Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τις πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς και ύστερα από καιρό βρίσκεται ξανά με... ηχηρό τρόπο στο κυνήγι της οκτάδας. Η Φενέρ έχει «αναγεννηθεί» και με ρεκόρ 10-12 έφτασε μια «ανάσα» από τις Αρμάνι Μιλάνο - Βαλένθια, που είναι στην 8η θέση με ματς λιγότερο (10-11). Από την άλλη πλευρά, η Άλμπα υποχώρησε στο 7-15.
Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός για τους νικητές με 16 πόντους (7/10 σουτ), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και είχε ως «μελανό σημείο» της στατιστικής του τα 5 λάθη. Παράλληλα, μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο... καυτός Βέστερμαν, που μέτρησε 11π. στο τελευταίο πεντάλεπτο με 3/3 τρίποντα και «καθάρισε» την νίκη για τους Τούρκους. Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρόκας Γκεντράιτις (14π.).
Στα οκτώ πρώτα λεπτά, η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη, εκμεταλλευόμενη την ευστοχία του Λουίτζι Ντατόμε. Ο "μούσιας" της τουρκικής ομάδας εκτελούσε με ακρίβεια από τη ρακέτα και την περιφέρεια για να της δώσει μικρό προβάδισμα (15-17 στο 8'). Όσο περνούσε η ώρα όμως, οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκαναν όλο και περισσότερα λάθη. Είναι ενδεικτικό πως ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με δεκατέσσερα (14), γεγονός που επέτρεψε σε αρκετές περιπτώσεις στην Άλμπα Βερολίνου να τρέξει το γήπεδο. Με τον Ρόκας Γκεντράιτις μάλιστα να είναι ουσιαστικός, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια, όντες στο +8 (41-33).
Η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες δεν έχασε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, γιατί τα ποσοστά της παρέμεναν εξαιρετικά. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έκαναν σπουδαία δουλειά για την Άλμπα, η οποία είχε τον τρόπο να μένει μπροστά (56-50) και να αυξάνει διαρκώς την πίεση στην απέναντι πλευρά.
Με το παιχνίδι να... ζορίζει πάντως, ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα βήμα μπροστά. Ο διεθνής γκαρντ ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της ανατροπής, με τη Φενέρμπαχτσε να βγάζει μαζεμένες άμυνες και, ταυτόχρονα, να ευστοχεί σε περιφερειακά σουτ. Κάπως έτσι κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα, φτάνοντας σε σημείο να προηγηθεί για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο (63-65 στο 37'). Στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Λέο Βέστερμαν θυμήθηκε όσα είχε κάνει πριν από περίπου ένα μήνα στη Βιτόρια. Έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, διατήρησε τη Φενέρμπαχτσε μπροστά με διαφορές μεγαλύτερες των δύο κατοχών.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 41-33, 56-50, 70-74.
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ρενέσες): Μέισον 9 (1), Σίβα 2 (1/7 σουτ), Γκιφάι, Έρικσον 8 (2), Μάτισεκ, Χέρμανσον 10 (1/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Όγκμπε 2, Γκεντράιτις 14 (2), Τίμαν 4, Κάβανο 5 (1), Νόκο 11 (6 ριμπάουντ), Σίκμα 5 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Νάναλι, Βέστερμαν 11 (3/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κάλινιτς 6 (3/6 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 4 ασίστ, 3κ λεψίματα, 2 λάθη), Σλούκας 16 (5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Ντε Κολό 10 91), Γουίλιαμς 4 (1), Τόμας 2, Βέσελι 10 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ντίξον, Ντατόμε 15 (3)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!