0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσκόπηση: «Ναι» στον αντικαπνιστικό νόμο και πανεπιστημιακό άσυλο - Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulseπαρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη. Σε αυτή καταγράφεται η συντριπτική αποδοχή των μέτρων για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 14%.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι της μείζονος αντιπολίτευσης να συμφωνούν με το μέτρο. «Ναι» στη θεσμοθέτηση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια λένε 7 στους δέκα πολίτες (το 71% συνολικά), ενώ υπέρ του μέτρου τάσσονται και 5 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (51% συνολικά). 

Παράλληλα, πάνω από τους 7 στους δέκα πολίτες (75%) δηλώνουν απολύφως σύμφωνοι με τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του, ενώ το 12% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στο 14% συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της PULSE, καθώς το κυβερνών κόμμα υποχωρεί στο 38% από 38,5% αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 24% από το 25%.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στο 6%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5% (από 5%), η Ελληνική Λύση 4% (από 3,5%), και το ΜέΡΑ 25 3,5% (από 4%). Περαιτέρω πτώση καταγράφει η Χρυσή Αυγή με 1% (έναντι 1,5%), το 1% φθάνει η Δημιουργία Ξανά, άλλο κόμμα (Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΛΑΕ, Οικολόγοι – Πράσινοι) δηλώνει το 4% των ερωτώμενων (από 4,5%), 4%  δηλώνουν λευκό, άκυρο αποχή (από 2,5%), ενώ 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (έναντι 9,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). 

Τέλος, το 63% συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση, με το 28% να εκτιμά ότι πηγαίνουν σίγουρα σε σωστή, ενώ το 35% ότι πηγαίνουν μάλλον σε σωστή. Το 31% συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, με το 16% να εκτιμούν μάλλον σε λάθος και το 15% σίγουρα σε λάθος. Δεν ξέρω δεν απαντώ δηλώνει το 6%. 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ