Quantcast
NEWS
3 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Αποθεώνει τους «Ενωσίτες» ο Μπερνς

Ο Αυστραλός επιθετικός ύμνησε τους οπαδούς της ΑΕΚ  


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νέιθαν Μπερνς στην ιστοσελίδα goal.com μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς της ΑΕΚ, τονίζει πως ο περσινός του δανεισμός στην Κέρκυρα τον ωρίμασε τόσο σαν αθλητή όσο και σαν άνθρωπο και δηλώνει έτοιμος να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του δώσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νέιθαν Μπερνς.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τους οπαδούς της ΑΕΚ;

Ίσως είναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Ελλάδα. Σε μερικά ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, μπορείς να διακρίνεις το πάθος που υπάρχει και πόσο πολύ πιστεύουν στην ομάδα. Δεν είναι μόνο μια ομάδα, είναι κουλτούρα. Ήμουν μάρτυρας σε αυτό και μπορώ να καταλάβω το πάθος των οπαδών.

Χρειάστηκε να προσαρμοστείς στην κουλτούρα της ομάδας, στον τρόπο με τον οποίο επιλέγεται η ομάδα και στις πολιτικές του συλλόγου;

Αυτό είναι το όλο νόημα του να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη. Βγαίνει έξω από την άνεση σου. Έχω προσαρμοστεί, είμαι στην ομάδα δυο χρόνια και έχω καταλάβει την όλη κουλτούρα που υπάρχει εδώ. Καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτονται, το πάθος για το ποδόσφαιρο τους, και είναι εντελώς διαφορετικά από την Αυστραλία.

Ποια ήταν η αλλαγή στην συμπεριφορά προς το πρόσωπο σου από το πρώτο σου παιχνίδι στην Ελλάδα μέχρι σήμερα που επέστρεψες από μια επιτυχημένη περίοδο δανεισμού στην Κέρκυρα; Υπάρχει νέος σεβασμός προς σε εσένα τώρα;

Πάντα πίστευα πως ήμουν αρκετά καλός για να αγωνιστώ στην ΑΕΚ αλλά δεν έχω κάνει τίποτα στην Ευρώπη. Πηγαίνοντας στην Κέρκυρα έδειξα πως μπορώ να κρατηθώ, σε μια ομάδα που κατάφερε να ανέβει κατηγορία που ήταν και ο βασικός στόχος. Σίγουρα κέρδισα τον σεβασμό των Ελλήνων και αυτό ήταν σημαντικό.

Τι σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση από την μέχρι στιγμής παρουσία σου στην ΑΕΚ;

Ίσως μόνο οι οπαδοί. Δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο και δεν μπορείς να περιγράψεις το τι συμβαίνει στα ντέρμπι. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και με τα Μέσα επίσης. Είναι πολύ αυστηρά καθώς έχουμε μια εφημερίδα (που είναι αφιερωμένη στην ομάδα) η οποία βγαίνει κάθε μέρα και έχει τους τρόπους για να βρίσκει πληροφορίες. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με ό,τι κάνεις, τι λες, επομένως αυτή ήταν μια μεγάλη αλλαγή συγκριτικά με την Αυστραλία όπου όλοι μοιάζει να είναι φίλοι και να πορεύονται μαζί. Στην Ελλάδα υπάρχει πολλή κουβέντα.

Είναι διαφορετικό να είσαι μέλος ενός ρόστερ με τόσα μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών και τον τόσο αναπόφευκτο έλεγχο που ασκείται σε αυτούς; Πρόκειται για μια 24ωρη δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα

Είναι αλήθεια πως το ρόστερ μας μπορεί να φτάσει τους 30 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων μόνο οι 11 θα αγωνίζονται και οι υπόλοιποι θα είναι θυμωμένοι. Αυτή προφανώς ήταν μια μεγάλη αλλαγή καθώς στην Αυστραλία επιλέγεις την ενδεκάδα με βάση τις επιταγές προφανώς, έχεις και κάποιους αναπληρωματικούς παίκτες και αυτό είναι το ρόστερ. Στην ΑΕΚ έχουμε δυο ενδεκάδες και δεν ξέρεις ποιος θα παίξει. Δεν υπάρχει σάλαρι καπ, επομένως κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να έχουν πολλά λεφτά και αυτή είναι επίσης μια μεγάλη διαφορά. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το ρόστερ.

Φαντάζομαι πως με τα πάνω σου και τα κάτω σου, το θέμα της επικοινωνίας θα είναι επίσης δύσκολο. Υπήρχαν περίοδοι προετοιμασίας όπου είχες χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια αλλά στην διάρκεια της σεζόν δεν είχες ρόλο στην πρώτη ομάδα.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πάρεις τις ευκαιρίες σου. Σε αυτή την περίοδο προετοιμασίας τα πήγα καλά και είναι διαφορετικά από προηγούμενες χρονιές καθώς βρίσκομαι σε υψηλότερη θέση από αυτή που βρισκόμουν. Όταν ξεκινήσει η σεζόν χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Όταν πάρεις αυτή την ευκαιρία θα πρέπει να παραμείνεις σε αυτή την πλευρά. Το ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

Πόσο σημαντική ήταν η απόφαση να πας δανεικός στην Κέρκυρα; Σκέφτηκες ποτέ να γυρίσεις στην Αυστραλία όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά;

Ποτέ δεν σκέφτηκα να γυρίσω πίσω στην Αυστραλία. Είχα δυο χρόνια στην Ελλάδα και πίστευα πως είχα κάνει αρκετά στην Αυστραλία, ένιωθα πως είχα αποδείξει το ποιος είμαι. Έφυγα για το εξωτερικό για κάποιο λόγο, και δεν έχω πρόθεση να επιστρέψω, θέλω να πιέσω τον εαυτό μου και σχεδιάζω να περάσω τα επόμενα δέκα χρόνια στην Ευρώπη. Προφανώς, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχω σχεδιάσει, θα πρέπει να κάνω κάποιες παρακάμψεις αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω πρόθεση να επιστρέψω στην Αυστραλία.

Πώς είναι ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα έξω από το γήπεδο;

Λοιπόν, κάνουμε προετοιμασία σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου. Αλλά προφανώς ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα είναι φανταστικός, η ζωή είναι καλή και η Αθήνα είναι μια από τις πιο εύκολες πόλεις για να ζήσεις. Είναι πολύ τουριστική επομένως οι περισσότεροι μιλάνε Αγγλικά και δεν έχω πρόβλημα με την γλώσσα.

Συχνά διαβάζεις για συγκρούσεις προσωπικοτήτων μέσα στο ρόστερ της ΑΕΚ, να υποθέσω πως οι μεγάλες προσωπικότητες γεννάνε αυτές τις συγκρούσεις;

Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει παντού. Είναι ίσως επειδή τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης αρέσκονται στο να μιλάνε για αυτά την στιγμή που οι ομάδες της Αυστραλίας προσπαθούν να τα κρύψουν. Στην ΑΕΚ προσπαθούν να τα βγάζουν στο φως της δημοσιότητας γιατί τραβάνε την προσοχή των Μέσων. Στην Ελλάδα τους αρέσει σκοπίμως να μιλάνε για αυτά τα θέματα . Είναι η ζωή τους.

Σκέφτηκες να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου στην Ελλάδα εξαιτίας του ελέγχου από τα Μέσα;

Πραγματικά δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου αλλά θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος. Να μην κάνεις ανόητα πράγματα όπως το να περπατάς έξω από ένα κλαμπ στις 4 το πρωί. Υπάρχει χρόνος και χώρος για όλα και αυτό σημαίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Πως είναι τα ελληνικά σου;

Όχι και πολύ καλά.

Έχεις προβλήματα επικοινωνίας με τα άλλα μέλη του ρόστερ;

Οι περισσότεροι από το ρόστερ μιλάνε αγγλικά καθώς η ΑΕΚ είναι μια πολύ γνωστή διεθνής ομάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ισπανοί επομένως τα περισσότερα προβλήματα δεν είναι με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά με τους Αργεντινούς. Χρειάζεσαι έναν διερμηνέα να σε βοηθήσει με μερικά πράγματα αλλά το ποδόσφαιρο έχει την δική του γλώσσα.

Γνωρίζεις για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ;

Το γνωρίζω γιατί τα χρήματα είναι σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο αλλά δεν θέλουμε να το συζητάμε μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές, έχεις να ανησυχείς για το δικό σου συμβόλαιο. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Προσπαθούν πάντα να το διορθώσουν, και καινούριοι πρόεδροι έρχονται κάθε φορά. Αλλά τώρα έχουμε μια καλή βάση, έναν καλό πρόεδρο και πιστεύω πως στο μέλλον θα είμαστε στο σωστό δρόμο.

Υπάρχει κάποια ένδειξη από την ΑΕΚ για το πόσο θέλει να σε κρατήσει;

Έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο και πιστεύω πως η ΑΕΚ με θέλει για αυτά τα δυο χρόνια. Όσο αγωνίζομαι και βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής είναι μεγάλο βήμα, επομένως είμαι χαρούμενος που παραμένω.

 

 

 

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ