Η Γιοκοχάμα ανακοίνωσε πως επισημοποιήθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Καζουγιόσι Μιούρα. Πρόκειται για τον 53χρονο Ιάπωνα επιθετικό, ο οποίος θα αγωνιστεί για 35η συνεχόμενη σεζόν στην καριέρα του.
Μετά την συμφωνία, για επέκταση συμβολαίου, ο Μιούρα τόνισε: "Καθημερινά στις προπονήσεις δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και χαίρομαι που ανταμείβομαι γι' αυτό. Θέλω να συνεχίσω να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της"
Στα 15 του πήγε στη Βραζιλία και άρχισε την ποδοσφαιρική καριέρα του από την Κλούμπε Ατλέτικο Γιουβέντους μια μικρή ομάδα του Σάο Πάουλο. Το 1986 υπέγραψε στη Σάντος, ακολούθησαν η Παλμέιρας και η Κοριτίμπα, αλλά και οι λιγότερο γνωστές 15η Νοεμβρίου και Ματσουμπάρα.
Μετά από πέντε χρόνια στη Βραζιλία, γύρισε στην πατρίδα του για να φορέσει τη φανέλα της Γιομιούρι με έδρα το Τόκιο. Επρόκειτο για σύλλογο που τότε είχε πολλά χρήματα να δαπανήσει για την απόκτηση νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.
Βήμα βήμα ο Μιούρα "έχτιζε" καριέρα και "έφτιαχνε" όνομα. Το 1995 έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που αγωνίστηκε σε ομάδα της Serie A, καθώς δόθηκε για μια σεζόν δανεικός στην Τζένοα. Δεν ξεχώρισε με την παρουσία του εκεί κι έτσι άφησε την Ευρώπη για να επιστρέψει στην χώρα του, να φορέσει και πάλι της φανέλα της Γιομιούρι, που είχε μετονομαστεί σε Καβασάκι, και ήταν ο σούπερ σταρ του πρωταθλήματος εκεί, καθώς αποτέλεσε το πρόσωπο της μετάβασης από το JSL στην J. League.
Στα 32 του δοκίμασε και πάλι την τύχη του στην Ευρώπη, αλλά το πέρασμά του από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν αποτυχημένο. Και στην Αυστραλία πήγε, στα 38 του, αλλά κατέληξε ότι δεν είναι για να φεύγει μακριά από την Ιαπωνία. Κι έτσι από το 2005 αγωνίζεται στη Γιοκοχάμα, τα χρόνια περνούν κι αυτός απλά ανανεώνει συμβόλαια.
Αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Ιαπωνίας από το 1990 ως το 2000, φτάνοντας στην 7η θέση των συμμετοχών (89) και στην 2η των σκόρερ (55)
Τον Μάρτιο του 2018, ο Μιούρα κατέρριψε ένα... στοιχειωμένο ρεκόρ. Σε ηλικία 50 ετών και 7 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σκόραρε, σπάζοντας το ρεκόρ το οποίο κρατούσε από την εποχή που αγωνιζόταν ο Σερ Στάνλεϊ Μάθιους (1965), ο οποίος είχε βρει δίχτυα όντας 50 χρόνων και 5 ημερών!
Πέρυσι, στα 52α γενέθλιά του, είχε πει πως "το πάθος μου για το ποδόσφαιρο δεν έχει μειωθεί ούτε λίγο από όταν ήμουν 18, στην αρχή της καριέρας μου. Ίσα ίσα μπορώ να πω ότι η ενέργεια που έχω για να συνεχίσω να παίζω είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!