Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σήμερα ομιλία στην «23η συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση» που διοργανώνει ο Economist, όπου έκανε γνωστές δύο σημαντικές οικονομικές ειδήσεις.
Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006. Όπως ανέφερε, η κίνηση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της παγωμένης (στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας) αγοράς ακινήτων, που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.
Δεύτερον, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, από το 2021 και ότι θα θέσει το θέμα στους εταίρους μας εντός του 2020.
«Το σύνθημά μας είναι ανάπτυξη για όλους και εννοούμε κάθε προσπάθεια που θα την υπηρετεί να γίνεται με τη συνεργασία και των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί πλήρες το 2023 και τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και θα προστατευτούν και θα αναδειχθούν.
Ακόμα, τόνισε ότι η Ελλάδα έως το 2028 θα έχει απεξαρτηθεί πλήρως από το λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος
«Το πρόγραμμά μας απλώνεται επίσης στις υποδομές και την ενέργεια. Το 30% του Ελ. Βενιζέλος ιδιωτικοποιείται. 10 περιφερειακά λιμάνια θα αξιοποιηθούν με συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και χιλιάδες ακίνητα δημοσίου. Για την ενέργεια, έως το 2028 η Ελλάδα θα έχει απεξαρτηθεί πλήρως από το λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
