Quantcast
NEWS
52 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Με σπασμένα φρένα η Βασίλισσα

Σκόρπισε με «100άρα» και υπερθέαμα, τον Ιωνικό η ΑΕΚ, ξεκουράζοντας Λάνγκφορντ και Σαντ-Ρος μπροστά σε 5.500 Ενωσίτες, που δημιούργησαν υπέροχη ατμόσφαιρα (103-70)


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση και κάνοντας επίδειξη ισχύος, η ΑΕΚ «διέλυσε» τον… άτυχο Ιωνικό Νίκαιας στο ΟΑΚΑ, με το επιβλητικό 103-70 για τη 13η αγωνιστική, με την οποία και τελείωσε ο πρώτος γύρος της Basket League. Αυτή ήταν και η πρώτη «100άρα» της Βασίλισσας στο φετινό πρωτάθλημα και έγινε μπροστά σε 5.500 κόσμο, σε μία υπέροχη και εορταστική ατμόσφαιρα.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιξε με… σπασμένα φρένα και «σκόρπισε» τον αντίπαλό της, με πολύ θέαμα, φτάνοντας στις 8 σερί νίκες στη Basket League και με ρεκόρ 9-4, έμεινε μόνη στην 3η θέση, αφού προσπέρασε το Περιστέρι, που έχασε από τον Ήφαιστο και έχει 8-5 μαζί με την ομάδα της Λήμνου. Για την ΑΕΚ, αυτή ήταν η 15η νίκη της, στα τελευταία 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν και έπαιξε μόλις για 16 λεπτά, ο Κιθ Λάνγκφορντ κατάφερε να είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 15 πόντους. Από εκεί και πέρα, ο Κέντρικ Ρέι είχε 14 πόντους και 6 ασίστ. Ακόμα, ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από 12 πόντους σημείωσαν οι Δημήτρης Μαυροειδής (6ρ.), Νίκος Γκίκας και Λίνος Χρυσικόπουλος. Να προσθέσουμε ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες της Βασίλισσας.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τσάλμερς στον «άσο», τον Λάνγκφορντ ως σούτινγκ γκαρντ, τον Σαντ-Ρος ως «τριάρι»», τον Χρυσικόπουλο ως πάουερ φόργουορντ και τον Κακλαμανάκη σε θέση σέντερ. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με σχετικά χαλαρές άμυνες, με το σκοράρισμα να είναι σε πρώτο πλάνο. Η Βασίλισσα ήταν μπροστά με 10-6 στο 3’, με τον Λάνγκφορντ να έχει ήδη 8 πόντους σε εκείνο το σημείο. Εν συνεχεία, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου πήραν ένα προβάδισμα 10 πόντων, αφού ο Σαντ-Ρος με 2/2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, έκανε το 26-16, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο.

Με… φόρμα μπήκε η ΑΕΚ και στη 2η περίοδο, ξεκινώντας με ένα 7-2 σερί και έτσι έφτασε για πρώτη φορά να προηγείται με 15 πόντους διαφορά, με σκορ 33-18 στο 12’, έπειτα από λέι απ, του Γκίκα στον αιφνιδιασμό. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε μονοψήφια διαφορά, αλλά ο Γιαννόπουλος με τρίποντο στο 15’, έκανε το 38-27 και έβαλε τα πράγματα στη… θέση τους. Λίγο αργότερα, ο Γιαννόπουλος «ζεστάθηκε» για τα… καλά και πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα, κάνοντας το 49-33 στο 19’. Τελικά, με γκολ-φάουλ του Μαυροειδή στα 3’’ πριν από το τέλος, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο +19, με το σκορ να είναι 54-35.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες άρχισαν όπως και στην 1η περίοδο, έχοντας διάθεση για επιθετικό μπάσκετ. Ο Λάνγκφορντ στο 24’, πέτυχε ένα τρίποντο και έτσι έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους, με 68-47 68-47. Ακολούθως, ο Γκίκας στο 26’ πέτυχε και αυτός τρίποντο και έκανε το 73-51 για τη Βασίλισσα. Το επί μέρους σκορ ήταν 24-24 σε αυτό το διάστημα και έτσι η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει ένα προβάδισμα 19 πόντων, με 78-59.

Αν και όλα είχαν κριθεί, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν και υπήρχε μεγάλη… όρεξη. Έτσι, η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο και στο 34’ έφτασε στο +26, με 87-61, έπειτα από δίποντο του Μαυροειδή. Ο Γκίκας ήταν αυτός που με ένα τρίποντο από το… σπίτι του, έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά, πάνω από τους 30 πόντους, με σκορ 94-63 στο 37’. Στο ίδιο λεπτό, ο Ματσιούλις με γκολ-φάουλ, έκανε το 97-63, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά. Η ΑΕΚ ξεπέρασε και τους 100 πόντους, αφού κέρδισε με 103-70.

Διαιτητές: Διαμαντής-Μαλαμάς-Λ. Καλογερόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 54-35, 78-59, 103-70.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέι 14 (2), Τσάλμερς 3 (1), Λάνγκφορντ 15 (3), Ματσιούλις 9, Κακλαμανάκης 5, Χρυσικόπουλος 12 (2), Γκίκας 12 (2), Μαυροειδής 12, Σαντ-Ρος 4, Ρογκαβόπουλος 2, Γιαννόπουλος 13 (3), Σλότερ 2.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Μάγειρας): Αρνέτ, Τζόουνς 11 (1), Χαραλαμπόπουλος 10 (1), Μπατής 5 (1), Σακελλαρίου, Λόρενς 7, Μπαρτ 13, Σάφτενααρ 5 (1), Σχορτσανίτης 2, Κώττας 4, Δημάκος 9 (1), Κάλαχαν 4.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ