0 ΣΧΟΛΙΑ

Φιλιπποπολίτης για ΕΠΣ Ζακύνθου: Με ενότητα και κοινό όραμα η Ένωση στη νέα δεκαετία

Ο νέος Πρόεδρος, δείχνει το στίγμα του για τη νέα εποχή στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων

Διαβάσατε νωρίτερα για τις εκλογές στην ΕΠΣ Ζακύνθου όπου ο Γιάννης Φιλιπποπολίτης επικράτησε θριαμβευτικά της παράταξης του (μέχρι πρότινος προέδρου) Λεωνίδα Μαλιούφα. Ο νέος Πρόεδρος, δείχνει το στίγμα του για τη νέα εποχή στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και αναφερει:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή. Είναι μια ημέρα όπου ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία αναδεικνύοντας  νέα πρόσωπα στις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης μας. Τα συναισθήματα είναι όμορφα αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζουν με ευθύνη, απέναντι στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Σε αυτές τις εκλογές,  δεν υπάρχουν  νικητές και ηττημένοι.

Υπάρχει μόνο το κοινό όραμα για να κάνουμε ένα μικρό  βήμα προς το εμπρός. Υπάρχει η θέληση όλων μας,  να προστατεύουμε αυτό το προϊόν και να  του δώσουμε την θέση που του αρμόζει στη νέα δεκαετία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ενότητα και ομοψυχία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει. Η “μητέρα” Ένωση θα προσπαθήσει να διαφυλάξει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τα συμφέροντα όλων των Σωματείων και θα διεκδικήσει από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι της αναλογεί με δικαιοσύνη, ισονομία και ισότητα.  

Φίλες και φίλοι.

Η εκλογική διαδικασία έλαβε τέλος, η Ένωση αλλάζει σελίδα και προχωρά. Θα κρατήσει ότι καλό και ωραίο έκαναν οι προηγούμενοι φίλοι μας (ήμουν και εγώ μαζί τους)  και θα ήθελα  να τους ευχαριστήσω για αυτή την συνεργασία. Θα προσπαθήσει όμως να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και να γίνει “σοφότερη”.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι μεγάλες, η οικονομική συγκυρία άσχημη με τα σωματεία να αργοσβήνουν ένα ένα και να χάνονται στην λήθη της ιστορίας. Ομάδες που έχουν γράψει την δική τους πορεία το τοπικό ποδόσφαιρο έχουν αφανιστεί, δεν υπάρχουν πια, παράγοντες έχουν κουραστεί να βάζουν καθημερινά το χέρι στην τσέπη, υποδομές σε φθίνουσα πορεία και το προϊόν που εμείς όλοι εκπροσωπούμε να τελεί υπό αμφισβήτηση από την ίδια την κοινωνία.

Οι προκλήσεις που θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές. Θα πρέπει,  αν θέλουμε να αλλάξει το ποδόσφαιρο, να αλλάξουμε και εμείς, να αφουγκραστούμε την ίδια την εποχή, την εξέλιξη της, μα… πάνω από όλα να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των ίδιων των πρωταγωνιστών που είναι οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και φυσικά η παράγοντες. Θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στα Σωματεία που εκπροσωπούν το νησί μας στις Εθνικές κατηγορίες.

Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε με κάθε μέτρο πίεσης προς τον Δήμο,  καλύτερες συνθήκες στα γήπεδα, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να αναβαθμίσουμε το άθλημα. Ένα μεγάλο “στοίχημα” που θα πρέπει να κερδηθεί σε πρώτη φάση είναι η καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των γραφείων μας στο Γαϊτάνι και σε 2η φάση να εξαντλήσουμε  όλα τα μέσα για να λειτουργήσει ξανά το Ενωσιακό γήπεδο. 

Εγώ προσωπικά αλλά και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Θα είμαστε δίπλα σας και όπου χρειαστεί μπροστάρηδες για να φτιάξουμε μαζί  ένα υγείες, δυνατό και αξιόλογο ποδόσφαιρο που θα σταθεί επάξια στη νέα εποχή και που θα μπορεί να αγκαλιαστεί από την ίδια την κοινωνία.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Γιάννης Φιλιπποπολίτης    


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ