64 ΣΧΟΛΙΑ

Μπουρουτζίκας: Ο Μπάγεβιτς δεν επέτρεψε να διαλυθεί η ΑΕΚ. Ντέμης και άλλος ένας παίκτης της Ένωσης θα πήγαιναν στον ΟΣΦΠ

Όλα όσα είπε ο στενός συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την εποχή που αποχώρησε από την ΑΕΚ

 Συνέντευξη στην εφημερίδα "Φως" παραχώρησε ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας. Ο στενότερος συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε για την αποχώρηση από την ΑΕΚ και τα όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό. Αποκάλυψε ότι ο Κόκκαλης είχε καταθέσει πρόταση στον Στέλιο Μανωλά ενώ υποστήριξε ότι σημαντικός παίκτης της ΑΕΚ ήθελε να τους ακολουθήσει τον ΟΣΦΠ.

~ Όταν ήρθατε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1996 τι βρήκατε;

Υπήρχε διαφορά με την ΑΕΚ τότε. Η ΑΕΚ ήταν κτισμένη ομάδα επί χρόνια, ήταν πολύ καλά οργανωμένη, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, είχε πάρει τίτλους. Στον Ολυμπιακό δεν υπήρχε τίποτα οργανωμένο τότε. Τα 9 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είχαν φέρει και πρόβλημα στα αποδυτήρια. Δεν υπήρχε όμως ούτε γυμναστήριο σωστό. Ένα φουσκωτό που είχε κάνει ο Κοσκωτάς, γυμναστήριο, είχε διαλυθεί, τα όργανα είχαν εξαφανιστεί! Ο Κόκκαλης έκανε καινούργιο γυμναστήριο, γραφεία, αποδυτήρια, άρχισε ο Ολυμπιακός να οργανώνεται.

~ Τι αλλάξατε στην ομάδα σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι;

Πρώτα από όλα έγινε πολύ καλό το κλίμα. Υπήρχαν παίκτες αξίας που είχαν εγκαταλειφθεί και αναστήθηκαν. Μιλάμε για παίκτες όπως ο Καραπιάλης, ο Γεωργάτος, ο Αλεξανδρής, ο Καραταίδης που ήταν πραγματικός αρχηγός. Δες πώς έπαιζαν πριν τον Μπάγεβιτς και πώς μετά. Ήρθαν νέα παιδιά μεταγραφές κλειδιά όπως ο Τζόρτζεβιτς και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Κάναμε στοχευμένες μεταγραφές. Το πρώτο που έφτιαξε ήταν το κλίμα, έγιναν καλά τα αποδυτήρια. Γίναμε όλοι ένα σώμα. Παίκτες, τεχνικό τιμ, φροντιστές, υπήρχε αγάπη. Εκεί βασίστηκε όλο το οικοδόμημα.

~ Πόσα χρόνια εσύ δίπλα στον Μπάγεβιτς; Και πώς έγινε η αρχή;

Γύρω στα 25 χρόνια! Σε όλες τις ομάδες που δούλεψε ο Ντούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ξεκίνησα μαζί του στην ΑΕΚ το 1992. Τότε δεν υπήρχαν γυμναστές, εγώ ήμουν του πανεπιστημίου καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, ερχόταν ο Ραβούσης σε σεμινάρια και με έβλεπε, πολλές φορές βρισκόμουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την ΑΕΚ γιατί ήμουν στον Εθνικό, στη Δόξα Βύρωνος, έμαθαν για τη δουλειά μου και με πήραν στην ΑΕΚ.

~ Και έρχεσαι στον Ολυμπιακό το 1996.

Ναι, μαζί με τον Μπάγεβιτς.

~ Από πότε το ήξερες ότι θα έρθετε στον Ολυμπιακό;

Ειλικρινά την τελευταία στιγμή. Ο Μπάγεβιτς το σκεφτόταν να αφήσει την ΑΕΚ ή όχι ως το τέλος.

~ Η καλύτερη ομάδα στον Ολυμπιακό ήταν αυτή του 1998-1999;

Ναι, γιατί μας άφησαν να δουλέψουμε 3 χρόνια και είχε μία προοδευτική βελτίωση η ομάδα. Έτσι είχε γίνει και στην ΑΕΚ. Όσο άφηναν τον Μπάγεβιτς να δουλεύει όπως ήθελε εκείνος, γινόταν όλο και καλύτερη η ομάδα. Ο Ολυμπιακός τον τρίτο χρόνο είχε στηθεί όπως η ΑΕΚ περίπου. Με νέα παιδιά, με Έλληνες κυρίως, με πλάγιους που να σκοράρουν, με πλάτος στο παιχνίδι- όπως στην ΑΕΚ- που δεν υπήρχε πριν αυτό. Και με την αδυναμία του Μπάγεβιτς, να έχει πολλούς παίκτες να σκοράρουν! Διψήφιος αριθμός παικτών στον Ολυμπιακό τότε έβαζε γκολ!

~ Είναι σημαντικά αυτά, συνέχισε την ανάλυση πριν σε ρωτήσω γιατί έφυγε.

Μέτρα πόσοι παίκτες από εκείνη την ομάδα μπορούσαν να σκοράρουν: Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Ίβιτς, Γκόγκιτς, Καραπιάλης, Νινιάδης, Οφορίγκουε, Γεωργάτος, κάποιον θα ξεχνάω ακόμα. Αυτή ήταν η μαγεία! Δεν είχε γίνει στην τύχη, το επιδίωκε ο Μπάγεβιτς στις επιλογές των παικτών, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού. Αυτός έφερε τον Γεωργάτο πίσω αριστερό μπακ ενώ ήταν προωθημένος πριν. Αυτός έκανε τα πλάγια μπακ να γίνονται επιθετικά, με Γεωργάτο- Μαυρογενίδη, το είχε κάνει και στην ΑΕΚ με Κασάπη- Μπορμπόκη. Δες τώρα στις ομάδες πόσοι παίκτες σκοράρουν... Ελάχιστοι.

~ Τα ιστορικά αφιερώματα που κάνουμε στο ΦΩΣ έφτασαν στο 1999. Αποχωρεί ο Μπάγεβιτς τον Νοέμβρη.

Μεγάλο έγκλημα!

~ Α, σε βλέπω δυνατό. Εσύ ήσουν πάντα χαμηλών τόνων.

Αλήθειες μού είπες ότι θέλεις. Ήταν μεγάλο έγκλημα. Ο Μπάγεβιτς έπρεπε να μείνει 10 χρόνια εκεί πέρα. Είχε κάνει τον Ολυμπιακό κάθε χρόνο και καλύτερο. Την προηγούμενη σεζόν είχε φτιάξει εκπληκτική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη. Και τον απολύεις την 7η αγωνιστική! Είχε φτιάξει τον Ολυμπιακό να παίζει όπως έπαιζε η μεγάλη ΑΕΚ με Κασάπη, Μπορμπόκη, Κωστή, Κετσπάγια, , Τσιάρτα, Σαβέφσκι.

~ Ο Ζάχοβιτς τον έφαγε τον Μπάγεβιτς;

Δεν υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι στις σχέσεις του Μπάγεβιτς με τον Ζάχοβιτς. Δεν είχε πρόβλημα ο Μπάγεβιτς με κανέναν παίκτη τότε. Τα αποδυτήρια ήταν πολύ καλά. Εξωπαράγοντες επηρέασαν τον Σωκράτη Κόκκαλη για να φύγει ο Ντούσαν. Όχι από το εσωτερικό της ομάδας. Η ομάδα πετούσε, 4-1 νικήσαμε τον ΠΑΟΚ και δυο μέρες μετά απολύεται ο Μπάγεβιτς. Αποδείχτηκε το λάθος όταν λίγα χρόνια μετά ο Κόκκαλης κάλεσε πάλι τον Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό και μπήκε με αυτόν στο νέο Καραϊσκάκη- που ήταν τιμητικό. Είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό πριν επιστρέψει ο Ντούσαν.

~ Είπες ότι εξωπαράγοντες επηρέασαν τον Σωκράτη Κόκκαλη για να διώξει τον Μπάγεβιτς το 1999. Εννοείς τον Θωμά και τον Πέτρο;

Δεν μπορώ να ρίξω μομφή σε ονόματα, αλλά εσύ μόνος σου είπες ονόματα... Δεν υπήρχε λόγος μία ομάδα που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, είχε καλά αποδυτήρια, έπαιρνε τίτλους, να απολύσει τον προπονητή της.

~ Χάλασε η συνταγή από το καλοκαίρι πριν απολυθεί ο Μπάγεβιτς; Με τις μεταγραφές Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς;

Το πας βαθιά βλέπω. Επειδή εγώ ήμουν στη συζήτηση Κόκκαλη με Μπάγεβιτς, ήμουν μάρτυρας, θυμάμαι τι είχε πει ο Ντούσαν. Είχε πει ότι η ομάδα ήταν πολύ δυνατή, έχουμε γρήγορη ομάδα έλεγε και δεν χρειάζονται μεταγραφές. Για 2 χρόνια ακόμα πίστευε ότι δεν έπρεπε να χαλάσει εκείνη η ομάδα. Δεν χρειαζόταν να δοθούν τόσα πολλά λεφτά για Ζάχοβις και Τζιοβάνι. Μία μεταγραφή ήθελε μόνο ο Μπάγεβιτς, έναν παίκτη είχε πει. Έναν βραζιλιάνο σε καλή ηλικία τότε που δεν είχε έρθει ακόμα στην Ευρώπη να κάνει το μπαμ. Ξέρεις ποιος ήταν;

~ Πες μου.

Ο Ζουνίνιο που πήγε μετά στη Λυόν και έκανε πάταγο και χτύπαγε τα καλύτερα φάουλ στον κόσμο. Ο Μπάγεβιτς θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να χαλάσει η ομάδα που είχε κτιστεί και ήθελε μόνο έναν καλό χαφ.

~ Και τι είπε ο Κόκκαλης;

Τότε είπε ο Κόκκαλης "με πιέζει ο κόσμος και πρέπει να κάνω δύο μεγάλες μεταγραφές". Παικτάρα ο Τζιοβάνι αλλά έγινε η ομάδα πιο αργή. Όταν έχεις μπροστά Αλεξανδρή, Ίβιτς, Γκόγκιτς, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο, Καραπιάλη, δεν χρειάζεσαι άλλο επιθετικό, έρχεσαι από νταμπλ και από πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ που μπορούσες να είσαι στα ημιτελικά. Για 5 λεπτά δεν πήγαμε στα ημιτελικά.

~ Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στεναχώρια;

Ναι, γιατί την είχαμε πατήσει τη Γιουβέντους, στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να νικάει ο Ολυμπιακός όχι μόνο 1-0 αλλά 3-0 και να έχει τελειώσει η πρόκριση. Και δεν θα φτάναμε στα ημιτελικά μόνο, μπορούσε εκείνη η ομάδα να περάσει και στον τελικό. Καλός παίκτης ο Τζιοβάνι αλλά έπρεπε να παίζει όλη η ομάδα για τον Τζιοβάνι. Ενώ πριν έπαιζαν όλοι για την ομάδα.

~ Πες μου πώς μαθαίνετε ότι απολύεστε. Βάλε με στο σκηνικό.

Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Έχουμε νικήσει τον ΠΑΟΚ 4-1, πάμε για προπόνηση στο Ρέντη, έρχεται ο Πέτρος Κόκκαλης και λέει "λύνεται η συνεργασία μας". Τι;;;;; Έμειναν όλοι κάγκελο. Όλο το Ρέντη έκλαιγε. Παίκτες, φροντιστές, μέλη του τεχνικού τιμ, όλο το Ρέντη έκλαιγε εκείνες τις στιγμές.

~ Εσείς δεν κάνατε προπόνηση μόνο με μπάλα, αλλά ούτε είχατε και πολύ τρέξιμο.

Πρέπει να ξέρεις εργοφυσιολογία. Δεν βοηθάει η ανεξέλεγκτη προπόνηση. Εμείς είχαμε έλεγχο, δεν έτρεχε άσκοπα ο ποδοσφαιριστής. Είχαμε πρόγραμμα που το τηρούσαμε κάθε μέρα με ευλάβεια.

~ Ο Χατζηχρήστος της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ μού είπε ότι ο Ντέμης δεν ήρθε στον Ολυμπιακό γιατί δεν ήθελε ο Μπάγεβιτς να διαλύσει την ΑΕΚ.

Δεν ήταν μόνο ο Ντέμης. Ήταν κι άλλος πολύ καλός παίκτης που ήταν ήδη στην ΑΕΚ και ήθελε να ακολουθήσει τον Μπάγεβιτς! Έληγε το συμβόλαιό του.

~ Ποιος ήταν;

Δεν θέλω να πω. Δεν επέτρεψε ο Μπάγεβιτς να διαλυθεί η ΑΕΚ. Ο Σαμπανάτζοβιτς είχε κλείσει με τον Ολυμπιακό πριν τον Μπάγεβιτς. Δεν είχε σχέση ο Μπάγεβιτς με τον Σαμπανάτζοβιτς.

~ Ποιος ήταν ο άλλος παικταράς που ήθελε να έρθει με τον Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό; Ο Μανωλάς;

Όχι ο Μανωλάς.

~ Ο Σαβέφσκι;

Μην με φέρνεις σε δύσκολη θέση.

~ Ποδοβόλεϊ γιατί παίζατε; Βοηθούσε επιστημονικά σε κάτι;

Όχι, ήταν θέμα διάθεσης, καλού κλίματος, ψυχαγωγίας. Οι παίκτες έρχονταν ώρες πριν την προπόνηση και γινόταν χαμός στο ποδοβόλεϊ, μάχες μεγάλες. Τα αποδυτήρια ήταν πολύ καλά. Η ομάδα πετούσε στο γήπεδο, πετούσε και ψυχολογικά.

~ Τον δυνατό Παναθηναϊκό τότε τον είχατε διαλύσει.

Ρε συ ερχόμασταν από νταμπλ με δέκα παίκτες στον τελικό από το πρώτο μισάωρο, και το κάναμε 0-2 επί του Παναθηναϊκού έχοντας εμείς λιγότερο παίκτη. Και το 2-0 στο πρωτάθλημα το είχαμε γυρίσει σε 2-4.

~ Καλύτερο ματς ποιο θεωρείς;

Με τη Ρεάλ το 3-3. Και με τον Άγιαξ ήταν παιχνιδάρα και με την Πόρτο. Ομαδάρα είχαμε. Τα δύο πιο αξέχαστα ματς για εμένα ήταν με τη Γιουβέντους το 1-1 στο τέλος, και με την Κροάσια που πήραμε την πρόκριση στα χιόνια με μείον 10 βαθμούς θερμοκρασία.

~ Κλάψατε μετά τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους;

Δεν το ξεπεράσαμε ποτέ! Θέλει και τύχη όμως το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ειλικρινά ότι αν κρατούσαμε 5 λεπτά και περνούσαμε στον ημιτελικό, θα πηγαίναμε στον τελικό. Ήταν σε τρομερή φόρμα η ομάδα.

~ Πριν λίγους μήνες γιατί έφυγε ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ; Έχει πρόβλημα υγείας;

Ούτε κατά διάνοια. Είναι πιο καλά και από όταν ήταν νεότερος. Αποφάσισε μόνος του και έφυγε. Κάτι δεν θα του άρεσε...

~ Έλα για το τέλος να πούμε- επειδή τα έζησες- ποια ήταν η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Μπάγεβιτς. Δώσε μου επιχειρήματα για το αν ήταν πράγματι μεγάλος προπονητής ή ευνοήθηκε και από τις συγκυρίες, έκανε όνομα και μετά κουβαλούσε το όνομά του.

Υπάρχουν ακράδαντα επιχειρήματα ότι αυτός ο άνθρωπος έβλεπε μπροστά. Ήξερε να βλέπει σε κάθε παίκτη τι μπορούσε να του δώσει και έπαιρνε το καλύτερο από αυτόν. Ήξερε να κτίζει ομάδες. Ο Μπάγεβιτς θα γραφτεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ο μεγαλύτερος προπονητής που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, με βάση τους τίτλους και τα έργα του.

~ Αναλυτικά επιχειρήματα θέλω.

Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό και με τον ΠΑΟΚ. Έφτιαξε ομαδάρες και έφτιαξε παικταράδες που τους πήρε νέα παιδιά. Άλλαξε θέσεις σε παίκτες και τους ανέδειξε στη νέα τους θέση! Ήταν ο πρώτος που έπαιξε ζώνη! Έβαλε τους πλάγιους χαφ να σκοράρουν και έκανε τα πλάγια μπακ να επιτίθενται. Έβαλε στα άκρα παίκτες με το αντίθετο πόδι! Το έκανε και με τον Τσιάρτα και με τον Κωστή και έβαζαν πολλά γκολ με το αντίθετο πόδι σε κάθε πτέρυγα! Σου μιλάω για νεωτερισμούς.

~ Σωστά τα επιχειρήματα, συνέχισε.

Κατοχή μπάλας που έγινε μόδα 20 χρόνια μετά, αυτός το έκανε 20 χρόνια πριν. Η ιστορία θα δείξει στο μέλλον ότι αυτό το άτομο άφησε έργο που δεν έκανε άλλος. Πήρε τον Μπορμπόκη από εξτρέμ και τον έκανε σούπερ πλάγιο μπακ. Πήρε τον Κασάπη από εξτρέμ και τον έκανε σούπερ πλάγιο μπακ. Πήρε τον παικταρά τον Γεωργάτο από επιθετικό χαφ και τον έκανε σούπερ πλάγιο μπακ! Ενώ στον Ολυμπιακό δεν πήγαινε καλά πριν ο Γεωργάτος, του άλλαξε τη θέση ο Μπάγεβιτς και έγινε κολοσσός, πήρε δύο φορές μεταγραφή στην πάμπλουτη τότε Ίντερ. Με ψυχάρα ο Γεωργάτος. Πήρε τον Καραταϊδη από πλάγιο μπακ και τον έκανε στοπεράρα! Πήρε τον Καφέ από επιθετικό και τον έκανε αμυντικό χαφ!

~ Τελευταία ερώτηση. Σε ποιους παίκτες είχε περισσότερο αδυναμία ο Μπάγεβιτς; Τι είδους παίκτες;

Σε αυτούς που ήξεραν καλή μπάλα. Ο Μπάγεβιτς ήθελε να χωράει στις ομάδες του όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες που να ξέρουν καλή μπάλα. Για αυτό και άλλαζε θέσεις σε πολλούς. Σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο δεν ήταν όπως σήμερα, σε μια εποχή που έπεφταν πολύ περισσότερες κλοτσιές. Ο Μπάγεβιτς ήθελε να ξέρουν οι 10 παίκτες στην 11άδα καλή μπάλα.

- Δημήτρη, θέλω να μου πεις και κάτι ακόμα που ξέρω ότι το σκέφτεσαι αν πρέπει να το πεις.

Θα το πω γιατί το έζησα, δεν το ξέρει ο κόσμος, ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Στο τέλος της πρώτης μας χρονιάς στον Ολυμπιακό, ο Κόκκαλης ήθελε πολύ τον Στέλιο Μανωλά στον Ολυμπιακό και του έδινε ενα αστρονομικό ποσό για την εποχή, 500 εκ. δρχ. το χρόνο για 2 χρόνια, δηλαδή 1 δις! Τέτοια λεφτά δεν έπαιρνε κανένας Έλληνας παίκτης! Ο Μπάγεβιτς όμως δεν ήθελε να πάρει ο Κόκκαλης παίκτη από την ΑΕΚ. Και ο Μανωλάς επίσης δεν αποδέχτηκε την πρόταση. Μιλάμε για σημαία της ΑΕΚ ο Μανωλάς, όχι απλά μεγάλος αμυντικός αλλά τρομερός επαγγελματίας, πρώτος ήταν στην προπόνηση και οι άλλοι ακολουθούσαν.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
AEK_gia_panta2 - 10/12/2019 14:16

Ρε φύγε ρε μπουρουτζίκα ρε μπρο από δω...

Aldair - 10/12/2019 10:18

Ντεμη μιας και συ δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου βγες και πάρε θέση .....διάβασες τι είπε ο κύριος μπουρουτζικας για σένα!!!!!! Εκτός αν δεν σε αγγίζουν πλέον αυτά γιατί έγινες στα 30 σου Liverpool!!!!!!

airush - 10/12/2019 00:57

Αμα ειναι ετσι ρε παιδια να πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στους κυριους..ρε ποιον δουλευεται;Τι νομιζετε οτι παθαμε αμνησια;Για διαιτησια,για παραγκες,για ομαδες παραρτηματα,για γκολ οφσαιντ,για πεναλντι μαιμου και αλλα πολλα να φανταστω δεν συζητησαν..Καλο βραδυ κυριοι εχει ο καιρος γυρισματα

IGGYAEK - 10/12/2019 00:06

Ο κύκλος μου λέει ότι είμαι πολύ κυνικός... Μπουρουτζίκα τα αυτάκια μου δεν ιδρώνουν καθόλου σε αυτά που λες και μάλιστα σε γαυρικο έντυπο. Αν θες πες αλήθειες και όχι καρναβαλιστικα ψέματα. Να σου πω εγώ για τον Ντέμη που όταν πείρα τον αδερφό του τηλέφωνο μου είπε ο Ντέμης μόνο ΑΕΚ πουθενά αλλού και μην ξεχνάς τυπάκο ότι έριξε πόρτα στην εθνική μετά από εκείνο το 0-2 Στην Φιλαδέλφεια που τα είπε χύμα λες μετά να πήγαινε σε αυτούς που εκραζε.

oconski - 9/12/2019 23:01

Ειναι αραγε τυχαιο που μετα το πρωταθλημα που πηραμε προπερσι ο Μπαγιεβιτς παραιτηθηκε και απο τοτε μας πηρε η κατω βολτα? Για σκεφτειτε το λιγακι. Μαλλον ο Μπαγιεβιτς ηξερε πως να οργανωσει μια ομαδα και να την κανει πρωταθλητρια.

ETSIAPLAAEK - 9/12/2019 22:27

ΑΝ ΕΓΩ ΠΑΩ ΣΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΩ ΣΤΗ ΘΥΡΑ 7 ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΑΜΟΙΦΘΩ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ??

vagner - 9/12/2019 14:47

Συγκινηθήκαμε ρε Δουρομπουρουτζίκα!Τόσο πολύ αγαπάγατε την ΑΕΚ και εμείς οι αχάριστοι δεν το είχαμε καταλάβει!

TRELOPOULOS21 - 9/12/2019 21:53

Ήθελα να ήξερα ποια βόδια βάζουν αρνητικα

TRELOPOULOS21 - 9/12/2019 21:45

Νομίζει ότι απευθύνετε σε 20αχρονα παιδιά ο λιγδης

TRELOPOULOS21 - 9/12/2019 21:42

Δεύτεριατικα να ασχολούμαστε με σιχαματα παραπαει

magnan_md - 9/12/2019 13:43

Προς 365: Γιατί ρε παιδιά αναπαράγεται συνεντεύξεις φαντασμάτων; Μακριά και έξω από εδώ. Σιγά την προσωπικότητα

ΑΕΚΟΛΑΤΡΗΣ - 9/12/2019 20:53

Το μονο με αξια απ την ολη συνεντευξη για εμενα, ειναι η αναλυση γυρω απ την ποδοσφαιρικη φιλοσοφια του μπαγεβιτς στην ΑΕΚ.

Τα διαβαζεις ,θυμασαι την μπαλα που εβλεπες ,

και σου φανερωνεται το πως και γιατι ειχε τοτε η ΑΕΚ την καλυτερη ομαδα που ειδε ποτε ο τοπος.

Constantinoupoli86 - 9/12/2019 20:36

Η όλη ιστορία στο Φως και πριν λίγο καιρό με το Χατζηχρήστο και τώρα με αυτόν ξέρουμε που αποσκοπεί. Επειδή ο Ντέμης δεν είναι αξιοποιήσιμος από το σινάφι του Μαρινάκη που προσπαθούν μέσω παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, εκμεταλλευόμενοι τη λήθη και τον αναστοχασμό να εμφανίσουν την 20ετία σαν μια "Μπελ Επόκ", και να δαιμονοποιήσουν το σήμερα, αρχίζουν να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα. Τσιμπάνε κάποιοι οπαδοί μας σε αυτό το δόλωμα, κυρίως όσοι είναι κάτω των 25, αλλά οι μεγαλύτεροι... Συνέχεια έχουμε τόσο ισχυρά αντανακλαστικά που δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν. Θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια, εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

zakal - 9/12/2019 16:28

Το γεγονός ότι χαναμε το ένα ματς πίσω από το άλλο και στηρίζαμε Μπάγεβιτς και ουτε συζητάγαμε για αλλαγή προπονητή (γιατι τον αγαπήσαμε και τον πιστέψαμε σαν τρελλοί) και με αυτή την κατάσταση εδραιώθηκε ο Σερβος ,φυσικά δεν θα το αναφέρει ποτέ κανένας από τους επι 25ετίας !!! συνεργάτες του.

Pilex - 9/12/2019 20:33

Ακριβώς. Να θυμίσω στους παλαιούς και να δείξω στους νεότερους ότι το 94-95 που βγήκαμε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα ολόκληρο το γήπεδο, φώναζε ΝΤΟΥΣΑΝ ΝΤΟΥΣΑΝ. Δεν μας ένοιαζε. Ξέραμε ότι την επόμενη χρονιά θα είχαμε ομάδα. Τόση αγάπη και τόση προδοσία. Τουλάχιστον να το βουλώνανε και να μην μιλάνε. Μας πονάει. Και είμαι από αυτούς που έχω συγχωρέσει τον Μπαγεβιτς και τον ήθελα πίσω ξανά.

geo43 - 9/12/2019 20:20

Δεν εγινε μια ερωτηση πολυ συμαντικη στον κυριο.Γιατι εφυγε ο Μπαγεβιτσ απ την ΑΕΚ εκεινο το καλοκαιρι ενω μεχρι τελευταια στιγμη ελεγε οτι δεν παει πουθενα και οτι μενει ΑΕΚ?Κατι θα ξερει δεν μπορει...Επισης ειναι ενα καλο δειγμα να βγαινει καποιος που δουλεψε στην αντιπαλη ομαδα και να λεει οτι οτι ο Ντεμης και ο Στελιος ειναι σημαιες της ΑΕΚ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΙΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ.Δεν λεω δεν εκανε λαθη αλλα ειναι ο Ντεμης.....οταν ηρθε αρνηθηκε προταση... Συνέχεια του οσφπ να παει εκει και μετα αρνηθηκε παλι προταση του οσφπ να φυγει απ την ΑΕΚ.Εγω τα χω βρει μεσα μου με τον Μπαγεβιτς...καντε το ιδιο ολοι σας...σας συμβουλη σας το λεω.Για να προχωρησει η ΑΕΚ μπροστα.

marios69 - 9/12/2019 20:14

Είστε μια παλιά ιστορία με τα καλά της και τα σκ@τ@ της.Ο χρόνος και οι πράξεις ο αλάνθαστος κριτής.Αφήστε την ΑΕΚ να πάει μπροστά και μην αναπαράγετε θέματα που ξύνουν πληγές του παρελθόντος.Εμπρός Αεκαρα μόνο.

Christos1962 - 9/12/2019 20:06

Θα σταθώ σε αυτό: Μιλάμε για σημαία της ΑΕΚ ο Μανωλάς, όχι απλά μεγάλος αμυντικός αλλά τρομερός επαγγελματίας, πρώτος ήταν στην προπόνηση και οι άλλοι ακολουθούσαν.

R21_AEK - 9/12/2019 20:05

Οντως ο Οσφπ αυτα τα 3 χρονια ειχε πολυ καλη ομαδα και το 98-99 ηταν στο αποκορυφωμα της αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επειδη ειχε πολυ καλη ομαδα αξιζε να παιρνει καθε χρονο τα πρωταθλημα γιατι οταν η διαιτησια σε παει καροτσακι σε καθε παιχνιδι τοτε λογικο ειναι να κερδιζεις.Οσο για τον Τζιοβαννι που λεει οτι εκανε την ομαδα αργη ειναι να γελας η καλυτερη μεταγραφη του Οσφπ ειδικα την πρωτη του σεζον εκανε τρομερα πραματα.

Yellow_21 - 9/12/2019 20:02

Τον Θωμά τον αναφέρει στην συνέντευξη αλλά για λάθους λόγους...με 60-40 υπέρ σου διαιτησία πρωτάθλημα στον γαύρο δεν θα έπαιρνες ποτε σου και αυτοί που λες πως σας παρακαλούσαν σας π@δου@@ν χρονια ολόκληρα. Τον Ντέμη ούτε εσυ ούτε κανενας σας δεν μπορεί να τον πιάσει στο στομα του από όλους εσάς τους πουλημένους...εμείς μπορεί να έχουμε και παράπονα από αυτόν αλλά Αεκτσης είναι και αυτό το έδειξε όταν χρειαζόταν και κυρίως όταν είχε αξία όχι σαν ορισμένους άλλους. Τον μπαγιεβιτς άλλοι... Συνέχεια τον συγχώρησαν άλλοι δεν πρόκειται να το κάνουν ποτε οι περισσότεροι ίσως δείξανε μια ανοχή για το καλό της ομάδας όλοι όμως αναγνωρίζουν πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε επιτυχίες της ομάδας...έδωσε όμως στήριγμα στην χούντα της εικοσαετίας και αυτό δεν ξεχνιέται. Όσο για εσένα το έγραψε και κάποιος φίλος απλώς καλικάντζαρος...

Christos1962 - 9/12/2019 19:56

Θα σταθώ σε αυτό: Μιλάμε για σημαία της ΑΕΚ ο Μανωλάς, όχι απλά μεγάλος αμυντικός αλλά τρομερός επαγγελματίας, πρώτος ήταν στην προπόνηση και οι άλλοι ακολουθούσαν.

Aldair - 9/12/2019 19:35

Σε χάλασε ο Τζιοβάνι?!!?!?!??!?!!!!........πωωωωω ρε φίλε τι λέει ο άνθρωπος???????!!!!!!! Ήταν περιττός για την ομαδαρα σας και για το ελληνικό παραγκοπρωταθλημα

stam1 - 9/12/2019 19:27

Κρίμα γιατί σε είχα σε υπόληψη. Με την Παράγκα που είχε στήσει ο Σωκράτης και εγώ θα έπερνα πρωτάθλημα, ή μήπως δεν έχεις ακούσει τίποτα για παράγκες.

Όπως έγραψε πιο κάτω ένας φίλος είστε Υπάλληλοι Ραγιάδες.

TRELOPOULOS21 - 9/12/2019 19:26

εμετός

TRELOPOULOS21 - 9/12/2019 19:01

Σιχαματα ......

TRELOPOULOS21 - 9/12/2019 18:58

Η ομαδάρα μπουρουτζικα είχε άκρες παντού γελάμε απλά με αυτά που λες

Aragorn - 9/12/2019 18:54

Αν θέλεις να γλύφεις το λιμάνι δικαίωμα σου. Μην λες όμως για άλλους που ούτε να τους φτύσουν δεν γυρνουσαν.

Αν θέλετε εσείς να ξεφτιλιζεστε δεν σημαίνει ότι θα το έκαναν και άλλοι.

Aragorn - 9/12/2019 18:47

Αν θέλεις να γλύφεις το λιμάνι δικαίωμα σου. Μην λες όμως για άλλους που ούτε να τους φτύσουν δεν γυρνουσαν.

Αν θέλετε εσείς να ξεφτιλιζεστε δεν σημαίνει ότι θα το έκαναν και άλλοι.

Yannis_M21 - 9/12/2019 18:26

Έχοντας μεγαλώσει με τις μεγάλες ομάδες της ΑΕΚ δημιούργηματα του Μπαγεβιτς αλλά και φυσικά πληγωθει από την αποχώρηση του πάντα θα τρέφω σεβασμό για όσα πρόσφερε. Για τον κύριο της συνέντευξης τώρα ο τρόπος που τα λέει αλλά και η γενικότερη του παρουσία μόνο μια λέξη μου φέρνει στο μυαλό και στο στόμα.... ΜΠΛΙΑΧ

FFC21 - 9/12/2019 17:51

ΟΥΣΤ.

aek_14 - 9/12/2019 16:05

Δεύτερο φάντασμα δίνει συνέντευξη στην συγκεκριμένη εφημερίδα.


Άντε να τριτώσει το κακό, κάτι σαν 'Το Πνέυμα των Χριστουγέννων' του Ντίκενς, που είναι και επίκαιρο λόγω ημερών.

beo21 - 9/12/2019 17:47

Φάντασμα ή καλικάντζαρος?!!!

Την 1η χρονιά στα 2 ματς της Φιλαδέλφειας ήταν από τους πιο προκλητικούς. Αλλά έτσι είναι τα γιουσουφάκια

Αυτό που δεν μας είπε είναι πως κατάφερε να μείνει 3 χρόνια στους γαύρους και να φτιάξει ομάδα?

Μήπως ο Θωμάς που τον έφαγε στο τέλος είχε βάλει το χεράκι του?

tsolias21 - 9/12/2019 18:13

Όσο ο Ντέμης ήταν στην ΑΕΚ δε θα πήγαινε στο Βοθρολιμανο ούτε για πλάκα. Ο άνθρωπος δεν ήταν μόνο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ήταν και άρρωστος ΑΕΚΤΖΗΣ.

talaipwro21 - 9/12/2019 17:12

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ! ΔΗΛΑΔΗ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ? ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ!

Nektarios - 9/12/2019 14:44

Ολοι αυτοί οι πουθενάδες αποκτήσανε ονοματεπώνυμο απο την ΑΕΚ. Ο ΑΕΚαρας ο Μπουρουτζίκας εδωσε συνέντευξη στο ΦΩΣ όχι στην ΩΡΑ ... επειδή είναι πολύ μεγάλος ΑΕΚτζης κι αυτός... Η ιστορία εχει γράψει και δεν ξεγράφει όλα τα υπόλοιπα είναι ναχαμε να λέγαμε, προφάσεις εν αμαρτίαις... Τα του Μπάγεβιτς είναι γνωστά ας μην τα ξαναλέμε, όπως και των συνεργατών του. Υπηρέτησαν το πίο βρομερό σωματείο και φτιάξανε τις τσέπες τους μέσα απο ένα στημένοκαι σάπιο σύστημα που το ζήσαμε όλοι..... Συνέχεια Συγκάτοικοι στην παράγκα ήτανε δεν το ξεχνάμε... Κρατάτε το στοματάκι σας κλειστο τουλάχιστον, μην εχετε το θράσος να προκαλείτε κιόλας.

ELNICK71 - 9/12/2019 17:08

Ο Μπούρου ποτέ δεν είπε ότι είναι ΑΕΚάρας, αλλά όπου πήγαινε προπονούσε όπως ήξερε καλύτερα. Και επειδή τον είχα δάσκαλο στην ειδικότητα στα ΤΕΦΑΑ ενώ ήταν ήδη στην ΑΕΚ και τον είχα ρωτήσει τι ομάδα ήταν μικρός, μου είχε πει πως μικρός ήταν παοκ.

stam1 - 9/12/2019 19:16

ΖΜΠΑΟΚ ???. Τώρα εξηγούνται όλα.

Nektarios - 9/12/2019 17:52

Η ιστορία και οι πράξεις εχουν κρίνει τον καθένα από αυτούς που εικάζουν πολλά και διάφορα. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...!!!

2121AEK - 9/12/2019 12:55

Η τελευταια παραγραφος γι αυτους που βριζουν ακομα τον Μανωλα.....

Constantinoupoli86 - 9/12/2019 15:09

To ξέραμε από τότε ότι ο Μανωλάς είχε αρνηθεί πρόταση του Μπάγεβιτς να τον ακολουθήσει στον οσφπ. Ο όλος ψόγος στο πρόσωπό του δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά με την περίοδο που συνεργάστηκε με τη διοίκηση Αδαμίδη και έκανε δώρο τον ανηψιό του στον ολυμπιακό.

92_93_94_tria_seri_kai_ei - 9/12/2019 17:45

Ε δε συνεργάστηκε απλά....300 χιλ πήρε.Υπάρχουν συνομιλίες που είχαν βγει στο ΣΚΑ'Ι'

ugly21 - 9/12/2019 16:52

Και από τον Κοσκωτά έχει αρνηθεί πρόταση ο Μανωλάς.

serifis_45 - 9/12/2019 16:35

παιχταρα ο Τζιοβάνι αλλα εγινε η ομαδα ποιο αργη . να δης σε ποιον δικο μας παει η σκεψη μου

strandiAEK - 9/12/2019 16:32

Ενδιαφεροντα πραγματα...

sarafis - 9/12/2019 16:25

Για λόγους υγείας έφυγε τελευταία από την ΑΕΚ? ΌΧΙ! Για να μην μας παραμυθιάζουν..και η ομάδα πήγε κατά διαόλου..

kostis21 - 9/12/2019 16:12

Ναι είναι αλήθεια οτι έφτιαξε ομάδα ο γαύρος ( πατώντας πάνω στα πτώματα που άφησαν οι Δημητρόπουλοι και οι Ποντίκιδες), αλλα την ΟΜΑΔΑΡΑ που είχε η ΑΕΚ στα καλά της δεν την πλησίασε καν.

Ο "Καλός" ο γαύρος έτρωγε 3 και απ την ΑΕΚ του Λάκη και του Πέτκοφ.

Akira81 - 9/12/2019 16:06

Πιστεύω ότι η χρονική στιγμή που έφυγε ο Μπάγεβιτς δεν ήταν καθόλου τυχαία. Για την τελευταία μιλάω.

Aldair - 9/12/2019 15:50

Χωρίς παράγκα δεν πάει να φέρνανε τον Μαραντόνα πρωταθλήματα δεν βλεπανε .....που θα μας πείτε για τους παικταραδες Γιαννακόπουλος γκογκιτς Αλεξανδρής.....που ρίχνανε βουτιές χωρίς επαφή και έξω από την μεγάλη περιοχή και κερδιζανε πέναλτι....δεν μιλάμε βέβαια για διαιτησία 90-10 .... καθυστερήσεις μέχρι να βάλει η ομαδάρα που υπηρέτησες κύριε μπουρουτζικα .....πες τα και αυτά !!!!!!!!

inzaghi9 - 9/12/2019 15:20

Διαβάζω μια συνέντευξη με πολύ προσωπικό και βιωματικό χαρακτήρα που λίγη αξία έχει από ιστορικής άποψης. Ενδιαφέρον σίγουρα να βλέπεις τη σκοπιά του Μπουρουτζίκα, ψέμματα δεν είναι ότι ο Μπάγεβιτς έχτισε πολύ καλή ομάδα και στον οσφπ.


Αλλά τις διαιτησίες και το πώς κερδίζαν τα ματς κλειδιά κι όχι μόνο εκείνης της περιόδου δε μπορεί... Συνέχεια και δε θα περίμενα να το διαβάσω εδώ. Και δε θα κατηγορήσω τον Μπουρουτζίκα γι' αυτό, ελάχιστοι καταφέρνουν και είναι αντικειμενικοί στη ζωή τους ανεξαρτήτως για ποια πλευρά δουλεύουν. Κι αυτοί δε θα έκαναν μια συνέντευξη να μοιάζει τόσο με καφενειακή συζήτηση..


Πάνω στις υπερβολές που ειπώθηκαν λόγω του προσωπικού φίλτρου, μια ανακρίβεια μου έκανε κλικ και θέλω να την αναφέρω. Ναι, ο Μπάγεβιτς είναι από τους μεγαλύτερος αν όχι ο νο1 προπονητής που πέρασε από την Ελλάδα. Όμως πολλούς παίκτες να σκοράρουν για μια ομάδα το έχουμε δει πολλές φορές, με πιο χαρακτηριστική την πρωταθλήτρια ΑΕΚ του Χιμένεθ, που μόνο το τέρμα δεν είχε σκοράρει.


Αλλά όπως είπα και στην αρχή, είναι μια συνέντευξη μικρής ιστορικής αξίας.

barbfak21 - 9/12/2019 14:41

Σε ένα πράγμα δεν θα φτάσουμε ποτέ τους γαύρους.Ούτε θέλω ,εδώ που τα λέμε.Στην προπαγάνδα.Έχουν βγει όλα τα φαντάσματα να εξωραίσουν την εποχή Κόκκαλη.Υποκείμενα ,ε υποκείμενα.

vale21 - 9/12/2019 14:26

Θα αλλάξουν και την ιστορία οι γαβροι η τουλάχιστον αυτο προσπαθούν. Ευτυχώς υπάρχουμε πολλοί που θυμόμαστε πως έγιναν τα πράγματα. Ουστ ρε υπάλληλοι ραγιάδες!

taksim_21 - 9/12/2019 14:09

Δε έχουν σταματήσει τά δάκρυα μου. Σάς ευχαριστούμε πολύ για την τόση σάς αγάπη για την ΑΕΚ.

maek21 - 9/12/2019 13:36

Ουστ ρε γλίτσα

Φοίνικας - 9/12/2019 13:35

Βγήκαν οι μούμιες παγανιά τελευταία. Ρε κάντε μας την χάρη και μην πιάνετε την ΑΕΚ στο στόμα σας ρε φαντάσματα. Θα μας βγάλετε τον Μπάγεβιτς ήρωα που πήγε στον οσφπάκο κι όποιον έμεινε στην ΑΕΚ με το στανιό εν δυνάμει προδότη. Άντε αστεία ανθρωπάκια

vagaslanis - 9/12/2019 13:33

Την ομαδα που εφτιαξε με την ΑΕΚ οσο κ να προσπαθησε δε την ξαναφτιαξε ποτε ο Μπαγεβιτς...οσο για τον Κοκκαλη επειδη τα ζησαμε σκοπος του ηταν να διαλυσει την ΑΕΚ κ τα καταφερε ως ενα βαθμο,προφανως γιατι για καποιο λογο την φοβοταν.Για υτο το λογο η πιο μισητη ομαδα οσα χρονια κ να περασουν θα ειναι ο γαυρος.

OBaBaSaS - 9/12/2019 13:29

Διαβάζετε τον Μπουρουτζικα τι γραφει, προκαλεί οπως οι τουρκοι στο Αιγαίο ,ημαρτον μια ζωη κλέφτης ο γαυρος μια ζωη τα ετοιμα των αλλων ,δοξα τω Θεό παραδοπιστοι υπαρχουν πολλοι δεν θα ειχε η ΑΕΚ ; Επαγγελματιας ψευτης ο Δημητράκης,με την αλήθεια ομως κοιμάται οσο κι αν προσπαθεί να πιστεψει αυτά που λεει

O XSEROLAS - 9/12/2019 13:27

ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΟΥ Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΩΡΑ...ΗΜΑΡΤΟΝ ΛΕΜΕ..

Constantinoupoli86 - 9/12/2019 13:15

Καλά! Σε πιστέψαμε τώρα!

stelios_21 - 9/12/2019 13:08

Ενταξει,να 'χαμε να λεγαμε!

andre21 - 9/12/2019 13:03

τα γραμμάτια για την υστεροφημία του πρίγκιψ πληρώνονται σιγά σιγά.......ένας κάθε φορά .....μην σπρώχνεστε.....

Accept21 - 9/12/2019 12:54

Αρκετά με τα παραμύθια, η διάλυση της ΑΕΚ και τα όσα αισχρά επακολούθησαν με την παράγκα και το σφάξιμο της ομάδας μας δεν συγχωρούνται με τίποτα. Δλδ μας έκανε και χάρη ο Σέρβος;; Μην μας σπάτε τα νεύρα κύριοι και εσύ Μπουρουτζίκα στο φώς έδωσες συνέντευξη; Έλεος, αυτό λέγεται παραχάραξη της ιστορίας.

ottoman21r - 9/12/2019 12:54

Γελάνε και τα βατράχια του Ποδονίφτη...

AkadimiaPlatona21 - 9/12/2019 12:53

υποτακτικος,υπουλος και αχαριστος. ΑΛΛΟ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΣΥ ΚΥΡ ΔΗΜΗΤΡΗ

ioannis64AEK - 9/12/2019 12:46

ότι και να πεις Μπουρουτζίκα, εμείς δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε...

ΕΠΟΜΕΝΟ