0 ΣΧΟΛΙΑ

Ρεκόρ καταγράφει το ποσοστό καταστροφής του δάσους του Αμαζονίου

Τεράστιες εκτάσεις χάθηκαν μέσα σε έναν χρόνο

Σε σημείο ρεκόρ εντεκαετίας έφτασε ο αριθμός αποψίλωσης του δάσους του Αμαζονίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση  της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρεται μέσα σε μια μόλις χρονιά από τον Ιούλιο του 2018 ως τον Ιούλιο του 2019 καταστράφηκαν 9.762  τ.χλμ δάσους, ένας αριθμός που είναι αυξημένος κατά 29,5% από το αντίστοιχο της περασμένης χρονιάς.

Η αποψίλωση έχει κατά κύριο λόγο σημειωθεί εξαιτίας παράνομων εργασιών, όπως η βόσκηση βοειδών, παράνομη γεωργία και υλοτόμηση, και παράνομο εμπόριο και εξορύξεις.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι από τον Οκτώβριο του 2018 βρίσκεται στην προεδρία της χώρας ο ακροδεξιός Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος ενθαρρύνει σχεδόν την αποψίλωση του Αμαζονίου ως έναν τρόπο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Ρικάρντο Σέιλς, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι τα νούμερα της αναφοράς είναι πολύ μακριά από αυτό που θα ήθελαν, αλλά τόνισε ότι απέχουν και από τις πολύ πιο δυσοίωνες προβλέψεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ