Μετά από 3 ώρες και 35 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο Ντόμινικ Τιμ επικράτησε του, πρωτάρη σε ημιτελικό Major, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του φετινού Australian Open (2/2). Εκεί, θα βρει αντίπαλο τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς.
Στη Rod Laver Arena, ο Τιμ επιβλήθηκε με 3-6, 6-4, 7-6(3), 7-6(4) και έγραψε ιστορία στην χώρα του, καθώς έγινε ο πρώτος Αυστριακός τενίστας που καταφέρνει να προκριθεί σε τελικό Australian Open. Μάλιστα, αν καταφέρει και κατακτήσει τον τίτλο την Κυριακή κερδίζοντας τον Νόλε στον τελικό, θα προσπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ανεβαίνοντας για παρθενική του φορά στο Νο3.
Σημείο κλειδί της επικράτησης του την Παρασκευή, το 10ο γκέιμ του τρίτου σετ.
Εκεί, ο Ζβέρεφ έφτασε δυο φορές σε σετ πόιντ στο σερβίς του Τιμ (4-5), όμως με δυο υπέροχους winners ο 26χρονος έσβησε ισάριθμες φορές το προβάδισμα του Γερμανού, για να κρατηθεί ζωντανός στη διεκδίκηση του σετ, μετά κόπων και βασάνων (5-5).
Στα τάι-μπρέικ, τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο σετ, ο ψυχραιμότερος υπερίσχυσε.
Ο Ζβέρεφ είναι τενίστας που… πνίγεται σε κρίσιμες περιστάσεις και σε συνδυασμό με το mentality του “εκτελεστή” που έχει ανέκαθεν ο αντίπαλος του, δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.
Μπορεί ο Ζβέρεφ να πέρασε το αδιανόητο… 81% των πρώτων σερβίς του στο ματς, όμως ήταν αναποτελεσματικός στις επιστροφές του, εκμεταλλευόμενος μόλις 5/14 μπρέικ πόιντς.
Ο Τιμ από την πλευρά του μόχθησε πίσω από το 2ο σερβίς του κερδίζοντας μόλις 19/48 πόντους (40%), όμως δεν το πλήρωσε. Για να καταλάβει κανείς πόσο κλειστό ματς έγινε, ο Αυστριακός κέρδισε 138 πόντους έναντι 133 του Γερμανού.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
