1 ΣΧΟΛΙΑ

Κρατούμενος έστησε online απάτη από τη φυλακή και έβγαλε ένα εκατ. δολάρια

O Nιγηριανός έστησε ολόκληρο δίκτυο μέσα από το κελί του

 

Με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο πέρασε τον χρόνο του στη φυλακή ένας Νιγηριανός. Ο Χόουπ Ολουσεγκούν Αρόκε εκτίει φυλάκιση 24 ετών για απάτη πριν τέσσερα χρόνια και είχε φυλακιστεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λάγος.

Μέσα από το κελί Αρόκε έφτιαξε ένα ολόκληρο σύστημα συνεργατών που εξαπατούσαν κόσμο σε όλο τον πλανήτη και έβγαλε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Συχνά-πυκνά μεταφερόταν σε νοσοκομείο για μια απροσδιόριστη ασθένεια κααι κατέληγε σε ξενοδοχεία όπου συναντούσε τη σύζυγο και τα παιδιά του και συμμετείχε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης, όσο ήταν στη φυλακή είχε πρόσβαση στο Ίντερνετ και σε κινητά τηλέφωνα.

Για να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του ο Αρόκε, χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα (Ακινβούνμι Σορινμάντε), άνοιξε δύο λογαριασμούς. Επίσης, αγόρασε σπίτια σε εύπορες γειτονιές και μια σειρά από πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία γράφτηκαν στο όνομα της γυναίκας του. Σύμφωνα με την επιτροπή, είχε επίσης τον έλεγχο του λογαριασμού της γυναίκας του από τη φυλακή.

Ο Αρόκε είχε συλληφθεί το 2012 για απάτη μέσω Ίντερνετ μετά την επιστροφή του από τη Μαλαισία. Τότε έλεγε στα θύματά του πως ήταν φοιτητής επιστήμης υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Κουάλα Λουμπούρ, αλλά στην πραγματικότητα ήταν «αιχμή του δόρατος μιας πολύπλοκης διαδικτυακής απάτης σε δύο ηπείρους», σύμφωνα με την επιτροπή. Τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Στη νέα του απάτη, στόχευε άτομα από διάφορες χώρες, αλλά δεν έγινε γνωστό από ποιες ακριβώς.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Stamford21 - 22/11/2019 15:17

Λογικά θα πουλούσε cellphones...

ΕΠΟΜΕΝΟ