0 ΣΧΟΛΙΑ

Ανοίγει υποθέσεις αρχείου και κάνει το χατίρι του Ολυμπιακού η ΟΧΕ!

Μια πρωτοφανής απόφαση, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι του Κυπέλλου

Σε μια πρωτοφανής απόφαση προχώρησε η ΟΧΕ, που στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να επαναπροωθήσει στην νέα αθλητική δικαστή τις περσινές υποθέσεις των τελικών χάντμπολ ανάμεσα σε ΑΕΚ-Ολυμπιακό που είχαν μπει στο αρχείο. Και όλα αυτά, όλως τυχαίως, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι του Κυπέλλου!

Πρόκειται για την εκδίκαση, να θυμίσουμε, της υπόθεσης για τον περσινό τελικό του Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης». Για τον συγκεκριμένο αγώνα, όπως και γι΄αυτόν του Ρέντη η αθλητική δικαστής σφράγισε τους φακέλους και αποφάσισε να μην υπάρξει τιμωρία για καμιά ομάδα.

Και όμως. Παρότι η Αθλητική Δικαστής είχε στείλει πίσω στην ομοσπονδία τα φύλλα αγώνα από τον Ιούνιο βάζοντας τις υποθέσεις στο αρχείο, στην ομοσπονδία το «ανακάλυψαν» οκτώ μήνες αργότερα (!) και αποφάσισαν να ζητήσουν από την αθλητική δικαστή να εκδικάσει τώρα τις υποθέσεις.

Βεβαίως αυτό που προκαλεί ερωτηματικά, πέραν της υπόθεσης που δεν έχει καμία λογική, είναι ΚΑΙ το τάιμινγκ, αφού όλο αυτό το… σόου, γίνεται δύο ημέρες πριν το ντέρμπι του Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Χωρίς κανείς να γνωρίζει βέβαια τι θέλουν να επιτύχουν εκείνοι που ανακάλυψαν και ανασύρουν υποθέσεις που έχουν μπει στο αρχείο. Το μόνο βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ δεν επηρεάζεται από τέτοια παιχνίδια εντυπώσεων... 

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ: «Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σχετικά με υποθέσεις από αγώνες της περιόδου 2018-2019, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

-Η Ομοσπονδία έστελνε εγκαίρως –όπως είναι και η πάγια εβδομαδιαία τακτική- όλα τα απαραίτητα έγγραφα (φύλλα αγώνα, εκθέσεις παρατηρητών κλπ) στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

-Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ορίστηκε νέα Αθλητική Δικαστής.

-Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 –και επειδή δεν είχε ακόμα εκδικαστεί καμία υπόθεση- η Ομοσπονδία με έγγραφο της ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά να παρέμβει προκειμένου το Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο (ΜΔΟ)να προχωρήσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των διοργανώσεων.

-Όταν στα μέσα Ιανουαρίου, η Αθλητική Δικαστής εκδίκασε τις πρώτες υποθέσεις, διαπιστώσαμε πως απουσίαζαν αυτές της περιόδου 2018-2019.

Άμεσα διενεργήσαμε έλεγχο στην αλληλογραφία της Ομοσπονδίας με το ΜΔΟ και όπως προέκυψε η Αθλητική Δικαστής είχε επιστρέψει -θεωρημένα- εννιά φύλλα αγώνα στην ΟΧΕ από τα τέλη Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από κάποιο διαβιβαστικό έγγραφο.

Πρόκειται για φύλλα αγώνα, στα οποία υπάρχουν παρατηρήσεις διαιτητών και παρατηρητών, όχι μόνο των τελικών, αλλά και άλλων αγώνων της κανονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.

Άμεσα συγκλήθηκε Δ.Σ. για σήμερα 20 Ιανουαρίου 2020, το οποίο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Να γίνει ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος σχετικά με την αποστολή και παραλαβή της αλληλογραφίας ΟΧΕ- ΜΔΟ, από την αρχή της περιόδου 2018-2019.

2) Να επαναπροωθηθούν στην νέα Αθλητική Δικαστή όλα τα φύλλα αγώνα που έχουν παρατηρήσεις και δεν έχουν εκδικαστεί, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι υποθέσεις είναι περαιωμένες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι οι συνοδευτικές εκθέσεις (παρατηρητών, αστυνομίας κλπ) παραμένουν στα χέρια του ΜΔΟ.

Η Ομοσπονδία τήρησε στο ακέραιο την νομιμότητα και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι απέστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Αθλητική Δικαιοσύνη που είναι και η μοναδική της υποχρέωση.

Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την σφραγίδα θεώρησης –με ημερομηνία 13/6/2019- του ΜΔΟ στα φύλλα αγώνα που επεστράφησαν.

Η Ομοσπονδία δεν φέρνει καμία απολύτως ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας και τις αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης, ούτε επιτρέπεται, ούτε μπορεί να παρέμβει σε αυτή.

Με τις ανωτέρω αποφάσεις η ΟΧΕ θεωρεί ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά. Είναι αυτονόητο πως είμαστε πάντα υπέρμαχοι στο να αποδίδεται Δικαιοσύνη, η οποία είναι και θεμέλιος λίθος για την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων και την αποτροπή φαινομένων βίας».


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ