Kρούσμα βιαιοπραγίας και σχολικού εκφοβισμού σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα πριν από μερικές ημέρες, με δράστη έναν 19χρονο μαθητή - αθλητή πυγμαχίας, ο οποίος χτύπησε κι έσπασε το σαγόνι ανήλικου συμμαθητή του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dete.gr.
Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του μαθητή, ο οποίος έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όλα ξεκίνησαν από μία διαφωνία στην διάρκεια συζήτησης μεταξύ συμμαθητών. Ο γιος του διαφώνησε με τον 19χρονο ο οποίος είναι για χρόνια αθλητής της πυγμαχίας., συζητώντας ένα θέμα που αφορούσε τον ρόλο του ύπνου στην κούραση του ανθρώπινου οργανισμού.
Κουβέντα στην κουβέντα, ο 19χρονος σηκώθηκε όρθιος, είπε σε αυστηρό τόνο στον 16χρονο «πως του μιλάει έτσι» και πριν προλάβει ο τελευταίος να του να πει έστω και μία κουβέντα, του είχε καταφέρει μία δυνατή γροθιά στο σαγόνι με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει κατάγματα.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μάλιστα υπεβλήθη την περασμένη Τρίτη σε επέμβαση. Οι ορθοπεδικοί έκριναν ότι έπρεπε να του τοποθετήσουν τρεις λάμες στην κάτω γνάθο, καθώς είχε σπάσει σε τρεις μεριές.
Εξακολουθεί να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του δήλωσε στην εφημερίδα «Κόσμος» πως θα φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ενήλικα μαθητή.
Ο δράστης εξαφανίσθηκε μετά το περιστατικό κι έμεινε κρυμμένος για 48 ώρες μέχρι να περάσει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας.
Το θέμα έφθασε μέχρι και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης προκειμένου να ληφθούν και παιδαγωγικά μέτρα κατά του 19χρονου μαθητή, ο οποίος όχι μόνο τα έβαλε με συμμαθητή του, αλλά προκάλεσε και αναστάτωση σε μία ολόκληρη σχολική κοινότητα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Πέρα από την φυλακή για βιαιοπραγία, του ακυρώνεις και το δελτίο αθλητή και ισιωσει ο τσογλανος