0 ΣΧΟΛΙΑ

Στις 12 αρχίζει η αιμοδοσία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας

Με την βοήθεια της ΑΕΚ στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λεωφόρος Δεκελείας 152) - Κλείστε ραντεβού στο 210-2532048 και βοηθείστε τους συνανθρώπους μας αυτή την δύσκολη στιγμή

Σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται η αιμοδοσία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με την σημαντική βοήθεια της ΑΕΚ. Τα ραντεβού για αιμοληψία θα είναι περίπου ανά 15 λεπτά με απόλυτη ασφάλεια και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να καλέσουν στο 2102532048 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Ανθή Παπακώστα, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία για να συνδράμει στην κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού covid - 19, την Τετάρτη 8 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λεωφόρος Δεκελείας 152).Για ραντεβού Τηλ. επικ. 210-2532048. 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 

 

Για την μετακίνηση της συγκεκριμένης ημέρας θα συμπληρωθεί από τους αιμοδότες το Έντυπο Β (ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤ ?ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) Κατηγορία 1

 

Κριτήρια Προσωρινού Αποκλεισμού Αιμοδοτών 

 

- Κρυολόγημα, γρίπη ή άλλο γριπώδες σύνδρομο- αναβολή για 2 εβδομάδες 

- Έξαρση εποχιακής αλλεργίας ή άλλη αλλεργική εκδήλωση – αναβολή για μια εβδομάδα από το τέλος των συμπτωμάτων ή της θεραπείας 

- Λήψη αντιβιοτικών, αντιϊσταμινικών ή άλλων φαρμάκων – αναβολή για μια εβδομάδα από το τέλος της θεραπείας 

- Βελονισμός ή τατουάζ ή τρύπημα αυτιών – αναβολή για 4 μήνες 

- Ο έρπης είναι ιός και θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί εντελώς, για να δώσεις αίμα (μέχρι την πλήρη επούλωση της πληγής) 

- Εξαγωγή δοντιού ή άλλη οδοντιατρική επέμβαση – αναβολή για μια εβδομάδα 

- Εγκυμοσύνη – αναβολή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού ή τουλάχιστον για 6 μήνες μετά το τοκετό 

- Μεγάλη χειρουργική επέμβαση τους τελευταίους 4-6 μήνες 

- Προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση τους επόμενους 2 μήνες 

- Ενδοσκόπηση (πχ γαστροσκόπηση) με εύκαμπτα εργαλεία – αναβολή για 4 μήνες 

- Επίσκεψη σε περιοχή ενδημική για ελονοσία – αναβολή για 3 χρόνια, εφόσον δεν υπήρξαν συμπτώματα (πχ πυρετός) σ’ αυτό το χρονικό διάστημα 

- Επαφή με μολυσματικές ασθένειες (πχ ανεμοβλογιά) – αναβολή για 3 εβδομάδες 

- Χαμηλή αιμοσφαιρίνη ( HB<135 gr/dl για τους άνδρες και <125 gr/dl για τις γυναίκες) ή χαμηλός αιματοκρίτης ( Hct < 41% για τους άνδρες και Hct < 38% για τις γυναίκες) – προσωρινή αναβολή και έλεγχος από αιματολόγο. 

- Υψηλή αιμοσφαιρίνη ( HB > 180 gr/dl για τους άνδρες και HB > 165 gr/dl για τις γυναίκες) ή υψηλός αιματοκρίτης (Hct > 55% για τους άνδρες και Hct > 48% για τις γυναίκες) – προσωρινή αναβολή και έλεγχος από αιματολόγο. 

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης 

 

Απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να δώσει κάποιος αίμα ή αιμοπετάλια είναι : 

 

- ΑΜΚΑ 

- Αστυνομική Ταυτότητα 

ή 

- Άδεια Παραμονής ή 

- Διαβατήριο 

 

 

Από τα παραπάνω έγγραφα ο αιμοδότης πρέπει να έχει μαζί του οπωσδήποτε την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο για ταυτοπροσωπία. 

 

Οι αιμοδότες συμπληρώνουν τα δημογραφικά τους στοιχεία και το ιστορικό ασθενειών στο ειδικό έντυπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας που υπάρχει στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας 

 

Ο έλεγχος των αιμοδοτών για μεταδοτικά νοσήματα (ιολογικός και μοριακός) πραγματοποιείται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. 

 

Όσοι αιμοδότες ενδιαφέρονται για την έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη, πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία τους στο ειδικό έντυπο ιστορικού του Ε.ΚΕ.Α. το οποίο θα συμπληρώσουν. 

 

Πληροφορίες μπορούν να πάρουν επίσης από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (EMA) 

 

Γραφείο Αρωγής Χρηστών ΕΜΑ 

 

Τηλ.: +30 215-2157865 Φαξ: +30 215-2157857 

 

Email: [email protected] 

 

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 17:00 Διαδικασία αιμοδοσίας 

 

Η ιδέα να προσφέρεις αίμα μπορεί να σε φοβίζει, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού οι άκρως εξειδικευμένοι νοσηλευτές/τριες μας, θα φροντίσουν ώστε αυτή η 20-λεπτη εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. 

 

Πριν πας να δώσεις αίμα, φρόντισε για τα παρακάτω : 

 

- Σιγουρέψου ότι πληροίς τα κριτήρια αποδοχής του αιμοδότη και δεν ισχύει για σένα κάποιο από τα κριτήρια αποκλεισμού. 

- Να έχεις φάει πρωϊνό ή κολατσιό ή ελαφρύ γεύμα 3 με 4 ώρες πριν. 

- Την ημέρα που θα δώσεις αίμα μπορείς να παίρνεις υγρά, τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία. 

 

Τι θα συμβεί μόλις φτάσεις στην αιμοδοσία : 

 

Μόλις φθάσεις στην αίθουσα αναμονής θα πρέπει να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο του αιμοδότη 

Αυτό συμπληρώνεται κάθε φορά που δίνεις αίμα. 

Μετά θα ελέγξουμε την αιμοσφαιρίνη σου (με ένα μικρό τσίμπημα στο 

δάκτυλο) 

Μετά, θα ελέγξουμε την πίεση και τις σφύξεις σου. Μπορεί να χρειαστεί να ερωτηθείς για μερικά πράγματα που αφορούν το ιατρικό σου ιστορικό 

Εάν όλα είναι καλά, θα περάσεις στην αίθουσα αιμοληψιών, όπου θα δώσεις αίμα. 

 

Στην διάρκεια της αιμοδοσίας θα ξαπλώσεις στις ειδικές καρέκλες, και σε 10-15 λεπτά θα δώσεις περίπου 420 ml αίμα. Έτσι, με αυτό θα έχεις καταφέρει να σώσεις τρείς ζωές ! 

 

Μετά την αιμοδοσία δεν θα πρέπει να βιαστείς. Θα σου προσφέρουμε αλμυρά ή φρυγανιές και πορτοκαλάδα. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι αισθάνεσαι τελείως καλά πριν φύγεις. 

 

Μπορείς να δώσεις πάλι αίμα μετά από 90 ημέρες 

 

Πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά την αιμοδοσία 

 

- Χαλάρωσε, φάε και πιες την πορτοκαλάδα σου. Αυτό θα βοηθήσει να αντικατασταθεί ο όγκος του αίματός σου. Καλό είναι την υπόλοιπη μέρα να πιείς αρκετά υγρά (όχι αλκοολούχα) 

- Κράτα τον επίδεσμο στο χέρι σου καθαρό και στεγνό για λίγη ώρα. 

- Εάν ο επίδεσμος ματώσει, σήκωσε το χέρι ψηλά και πίεσε με δύναμη μέχρι να σταματήσει το αίμα. 

- Να αποφύγεις να σηκώσεις βαριά αντικείμενα με το χέρι που έδωσες αίμα 

την ημέρα της αιμοδοσίας. 

- Εάν αισθανθείς αδυναμία ή ζάλη, κάθισε ή ξάπλωσε ανάσκελα και σήκωσε 

ψηλά τα πόδια σου. 

- Εάν σε ανησυχεί ελαφρύς πόνος στο χέρι που έδωσες αίμα ή δεις μελανιά σε αυτό το σημείο, μην ανησυχείς ! Μπορείς όμως να επικοινωνήσεις μαζί μας και να μιλήσεις με τον υπεύθυνο ιατρό.


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ

 

 

30/08 - 20:07
Ομάδες – μύθοι έρχονται στο ΟΑΚΑ
combatiente_21 - 25/01 - 00:51
---προσοχή στην μπενφικα με μια φάση μπορεί να βάλει 4 γκολ...
04/02 - 21:34
Το κλαρίνο του αιώνα!
the_teacher - 25/01 - 01:35
---Πρέπει να έχει ξεφύγει το θέμα με την κλιματική αλλαγή, γιατί στο Καραϊσκάκη έβρεξε Π@@ΤΣΕΣ Μην το κόψετε ρεεεε
26/01 - 14:37
Μπέρδεμα με Νταντσένκο!
DF1972 - 27/01 - 01:04
---Σοβαρά τώρα; Σαν ΟΠΑΔΟΣ της ΑΕΚ (και όχι φίλαθλος) απαιτώ από την διοίκηση να με ενημερώσει γιατί έφυγε ο Ιβιτς. Όπως ενημερώθηκα για Παπασταθοπουλο και Λιβάγια. Θέλω την ίδια ενημέρωση!
24/01 - 21:37
Πήγαινε για θρίαμβο αλλά πλήρωσε ένα παιδικό λάθος
Φοίνικας - 26/01 - 15:40
---Α. Γαλανόπουλος καλύτερος το γηπέδου. Ψυχαρα και ηγετική παρουσία. Ο πιο ολοκληρωμένος χαφ που έχουμε αυτή την στιγμή. Υπενθυμίζεται οτι του προτάθηκαν για ανανέωση ανά χρόνια 180 Χιλ, 200 Χιλ, 220 Χιλ κι επειδή δεν δέχτηκε αμέσως, η προσφορά αποσύρθηκε. Κι όλα αυτά την στιγμή που τον Λιβαγια τον λιβανιζουμε για 7 μήνες. Αυτόν τον παιχταρα θα τον είχαμε χάσει τσάμπα αν δεν ήταν ψυχαρα και ΑΕΚαρα. Αν ο Μανταλος έχει τσίπα, του δίνει το περιβραχιονιο σήμερα κιόλας.Β. Μανταλος (αφού τον ανέφερα) σταθερά απών από τα μεγάλα ματς. Το ίδιο και ο Λιβαγια ο οποίος έχει την ευκαιρία να κάνει το 1-3 και την κλωτσάει. Αν θέλει ο Μανταλος να παραμείνει με 400 χιλιάρικα και ο Λιβαγια με 500 χιλ για να καθαρίζουν Ατρομητους και Παναιτωλικους και να είναι ρολιστες, με το καλό να μεινουν. Ο Μανταλος πρεπει να απαλλαγεί από τον ρόλο του ηγέτη που δεν μπορεί να βαστάξει μπας και απελευθερωθει και ο Λιβαγια είτε να μείνει με τους ανωτέρω όρους είτε να πάει στο καλό. 1 μυριο δεν θα βρει πουθενά πέρα από Αραβιες και Σία.Γ. Θα ήθελα να δω ένα στατιστικό στοιχείο για το πόσα κόρνερ και φάουλ καθάρισε πέρυσι ο Βρανιες μόνος του και πόσα έχουν καθαρίσει φέτος ολοι οι σέντερ μπακ μας μαζί. Αυτό βέβαια δεν αθωώνει την υπόλοιπη ομάδα που δεν μπορούν να πάρουν κεφάλια από τον Ουαρντα είτε παίζει με Βόλο είτε με ΠΑΟΚ.Δ. Λέγαμε ότι η άμυνα θα κριθεί σε σοβαρό ματς, σήμερα δηλαδή. Και ενώ οι κεντρικοί αμυντικοί τα πήγαν γενικά καλά, πληρώνουμε ότι δίπλα στον ΧΨ Λατσι ή Σβάρνα δεν είναι ένας έμπειρος παιχταράς είτε να στείλει την μπάλα πλάγιο σε εκείνη την φάση είτε να φωνάξει στον συμπαίχτη του να την στείλει πλάγιο. Θα κάψουμε τον Λατσι που είναι παιχταράς και την εντυπωσιακή άνοδο Σβάρνα με Χιμένεθ με τις εμμονές μας.Ε. Το "Δ" δεν αναιρεί ότι το μεγαλύτερο έγκλημα είναι του Αθανασιάδη. Αυτά ούτε στο μίνι σοκερ που παίζουμε μεταξύ μας δεν τα κάνουμε. Έχει παίξει 5-6 ματς ο άνθρωπος και έχει κρεμάσει την ομάδα στα δύο από αυτά. Τσιντωτα είδαμε επίσης. Καλά κάναμε και τους δώσαμε ευκαιρία αλλά δεν μπορούν. Τερματοφυλακα χτες.ΣΤ. Γκαρσία υπερπαιχτουρα. Κι αν ο Λιβαγια ήταν για μια φορά συνεπής με την εικόνα της βεντέτας όχι μόνο στα λόγια αλλά και μέσα στο γήπεδο, θα έγραφε δύο ασίστ. Αυτός είναι παιχταράς που αξίζει συμβόλαιο εκατομμυρίου.Ζ. Εντυπωσιακή άνοδος Μπακακη αλλά είναι ένας και φέρνουμε ένα στοίχημα σύμφωνα με τα στατιστικά του των τελευταίων έξι μηνών. Θα κριθεί στο γήπεδο. Αυτοί που έχουν ήδη κριθεί είναι Λοπες και Ινσουα και δυστυχώς δεν κάνουν.Η. Φτάσαμε 23 Γενάρη. Η ομάδα έχει εξαιρετικά στοιχεία, μην τα ακυρώσουμε με εμμονές σε Λιβαγια και άρνησης ενίσχυσης της αμυνας.Θ. Περιστέρι εικόνες από σκληρή παράγκα αλλά ακόμα χειρότερη γιατί πλέον έγινε με var. Είχε δεν είχε ο Αυγενακης τα γύρισε όλα και τα έκανε όπως ήθελε ο κολλητός του. Αυτό σήμερα ήταν επίδειξη ισχύος ξεκάθαρα.Ι. Σωκράτη είσαι ελαχιστος ως ανθρωπος τελικά. Κριμα
11/01 - 21:34
Παλικαρίσιο διπλό η ΑΕΚ
Stratonian75 - 25/01 - 01:36
---Δυστυχώς όσοι μιλάτε και ρίχνετε δηλητήριο δεν έχετε ιδέα από ποδόσφαιρο, απλά θέλετε να βγάλετε και πάλι τα προσωπικά σας κόμπλεξ. Σήμερα είδαμε μια ομάδα που για 40 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο και δεν κινδύνευσε στιγμή, δείχνοντας μεγάλο πάθος και οργάνωση. Ο Νέλσον που θέλετε να φύγει τους παίζει μόνος του, ο Μάρκο που μας σκότωσε τον πατέρα κρατάει 2 παίκτες πάνω του συνεχώς ισοφαρίζοντας την έλλειψη ενός παίκτη μας. Ο Μπακάκης που τον αντιμετώπιζετε σαν εχθρό, έκανε το πιο καλό, παθιασμένο ματς της χρονιάς ως τώρα προσπαθώντας να βρίσκεται παντού ακόμα και όταν δεν μπορούσε. Ο Λόπεζ που θεωρούμε κακό παίκτη, έβαζε κεφάλι, πόδι, χέρι στην φωτιά χωρίς λεπτό προθέρμανσης. Και πάνω από όλα ο ΑΕΚΤΖΗΣ Μανόλο Χιμένεθ, ο πιο πετυχημένος προπονητής μας (είτε θέλετε κάποιοι είτε όχι) τα τελευταία 25 χρόνια, έχει κάνει κοουτσάρισμα για σεμινάριο μετά την κόκκινη, πιέζοντας την Λαμία ψηλά και κάνοντας καταπληκτικές αλλαγές καταφέρνωντας να σβήσει το ματς και να πάρει άνετα το τρίποντο με 10 παίκτες. Όσοι περιμένετε γκέλες για να βγάζετε χολή ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Η ΑΕΚ όπως δεκάδες μεγάλες ομάδες περνάει κρίση και θέλει δίπλα τους οπαδούς και όχι απέναντι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Και αν με χτύπησε το αγιάζι, το σακάκι μου κι αν στάζει, ΑΕΚΑΡΑ δεν με νοιάζει μιας και είμαστε μαζί!!!!!