H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, την ελπίδα να τεθεί σε κυκλοφορία εμβόλιο στην αγορά «μάλλον πριν το φθινόπωρο» από την CureVac AG, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.
Η επικεφαλής της Κομισιόν, αφού περιέγραψε τις προσπάθειες της ΕΕ για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων τουριστών από το Μαρόκο, όπου είχαν εγκλωβιστεί και αφού προειδοποίησε ότι προβλήματα επαναπατρισμού πολιτών αυτή τη στιγμή υπάρχουν και εντός της ΕΕ από το ένα κράτος-μέλος στο άλλο, υπενθύμισε τη χθεσινοβραδινή συνομιλία της με την CureVac AG, η οποία έλαβε ποσό 80 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για την ανάπτυξη εμβολίου.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν: «Η ΕΕ τους διαθέτει έως και 80 εκατ. ευρώ και ελπίζω ότι με αυτή τη βοήθεια θα μπορέσουμε να έχουμε ένα εμβόλιο στην αγορά μάλλον πριν από το φθινόπωρο. Αυτό θα μπορούσε να σώσει ζωές στην Ευρώπη και παρομοίως στον υπόλοιπο κόσμο».
Κάλεσε, δε, τους πολίτες να βοηθήσουν τις προσπάθειες της ΕΕ, μένοντας στο σπίτι και μειώνοντας τις επαφές με τρίτους.
Οι οικονομικές και δημοσιονομικές πτυχές της κρίσης συζητήθηκαν και στη νέα τηλεδιάσκεψη των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Επιπλέον οι αρμόδιοι για τις μεταφορές υπουργοί της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη.
Πηγή: protothema.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Θα μας τρελάνουν; Όλοι οι επιστήμονες λένε ότι ένα εμβόλιο για να κυκλοφορήσει στην αγορά, θα πρέπει να περάσουν 12-18 μήνες ελέγχων, δεδομένου ότι εμβόλιο θα κάνουν οι υγιείς άνθρωποι και θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί όλες οι πιθανές παρενέργειες. Τώρα λένε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο. Μακάρι, αλλά νομίζω ότι αυτό γίνεται για να δικαιολογηθεί η επιχορήγηση των 80 εκ ευρώ, ώστε να παραμείνει η εταιρεία στη Γερμανία και να μη μεταφερθεί στις ΗΠΑ.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Φάρμακο που βοηθάει στην καταπολέμηση του ιού, είναι πολύ πιο πιθανό να βρεθεί μέχρι το φθινόπωρο, για να θεραπευτούν όσοι θα νοσήσουν.
Από πού προκύπτει οτι είναι "δεδομένο" όπως λες, ότι το εμβόλιο θα είναι για τους υγιείς;
Εγώ προσωπικά τέτοιο εμβόλιο, ούτε θέλω να κάνω και ούτε μπορεί να με αναγκάσει και κανεις, από τη στιγμή που είμαι υγιής.
Όλα τα εμβόλια μέχρι σήμερα γίνονται σε υγιείς για να μη μολυνθούν, όπως είναι και το εμβόλιο της γρίπης, καθώς και τα εμβόλια που γίνονται προληπτικά στα παιδιά για διάφορες αρρώστιες. Σε αρρώστους δεν γίνονται εμβόλια αλλά χορηγούνται φάρμακα για την καταστολή της νόσου.