια της ΑΕΚ πανηγύριζε μια επιστροφή που στους πολλούς έμοιαζε απλή, εύκολη και διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά ήταν παράλληλα και πολύ σημαντική για όλους όσοι έζησαν από κοντά επί δύο χειμώνες τον εφιάλτη της Γ΄και της Β’ Εθνικής.
ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (60' Ντακόλ) Μπαρμπόσα (79' Ζόριτς) Αραβίδης (86' Κορδέρο)
Στις 25 Μαϊου
25/5/47 Ατρόμητος Πειραιά – ΑΕΚ 1-0 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –μία από τις πέντε ήττες σε δέκα αγώνες που υπέστη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η Πρωταθλήτρια Αθηνών ΑΕΚ, η οποία δεν στάθηκε στο ύψος περιστάσεων)
25/5/69 Άρης-AEK 2-0 (Α’ Εθνική –σε μια εποχή με πολλά εσωτερικά θέματα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχασε από δύο γκολ στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου)
25/5/75 AEK-Εθνικός 3-0 (Α’ Εθνική –τα γκολ των Βάγκνερ και Τάσου στο 87’ και 88’ αντίστοιχα λύτρωσαν την ΑΕΚ που μέχρι εκείνη τη στιγμή κινδύνευε από τον πολύ καλό Εθνικό εκείνης της σεζόν)
25/5/97 ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη 2-1 (Α’ Εθνική –ο Στέλιος Μανωλάς είχε αποφασίσει να είναι αυτός ο τελευταίος αγώνας του, όμως μεταπείστηκε να επιστρέψει λίγους μήνες μετά, όταν η ENIC αγόρασε τις μετοχές του Μιχάλη Τροχανά και ο Λάκης Νικολάου ανέλαβε πρόεδρος)
25/5/03 ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-2 (Α’ Εθνική –στο γήπεδο της Παναχαϊκής, η τιμωρημένη ΑΕΚ μετέτρεψε ως τυπικά γηπεδούχος το 0-2 σε 4-2 και έκλεισε το πρωτάθλημα με 12 νίκες στα τελευταία 12 ματς που είναι το σχετικό ρεκόρ της στο πρωτάθλημα)
25/5/05 ΑΕΚ-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0 (Α’ Εθνική –πάρτι την τελευταία αγωνιστική για την αξιοπρεπή πορεία εκείνης της σεζόν, στην αρχή της οποίας κανείς δεν ήξερε αν η ΑΕΚ θα συνέχιζε να υπάρχει)
25/5/11 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2 (Play Off –δύο γκολ του Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο στο άδειο ΟΑΚΑ λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ, έδωσαν στον Παναθηναϊκό το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ακόμα δεν φεύγει από το μυαλό μου το παιχνίδι με τον Αγιο Νικόλαο,ήταν γύρω στο 40' (τρελαίνομαι τρελαίνομαι Δικέφαλε μαζί σου ανασταίνομαι-τρελάθηκα τρελάθηκα Δικέφαλε μαζί σου καταστράφηκα!!!)και κράτησε σε όλη την ανάπαυλα!!! Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου τότε γιατί δε σας κρύβω ότι δεν ήθελα να δω την ΑΓΑΠΗ μου σε αυτές τις κατηγορίες ρε γαμότο και άν την έβλεπα προτιμούσα να φοράει ολόμαυρες φανέλες σε ένδειξη πένθους!!! Ευτυχώς υπάρχει ένας άνθρωπος που μου... ΣΥΝΕΧΕΙΑ έδωσε ελπίδα τότε και άν σήμερα κάνει κάποια λάθη δεν θα καταφερθώ ποτέ εναντίων του γιατί αγαπάει και πονάει την ΑΕΚΑΡΑ μου όσο εγώ ίσως και περισσότερο από εμένα!!! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!
Ακόμα έναν εφιάλτη ζούμε.Τουλάχιστον τότε υπήρχε ενθουσιασμός,η ομάδα ήταν σε ανοδική πορεία και είχε μια ταυτότητα.Τώρα με μεγαλύτερο μπάτζετ δεν υπάρχει
ποδοσφαιρική λογική και είμαστε κάθε πέρσι και καλύτερα.
Παρακολουθώ την ΑΕΚ γηπεδικά 35 χρόνια.Οι χειρότερες χρονιές δεν ήταν ούτε αυτές με άσχημη ομάδα ούτε αυτή πού πέσαμε.Οι χειρότερες χρονιές ήταν αυτές οι δύο.Ειδικά στην Γ Εθνική..
Με όλο τον σεβασμό αδελφέ μου σαν την χρονιά που πέσαμε κατηγορία δεν έχει ...Απο την αρχή ως το τέλος ηταν ενα μαρτύριο ..Την παρακολούθησα με διαρκείας και ήταν εντελώς ταπεινωτική χρονιά και μόνο που προσπαθώ να θυμηθώ παίκτες που παίζαν στην ομάδα τότε με πιάνει μελαγχολία..Θα έβαζα στοίχημα οτι το ρόστερ της γ εθνικής αν επαιζε την προηγούμενη χρονιά ( χωρίς τα οικονομικά προβλήματα φυσικά ) θα μπορούσε να είχε σωθεί άνετα ..για να μην πω για πρώτη 8αδα...Άνοδο απο την γ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ εθνική στην β για το ρόστερ της χρονιάς του υποβιβασμού δεν θα στοιχημάτιζα ούτε ευρώ απο την άλλη προσωπικά εγω...
Ετσι για την ιστορία είδα το σχόλιο που έκανα πέρσι και είπα να βάλω απάντηση ..χαχα
Προσωπικά ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση. (πέρασαν κιόλας 5 χρόνια...)