Συγγνώμη ζήτησε ο Φεντερίκο Βαλβέρδε από τον Άλβαρο Μοράτα για το τάκλιν που στέρησε στον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης τη δυνατότητα να σκοραρεί απέναντι στον Κουρτουά, στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.
Μετά το παιχνίδι, ο Ουρουγουανός μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε: "Ζητώ συγγνώμη από τον Μοράτα. Δεν ήταν καλό αυτό που έκανα, αλλά έπρεπε να το κάνω".
Σημειώνεται πως το φάουλ για το οποίο δέχθηκε κόκκινη κάρτα θεωρήθηκε "επαγγελματικό" ενώ αυτό ήταν τελικά που του χάρισε το βραβείο του MVP της αναμέτρησης.
Για τη κατάκτηση του τροπαίου, από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βαλβέρδε δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το τρόπαιο. Όταν τελείωσαν τα πέναλντι, περίμενα και μετά έτρεξα μέσα στο γήπεδο. Με συνεχάρησαν αλλά η νίκη είναι όλων μας. Γι' αυτούς που έπαιξαν, γι' αυτούς που δεν αγωνίστηκαν και για εκείνους που μας συμβούλευσαν στο ημίχρονο. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα".
Όσον αφορά την αντιμετώπιση που έλαβε τόσο από τον Ζινεντίν Ζιντάν όσο και από την Ντιέγκο Σιμεόνε μετά το μαρκάρισε, αποκάλυψε: "Μόλις βγήκα, είχα πολύ θυμό μέσα μου γιατί άφησα την ομάδα μου με 10 παίχτες, ωστόσο, όλοι ήταν εκεί για να με βοηθήσουν. Ακόμη και ο Σιμεόνε με πλησίασε, κάτι το οποίο δεν το κάνει ο καθένας".
Δηλώσεις για τον Φεντερίκο Βαλβέρδε, μετά το τέλος του ματς, έκανε και ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης: Όπως τόνισε ο Ζιντάν: "Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του αγώνα και είμαι χαρούμενος για εκείνον. Δούλεψε πολύ σκληρά, όπως όλοι. Είμαι σίγουρος πως θα θέλει να μοιραστεί το βραβείο του με όλους τους συμπαίκτες του. Στο τέλος της ημέρας, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Ήταν ένα κακό φάουλ αλλά εκείνη τη στιγμή έπρεπε να το κάνει. Το πιο σημαντικό είναι πως ζήτησε συγγνώμη από τον Μοράτα επειδή γνωρίζονται και οι δυο τους πολύ καλά".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
