Η μεταγραφική «βόμβα» του Σέρχιο Αραούχο, αναμφίβολα, είναι αυτή που… σημάδεψε και ταρακούνησε το χειμερινό «πάρε-δώσε» όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής Super League. Με την Ένωση, να ολοκληρώνει απόψε το μεγάλο deal και να ντύνει στα κιτρινόμαυρα τον Αργεντινό παικταρά, βάζοντας στην μηχανή της έναν επιθετικό μεγάλης κλάσης και ποιότητας. Τον οποίο αποκτά ως δανεικό από την Λας Πάλμας (έναντι 300.000) με οψιόν αγοράς 2,7 εκατομμύρια, με την ΑΕΚ να έχει (βεβαίως) το δικαίωμα να κάνει χρήση της μέχρι τις 30 Μαΐου. Αν δεν το πράξει και δεν αγοράσει τον Τσίνο θα πληρώσει ένα πέναλτι στον ισπανικό σύλλογο. Βεβαίως να υπενθυμίσουμε, πως από τώρα η ΑΕΚ έχει έτοιμο το συμβόλαιο του Αραούχο για το καλοκαίρι (τριετές) και αυτό λέει τα πάντα. Για τις προθέσεις της ομάδας που επιθυμούσε διακαώς (και έκανε μεγάλη προσπάθεια) σε κάθε μεταγραφική περίοδο να φέρει πίσω στο σπίτι τον Τσίνο αλλά και του ίδιου του Αραούχο, ο οποίος δηλώνει φτιαγμένος και ενθουσιασμένος, που επέτρεψε στην αγαπημένη του ΑΕΚ, όπως είπε.
Πλην του Σέρχιο Αραούχο βεβαίως, η ΑΕΚ έχει προχωρήσει σε ακόμα δύο κινήσεις στην χειμερινή περίοδο. Έχει αποκτήσει ως δανεικό τον διεθνή Πολωνό χαφ Νταμιάν Σιμάνσκι από την Αχμάτ Γκρόζνι, με δικαίωμα αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι με την οψιόν να έχει οριστεί στο 1,5 εκατομμύριο. Μια προσθήκη, που με τα μέχρι τώρα δείγματα, δείχνει εξαιρετική αφού ο 24χρονος αμυντικός μέσος κουμπώνει ιδανικά στην μηχανή του Μάσιμο Καρέρα. Και επίσης, έχει αποκτηθεί και ο 17χρονος αριστεροπόδαρος Σλοβένος στόπερ Ζίγκα Λάτσι (διεθνής με τις μικρές εθνικές) από την Μούρα έναντι 300.000 ευρώ. Να θυμίσουμε πως ο Λάτσι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και δεν έχει παρουσιαστεί, διότι στην ΠΑΕ ΑΕΚ περιμένουν την έγκριση της επιτροπής της FIFA. Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει γιατί ο Λάτσι είναι ανήλικος (17 ετών) και σε τέτοιες μεταγραφικές περιπτώσεις η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσμπονδία, μέσω συγκεκριμένης Επιτροπής, πρέπει να δώσει το τελικό ΟΚ για να πέσουν οι υπογραφές και τυπικά. Πρόκειται για μια νέα διαδικασία από πλευράς της FIFA, που ακολουθείται από την προηγούμενη θερινή μεταγραφική περίοδο. Το ευχάριστο είναι πως ο Ζίγκα Λάτσι, λόγω του ότι σε έξι μήνες κλείνει τα 18 υπάγεται σε πιο χαλαρή περίπτωση ελέγχου. Πάντως να σημειωθεί, πως με το που πάρει η ΑΕΚ το ΟΚ από την FIFA τότε θα μπορεί αμέσως να χρησιμοποιήσει τον ποδοσφαιριστή χωρίς κανένα πρόβλημα αφού έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ουσιαστικά μιλάμε για τελειωμένη μεταγραφή.
Όσον αφορά τώρα, τους ποδοσφαιριστές που παραχωρήθηκαν, σίγουρα ξεχωρίζει το σπάσιμο του δανεισμού του Φρανσίσκο Ζεράλδες ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον Μάσιμο Καρέρα και γυρίζει στην Σπόρτινγκ, ενώ με την μορφή δανεισμού στον Αστέρα Τρίπολης μέχρι το καλοκαίρι παραχωρήθηκε ο Μίλος Ντέλετιτς. Τέλος, Χρήστος Γιούσης και Πάρης Μπάμπης δόθηκαν δανεικοί μέχρι το καλοκαίρι στον Πλατανιά που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Τι χρειαζόταν κυρίως η ΑΕΚ αυτήν την μεταγραφική περίοδο;Τρεις παιχταράδες σε στόπερ,χαφ και εξτρέμ.Τελικά έφερε ένα πολύ καλό χαφ όπως ο Σιμάνσκι και ένα σπουδαίο φορ όπως ο Αραούχο που όμως μπορεί να προσφέρει πολλά πιστεύω και ως εξτρέμ.Δεν ενισχύθηκε στην άμυνα με παίχτη εντεκάδας,αλλά έφερε ένα στόπερ ταλαντούχο και με μέλλον.Σαν απολογισμός πιστεύω ήταν πολύ καλή ενίσχυση για τα δεδομένα της μεταγραφικής περιόδου χειμώνα.Αξίζουν μπράβο στον Ίβιτς αλλά και... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στον πρόεδρο.
Ο Χιλιανός που υποτίθεται πως δοκιμάζαμε λέει υπέγραψε στον Ολυμπιακό της Κύπρου. Θα μας πείτε τις έγινε με την περίπτωση του τελικά, αλλά και τι θα γίνει με αυτή του Λατσι επιτέλους?
Διάβασε το άρθρο και θα καταλάβεις ΓΤΧΣ.
Επίσης αυτή η ηλίθια συντομογραφία και η προσβλητικοτατη για πολλούς ανθρώπους υπόνοια της (προσωπικές δεν είναι θρήσκος αλλά υπάρχουν και όρια) θα πρέπει να κόβεται από τα σχόλια
Πρώτα από όλα το άρθρο δεν αναφέρεται καθόλου στον Κάμπος. Δεύτερον σχετικά με Λατσι λέει τα ίδια που έχουν γραφτεί και σε άλλα 10 άρθρα. Δεν λέει πόσο επιτέλους θα καθυστερήσει αυτή η διαδικασία και κυρίως τι θέση θα πάρει στο ρόστερ κτλ
με τον Καμπος τι εγινε παιδια καποιος να ενημερωσει αν ξερει κατι!!
Μαλιστα!Μεταγραφες που κοστιζουν ενα ταλιρο(χωρις τα συμβολαια) χωρις πωληση βασικου παικτη!Ναι να γινεται κριτικη και δικαιολογημενα αλλα ενα μπραβο το αξιζει ο προεδρος οπως και ο ιλια!Ευχαριστουμε και να ανταποδωσουμε με τη παρουσια μας στο γηπεδο!
Υγ.Σερχιο πρεπει να σαι ο πιο περιζητητος κινεζος για αγκαλια στον πλανητη!