1 ΣΧΟΛΙΑ

Γαλλία: Δεν θα γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες κάθε 5η Μαΐου (VIDEO)

Διαβάστε για ποιο λόγο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση η γαλλική Εθνοσυνέλευση

Ως ημέρα μνήμης θα τιμάται, πλέον, η 5η Μαΐου στη Γαλλία, κάτι που σημαίνει πως, την συγκεκριμένη ημέρα, δεν θα διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες στη χώρα.

Αυτό αποφάσισε η γαλλική Εθνοσυνέλευση, με αφορμή το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου του 1992 όταν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στην Μπαστιά και τη Μαρσέιγ συνολικά 18 άνθρωποι θα βρουν φριχτό θάνατο από πτώση τεχνητής εξέδρας του σταδίου Φουριανί στην Κορσική.

Το θλιβερό δυστύχημα συνέβη πριν από την έναρξη του αγώνα με την εξέδρα που είχε φτιαχτεί ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου να καταρρέει. Συνολικά 18 άτομα σκοτώθηκαν κι άλλοι 2.357 τραυματίστηκαν.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Roxana Maracineanu είπε πως "ήταν μια εθνική τραγωδία και μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία του γαλλικού αθλητισμού", ζητώντας από την Ομοσπονδία να φροντίσει για την μετάθεση αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές συγγενείς θυμάτων είχαν ζητήσει να μην ορίζονται παιχνίδια την συγκεκριμένη ημέρα συναντώντας όμως την άρνηση της λίγκας και της Ομοσπονδίας. Η Μπαστιά υποδέχθηκε με χαρά την απόφαση της Εθνοσυνέλευσης την οποία χαρακτήρισε "ιστορική".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Constantinoupoli86 - 14/2/2020 13:43

Και το θυμηθήκαν τώρα, 28 χρόνια μετά;

ΕΠΟΜΕΝΟ