0 ΣΧΟΛΙΑ

Σκότωσαν τον πατέρα τους μετά από χρόνια κακοποίησής τους και τώρα μπορεί να πάνε 20 χρόνια φυλακή

Η υπόθεση έχει σοκάρει την Ρωσία

Δύο αδελφές  από την Ρωσία δολοφόνησαν τον πατέρα τους, ο οποίος τις κακοποιούσε για χρόνια και τώρα αναμένεται να δικαστούν, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η αρμόδια αρχή στη Ρωσία που είχε αναλάβει να ερευνήσει και να κρίνει αν θα οδηγούνταν σε δίκη. Ωστόσο αναγνώρισε στις δύο γυναίκες ελαφρυντικά στοιχεία.

Όσον αφορά την τρίτη αδελφή τους, την μικρότερη, η αρχή αποφάσισε να λάβει υποχρεωτικά ιατρική φροντίδα.

Η υπόθεση των τριών αδελφών Κρεστίνα, Ανγκελίνα και Μαρία Χατσατουριάν είχε συγκλονίσει πέρυσι τη Ρωσία, όταν σκότωσαν τον πατέρα τους Μιχαήλ τον Ιούλιο του 2018 στη Μόσχα.

Τα κορίτσια τότε ηλικίας 19, 18 και 17 αντίστοιχα τον σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές και χτυπήματα με σφυρί.

«Διαπιστώθηκε ότι το κίνητρο του εγκλήματος των κατηγορουμένων ήταν προσωπικό και οφείλεται στον ψυχικό και σωματικό πόνο στον οποίο τις υπέβαλλε για καιρό, κάτι το οποίο κρίθηκε από την έρευνα ότι παρέχει ελαφρυντικά στοιχεία», αναφέρει η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας, η οποία αναλαμβάνει τη διερεύνηση των υποθέσεων που κρίνονται ως οι πιο σημαντικές.

Η Επιτροπή ως εκ τούτου ζήτησε οι δύο από τις τρεις αδελφές, η Κρεστίνα και η Ανγκελίνα, να δικαστούν «για ομαδικό φόνο εκ προμελέτης», έγκλημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών. Η συνήγορος της Ανγκελίνα Χατσατουριάν, Μαρί Νταβτιάν, καταδίκασε την απόφαση αυτή, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν περισσότερες από τις αποδείξεις που χρειάζονται για να αποδειχθεί ότι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ