Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Αλβανία: Απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση υποκινούμενη από το Ιράν


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο Ιρανούς αντιφρονούντες που ζουν στην Αλβανία απέτρεψε η γειτονική μας χώρα σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Σε ανακοίνωσή της, η αλβανική αστυνομία ανέφερε ότι εξάρθρωσε «ένα ενεργό τρομοκρατικό πυρήνα της ιρανικής δύναμης Κουντς», η οποία διεξάγει τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό. Μάλιστα, συνόδευσε την ανακοίνωσή της με τις φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών.

Αυτή η ομάδα «σχεδίαζε, μεταξύ άλλων, μια τρομοκρατική ενέργεια που απετράπη τον Μάρτιο του 2018», κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στα Τίρανα της μουσουλμανικής κοινότητας των σουφιστών Μπεκτασί, που αριθμεί πολλά μέλη στην Αλβανία.

Σε αυτό το φεστιβάλ «συμμετείχαν μέλη της ιρανικής οργάνωσης Μουτζαχεντίν του Λαού (MEK)», τόνισε η αστυνομία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για άλλες «πιθανές επιθέσεις που υποκινήθηκαν από το ιρανικό καθεστώς κατά των μελών της MEK».

Η ΜΕΚ είναι οργάνωση της εξόριστης ένοπλης ιρανικής αντιπολίτευσης, την οποία η Τεχεράνη χαρακτηρίζει τρομοκρατική.

Μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών, από το 2013 η Αλβανία φιλοξένησε περίπου 3.000 μέλη της MEK που βρίσκονταν στο Ιράκ και ζουν σήμερα σε ένα καταυλισμό στη βορειοδυτική Αλβανία.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Αλβανία απέλασε τον Ιρανό πρεσβευτή στα Τίρανα και έναν άλλο διπλωμάτη για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους σε «δραστηριότητες που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια». Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε την απέλαση «δύο Ιρανών πρακτόρων που προετοίμαζαν μια τρομοκρατική επίθεση στην Αλβανία».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ