Quantcast
NEWS
7 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Φουλ για το διπλό στην Πυλαία η Βασίλισσα

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (15:30 aek365-ΕΡΤ Sports, Basket League Show) και θέλει τη νίκη για να διευρύνει το σερί της

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ (15:30 aek365-ΕΡΤ Sports, Basket League Show) στην Πυλαία για την 10η αγωνιστική της Basket League. Το παιχνίδι θα μεταδίδεται από το ERT Sports παράλληλα μαζί με άλλα της αγωνιστικής, αλλά οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν να το δουν διαδικτυακά ολόκληρο το ματς από το Web TV της ΕΡΤ, μέσω του ΕΡΤ PLAY 1. Η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 5-4 και ισοβαθμεί στην 4η θέση με Λαύριο, Ήφαιστο Λήμνου και Ιωνικό Νίκαιας. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είναι στο 3-6 και μοιράζεται τη 10η θέση με τον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο.

Η Βασίλισσα προέρχεται από τη νίκη επί του Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ με 73-68 στη Basket League και τη νίκη επί της Άνβιλ Βλόκλαβεκ στην Πολωνία με 79-77 για το Basketball Champions League.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, εκτός από την απουσία του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός αποστολής είναι ο Μάριο Τσάλμερς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Χαραλαμπίδης θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για την συμμετοχή του Ζέιν Νόουλς, ο οποίος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. 

Παράδοση από ΕΣΑΚΕ

Συνολικά 57 αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) με τον ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα μιας νίκης (29 έναντι 28). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σαφέστερο προβάδισμα ως γηπεδούχος έχοντας 18 νίκες έναντι 10 της ΑΕΚ, έχοντας επικρατήσει στα τρία τελευταία παιχνίδια. Η τελευταία φορά που η “Ένωση” έφυγε με τη νίκη από το γήπεδο του αντιπάλου της ήταν στη σεζόν 2016-17 όταν και επικράτησε με 78-71 (Ντίξον 22, Ούκιτς 16). Η ευρύτερη από τις 10 επιτυχίες της στη Θεσσαλονίκη, ήταν εκείνη της σεζόν 2007-08 όταν και νίκησε με 87-64 (Ουέσον 22, Κυρίτσης 13).

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ "ΠΑΛΑΤΑΚΙ"

Το ματς του Σαββάτου θα έχει μία επιπλέον ιδιαιτερότητα για δύο από τα μέλη της ΑΕΚ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πέρασε τα προηγούμενα δύο χρόνια στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Επίσης και ο Λίνος Χρυσικόπουλος από την πλευρά του, πέρασε δύο διαφορετικές θητείες στα “ασπρόμαυρα” (2012-13 και 2016-19) για να μετρήσει 105 παιχνίδια πρωταθλήματος (είναι στην πρώτη 15άδα της σχετικής λίστας από το 1992-93) και 159 όλων των διοργανώσεων. Ασπρόμαυρο παρελθόν έχει και ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, αντίθετη διαδρομή, αρχικά στην ΑΕΚ και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, ακολούθησε ο Ζήσης Σαρικόπουλος που φέτος αγωνίζεται για τον Δικέφαλο του Βορρά ενώ στη διετία 2014-16 έπαιξε για εκείνον του Νότου.

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο διεθνής, Νίκος Σώμος (Αττικής) και οι Γιώργος Ανδρικόπουλος (Αττικής) και Γιάννης Μαλαμάς (Κρήτης)




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ