Όταν η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι χάριζε στον Νέλσον Ολιβέιρα το πιο μεγάλο συμβόλαιο που έδωσε σε ποδοσφαιριστή από το 2013 μέχρι σήμερα, είχε δικαιολογημένα στο μυαλό της ότι θέλει να φέρει έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Οι ατυχίες, ο τραυματισμός στην Τρίπολη, οι διακοπές στο πρωτάθλημα και ο… αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Λάρισας δεν επέτρεψαν στον Ολιβέιρα να κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής, όμως η εικόνα του «φωνάζει» ότι πρόκειται για παίκτη που μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο για πλάκα.
Με τα λίγα που έχουμε προλάβει να δούμε μέχρι σήμερα από τον Ολιβέιρα, κάνει μπαμ πως αρχίζει να αυξάνει σιγά-σιγά τη σημαντικότητα του στην ομάδα και μοιραία δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες. Βρήκε γκολ στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα σε μια δύσκολη βραδιά κόντρα στην Ξάνθη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ανέφικτο όπως αποδείχτηκε εγχείρημα ανατροπής στην Τραπεζούντα, πρόλαβε να βάλει σφραγίδα στο διπλό της Τρίπολης, είχε καθοριστική συμμετοχή στη νίκη της Ριζούπολης την Κυριακή.
Στο ματς με τον Βόλο ο Πορτογάλος κέρδισε ένα πέναλτι εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την έξυπνη πάσα του Γιακουμάκη, έγραψε μια ασίστ (στο γκολ του Μάνταλου) και είχε τρεις τελικές προσπάθειες. Οι δύο εξ αυτών στην ίδια φάση (σε εκείνη του γκολ του Λιβάγια που ακυρώθηκε) στο κέντρο της εστίας και η τρίτη, η πιο επικίνδυνη, στο 57ο λεπτό, στην οποία έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας κάτω χαμηλά και ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Βόλου Γκαραβέλη σε πολύ δύσκολη επέμβαση.
Με λίγα λόγια ο Ολιβέιρα είχε συμμετοχή στα 2 από τα 3 γκολ της ΑΕΚ και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να χριστεί και ο ίδιος σκόρερ. Όχι και μικρή σούμα ως προς τις απαιτήσεις που πρέπει να έχεις από τον επιθετικό σου. Θα πει κάποιος, η δουλειά του επιθετικού δεν είναι να βρει ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ, αλλά να… σκοράρει. Σωστό, όμως στο ποδόσφαιρο δεν παίζει κανείς μόνος του, υπάρχουν και οι τερματοφύλακες. Η εκτέλεση του Νέλσον ειδικά στο τελευταίο του σουτ ήταν πολύ καλή, έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε.
Τι έχουμε δει μέχρι στιγμής
Έχουμε δει έναν ποδοσφαιριστή που δεν βγάζει την τάση Λιβάγια «δώστε μου την μπάλα να τους περάσω, να σουτάρω και να τους πάρω μόνος μου», ενδεχομένως και να μην βγάλει τέτοιο πράγμα. Έχουμε δει όμως έναν παίκτη που από το ξεκίνημα όντας ακόμα ανέτοιμος είχε προλάβει να δείξει πως είναι ένας σημαντικός κρίκος για την επίθεση της ΑΕΚ. Έχει ποιότητα, είναι καλός με την μπάλα, τη μοιράζει σωστά και εκτελεί καλά.
Ρίχνοντας μια ματιά στα νούμερά του την εποχή που αγωνιζόταν στην Αγγλία αλλά και στο στιλ του όταν έπαιρνε συνεχόμενα παιχνίδια εκεί, μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως δεν είναι ο φορ περιοχής που απλά εκμεταλλεύεται το ύψος του, την εκτελεστική του δεινότητα και τη δύναμη που έχει. Τα νούμερά του σε κομμάτια του παιχνιδιού που δεν αποτελούν τα φόρτε ενός φορ όπως οι πάσες, οι ντρίμπλες και ο καλός χειρισμός της μπάλας είναι αρκετά παρόμοια με αυτά του Λιβάγια. Σε μερικές κατηγορίες, μάλιστα, είναι και πιο καλά από του Μάρκο. Αν τον βάζαμε σε μια κατηγορία σέντερ φορ που πέρασαν από την ομάδα θα λέγαμε -παρά την αντίθετη άποψη που κυκλοφορεί- ότι είναι περισσότερο «Αραούχο» παρά «Πόνσε». Μιλάμε για κατηγορία με βάση τα χαρακτηριστικά, δεν κάνουμε ούτε σύγκριση σε ποιότητα ούτε σε προσφορά.
Τι περιμένει να δει η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ περιμένει αυτό που είπε ο ίδιος ο παίκτης μετά το ματς της Κυριακής. «Δεν έχετε δει ακόμα τις πραγματικές μου δυνατότητες». Επίσης περιμένει αυτό που είπε ο Ίβιτς στην πρόσφατη κουβέντα που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας στα γραφεία της ΠΑΕ: «Δεν έχουμε δει την ομάδα ολοκληρωμένη αφού ένας από τους καλύτερούς μας παίκτες δεν έχει μπει καλά-καλά στη σεζόν λόγω του τραυματισμού». Με λίγα λόγια, στην περίπτωση του Ολιβέιρα περιμένει να δει ρεαλιστικά πράγματα που είναι εφικτό να δει, με βάση την ποιότητα του παίκτη αλλά και το βιογραφικό του. Οι μέχρι στιγμής… τζούρες προσφοράς που έχει πάρει η ομάδα από τον Νέλσον, προϊδεάζουν θετικά. Η διάρκεια είναι αυτή που κρίνει, όμως, στο ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε, όλα είναι δρόμος.
ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ο άνθρωπος είναι παιχταράς και επιμένω ότι θα αποδειχθεί καλύτερος από Πόνσε και Αραούχο.Είναι μεγαλύτερη κλάση.Δεν ξέρω αν ο Πόνσε στο μέλλον γίνει καλύτερος από τον Πορτογάλο,αλλά αυτή τη στιγμή ο Ολιβέιρα είναι καλύτερος και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα από αυτά που έδωσαν οι Αργεντίνοι.Εκτελεστής είναι,έχει τρίπλα,βοηθάει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και με το εκτός περιοχής παιχνίδι του,ταχύτητα έχει παρά το ότι είναι ψηλός,τεχνική.Επιπλέον δεν είναι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ατομιστής,φαίνεται σοβαρός και άψογος επαγγελματίας.
Ο Ολιβέιρα είναι πλήρης επιθετικός με την έννοια ότι δεν περιμένει την μπάλα για να σκοράρει, πράγμα που μπορεί να αποφέρει σχετικά μεγάλο αριθμό γκολ αλλά και μικρή συνεισφορά στα δύσκολα ματς. Ο Πορτογάλος φορ έχει κίνηση, δημιουργία, εκτέλεση και κυρίως μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στην αντίπαλη άμυνα όταν βρεθεί σε καλή φυσική κατάσταση. Το θέμα είναι πόσο προλαβαίνει να βελτιωθεί έστω λίγο για τον αγώνα της Κυριακής. Αν είναι σε καλή κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ την... ΣΥΝΕΧΕΙΑ άμυνα των γαύρων και θα τους υποχρεώσει σε πιο επιφυλακτική τακτική.
Παιχταρας ο Ολιβειρα. Επρεπε να τελειωσει καλυτερα τις 2 φασεις που ειχε παρ'ολα αυτα. Επιτελους τον ειδαμε και με Γιακουμακη, δυναμωνει απιστευτα η επιθεση με τους δυο μεσα και ζοριζονται πολυ οι αμυνες, ειδικα αφου ο Γιακουμακης βγαζει απιστευτο παθος οποτε παιζει.
Στο Καραισκακης δεν φοβαμαι την επιθεση. Το κεντρο και την αμυνα φοβαμαι στο πολυ καλο πρεσινγκ του Ολυμπιακου, ο οποιος εχει και τρομερη φυσικη κατασταση. Με τον ΠΑΟΚ ειδαμε να χανουν οι αλλοι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ευκαιριες στο 80+ σε φασεις που κανονικα η αμυνα θα εκοβε, αλλα Μπακακης και Βρανιες δεν ειχαν την δυναμη να καλυψουν σωστα. Φοβαμαι οτι θα δουμε κατι τετοιο και με τον Ολυμπιακο. Γι'αυτο ειναι σημαντικο να ειμαστε...φονικοι στο πρωτο ημιχρονο.
Ειναι απο τις καλύτερες μεταγραφες. Οπου να ναι θα κλεινει στόματα που διαβαζω κατα καιρούς σε σχολια στα κοινωνικά δίκτυα περί παλτου του Καρντοσο και αλλες τετοιες εξυπναδες. Λετε να μην κανει σε εμας και στο ελληνικό πρωτάθλημα και να κανει στην εθνική Πορτογαλίας του Σαντος??
Με όλο το σεβασμό δε νομίζω πως σε κανενός τη σκέψη δεν υπήρξε ποτε ως ο νέος αντί-Πόνσε.. από την αρχή και τα πρώτα βίντεο που ανέβασε το site οι περισσότεροι έγραφαν πως φέρνει σε Αραουχο με κάποια συν και πλην...
Όντως ο παίκτης έχει αποτελέσει ήδη βαρόμετρο και ας μην φαίνεται. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ο τύπος επιθετικού που θα φάει το κράξιμο από τις φυλλάδες ή τον κόσμο επειδή πάντα αυτή η θέση είναι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ εξαρτημένη με το γκολ..
Θεωρώ πως αν θα υπήρχε ένας παίκτης για να συγκρίθει μαζί του παγκοσμίως αυτός είναι ο Φιρμινιο. Προς θεού πριν πέσει μαύρισμα να πω πως συγκρίνω στυλ κ όχι ποιος είναι καλύτερος και πόσο.. όμως εμένα αυτό το στυλ επιθετικού μου δείχνει. Μπαλαδόρος, αλτρουιστής, παίκτης που θα στηριχτεί όλη η ομάδα πάνω του μόνο κ μόνο για ένα άγγιγμα της μπάλας και να ανοίξουν οι διάδρομοι για γκολ για όλη την τετράδα πίσω του γύρω του και ας μην βάλει γκολ αυτός. Αυτή την εντύπωση μου δίνει σαν στυλ..
Να πω πάντως πως στο παιχνίδι με τον Βόλο δεν ήταν τόσο καλός όσο γενικά θέλει να περαστεί πως ήταν, όμως όταν ένας παίκτης σε μια μέτρια και ανοστη εμφάνιση έχει πιστωθεί ένα κερδισμένο πέναλτυ που έγινε γκολ και μια ασίστ, τότε πραγματικά δείχνει τη στόφα του μεγάλου παίκτη βαρόμετρο
Ο Φιρμινο ποτέ δεν ήταν και ούτε θα γίνει CF όσο κι αν χρησιμοποιείται σε αυτή τη θέση. Μπορείς να βρεις ένα σωρό άλλους όμως με παρόμοιο στυλ σύγχρονους. Ζαζα,Γκαμειρο,Χοαρο,Ροντριγκο. Παίκτες καλούς με την μπάλα στα πόδια, δυνατούς στο 1ν1, γρήγορους, παίκτες ομάδας αλλά όχι μπομπερ.
Πρώτον, χρησιμοποίησα τον φιρμινιο γιατί είναι ευρέως γνωστός κ τον ξέρει όλος ο κόσμος όποτε εύκολα μπορεί οποίος διαβάσει το σχόλιο να καταλάβει τι θέλω να πω..
Δεύτερον, θεωρώ πως ο φιρμινιο είναι σεντερφορ γιατί κ στην χοφενχαιμ εκεί έπαιζε όπως κ στην Βραζιλία.. το ότι έχει παίξει και δεκάρι και δεύτερος επιθετικός είναι άλλο θέμα. Έχει παίξει εκεί επειδή ξέρει καντάρια μπάλα και ας μην φαίνεται επειδή δεν είναι τόσο φαντεζί (αυτή η απλότητα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ βέβαια δείχνει ποσό μπάλα ξέρει). Δε ξέρω την ηλικία σου όμως θα σου πω πως κάπως έτσι ήταν και ο Μπενζεμα όταν ξεκίνησε. Σε μια εποχή που το ψεύτο εννιάρι και δεύτερος επιθετικός ήταν πολύ της μόδας, ο Μπενζεμα είχε χαρίσματα που έχει ένα δεκάρι αλλά έπαιζε Σέντερ φορ.. μετά στην Ρεάλ έγινε πιο μπομπερ
Ο Μπενζεμα της Λυών δεν ήταν μπομπερ???? Ίσα ίσα που στη Ρεάλ δε σκόραρε τοσο. Ο Φιρμινο στη Χοφενχάιμ έπαιζε Cf? Βρες μου ένα ματς που συνέβη κάτι τέτοιο. Μόνο ως SS ή winger λογιζόταν και μάλιστα ως τέτοιος αγοράστηκε από τη Λίβερπουλ.
Με όλο τον σεβασμό αν θεωρείς πως αγοράστηκε και έπαιζε στη Γερμανία ως εξτρέμ μάλλον είσαι και υποστηρικτής του να παίζει αριστερά ο Μάνταλος. Όσον αφορά στον Μπενζεμα εσυ λογικά θυμάσαι το ποσό πολύ μάτωσε τα δίχτυα στο champions league με την Λυόν και ήταν ο λόγος που αγοράστηκε από τη Ρεάλ.. Δεν τον θυμάμαι εγώ προσωπικά στη Γαλλία τόσο μπομπερ αλλά ως έναν παίκτη που είχε όλο το πακέτο μοιρασμένο
Έχεις δίκιο. Και μένα για αλτρουιστής μου κάνει περισσότερο παρά για αρχισκόρερ. Κινείται στις γωνίες της μεγάλης περιοχής και προς τα πλάγια και ανοίγει χώρους για αυτούς που έρχονται από πίσω. Βλέπει την απέναντι πλευρά και ξέρει να την περάσει εκεί. Δυστυχώς ακόμα φαίνεται η ομάδα να τον ψάχνει μέσα στην περιοχή όπως έψαχνε πέρυσι τον Πόνσε και δεν εκμεταλλεύεται το στυλ παιχνιδιού του. Κομβική η απουσία του λόγω του τραυματισμού του. Δεν είναι ούτε Αραούχο που... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μπορούσε να εκτελέσει από παντού, άνοιγε χώρους αλλά δεν έψαχνε ως πρώτη επιλογή την πάσα, αλλά την εκτέλεση. Μεγάλος παίκτης ο οποίος μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα από τους προαναφερθέντες αν τον εκμεταλλευτούν σωστά. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν έπιασε στην Αγγλία. Μάλλον ο σωματότυπος του και η δύναμη του παραπλανεί σε βαρύ φορ που μάλλον κάτι τέτοιο έψαχναν εκεί, αλλά η δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετική. Ο μαστρο-Σάντος ξέρει τα δυνατά του σημεία και μάλλον για αυτή τη δουλειά τον θέλει στην εθνική.
ο ανθρωπος ειναι παιχταρας αλλα οχι γκολτζης... και ισως αυτο να ειναι το μειονεκτημα τ γτ ειναι σχετικα βαρυς... τα γκολ θα ερθουν αλλα δεν πιστευω οτι ειναι το ειδος παιχτη που λες βρεξει χιονισει θα βαλει 10+ γκολ... επισης παιζει σε μια ΑΕΚ που κακα τα ψεματα της λειπει η ποιοτητα περα απο μαρκο και πετραν ( που και που)... με ενα παιχτη στο κεντρο που θα εβλεπε την μια κινηση που θα κανει ο πορτογαλος σε ολο το παιχνιδι θα μιλαγαμε για αλλον παιχτη...η εναν εξτρεμ που στις 5 φορες... ΣΥΝΕΧΕΙΑ που θα την σπασει ο νελσον την μπαλα την μια θα την βαλει μεσα
Νομίζω ότι υπάρχει θέμα ομοιογένειας. Δεν έχουν καταλάβει οι υπόλοιποι πως κινείται στον χώρο. Είναι θέμα χρόνου και δουλειάς. Σιγά-σιγά ο Κωστένογλου πρέπει να κατασταλάξει σε ένα βασικό κορμό και να δουλέψει με αυτούς για να "βρίσκονται" καλύτερα. Ο Νέλσον κινείται πολύ χωρίς τη μπάλα και θα πρέπει ιδιαίτερα τα χαφ να προωθούν τη μπάλα στον χώρο στους χώρους που κινείται και στο σωστό timing. Το έκανε ο Γιακουμάκης προχτές! Με ένα πιο δημιουργικό 8άρι μπορούμε να τον απογειώσουμε.
Η ποδοσφαιρικη ποιοτητα του Ολιβειρα ειναι αδιαμφισβήτητη και τολμω να πω πολιτελεια γι'αυτο το Ελληνικο πρωταθλημα,εκτιμω οτι αν ειχε κανει κανονικη προετοιμασια σιγουρα θα βλεπαμε διαφορετικη αγωνιστικη εικονα,του ευχομαι να ειναι υγιης και να προσφερει αρχης γενομενης απο το φαληρο χαρα στον κοσμο της ομαδας,που τον αγγαλιασε και τον στηριζει μαζι με την υπολοιπη ομαδα,''Καλη Επιτυχια''............Α Ε Κ Α Ρ Α...ΤΕΛΟΣ...
περιμενουμε το ΜΠΑΜ με γαυρο στο λιμανι απο το βαρυ σεντερ φορ...