0 ΣΧΟΛΙΑ

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από το ΑΤ Ζωγράφου (VIDEO)

Δείτε τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης

Εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε πίσω από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου το πρωί της Δευτέρας.

Οι πυροτεχνουργοί που κλήθηκαν από τον διοικητή του ΑΤ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που εντόπισε το υποπτο αντικείμενο στις 9:15 όταν πήγε να πάρει τη μοτοσικλέτα του, προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο σε μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Η ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιηθήκε καθώς οι πυροτεχνουργοί βρήκαν καλώδια, ρολόι, συνδεσμολογία και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Μετά την εξέλιξη αυτή με την έρευνα της υπόθεσης ασχολείται και η αντιτρομοκρατική.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν νέο τύπου εκρηκτικό μηχανισμό σε συνδυασμό με εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό σωλήνα μέσα σε κουτί καθώς εκτός από την μικρή εκρηκτική ύλη, στο σακίδιο βρέθηκε και ένα μπουκάλι που χρησιμοποιείται για βόμβες μολότοφ.

Τα υπολλείμματα του «υβριδικού» μηχανισμού θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί τι είδους εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί και αν η συνδεσμολογία παραπέμπει σε κάποια οργάνωση.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι επιτελείς είναι αν οι άγνωστοι ήθελαν να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ή αν απλά ήθελαν να στείλουν μήνυμα για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει στόχος επίθεση με 20 μολότοφ με την ευθύνη να αναλαμβάνουν τότε οι «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής».

Πηγή: protothema.gr

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ