Την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος
Φθινοπωρινή εξόρμηση στους εθελοντές αιμοδότες διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών με τίτλο «4 Εποχές της Αιμοδοσίας». Στόχος του προγράμματος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, ιδίως νέων στην ηλικία, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.
Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος. Ο χώρος έχει επιλεγεί με κριτήριο την προσβασιμότητά του αλλά και το ευχάριστο περιβάλλον, που δε γεννά αρνητικούς συνειρμούς όπως εκείνο του νοσοκομείου. «Τον τελευταίο χρόνο η αίθουσα του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος έχει συνδεθεί με αρκετές επιτυχημένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, γεγονός που περιμένουμε να επαναληφθεί και αυτή τη φορά» επισημαίνει η διοίκηση του ΕΚΕΑ.
Προϋποθέσεις για όσους θέλουν να αιμοδοτήσουν:
– Να είναι ηλικίας 18-65 ετών
– Να έχουν γευματίσει ελαφρά πριν την αιμοδοσία
– Να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
– Να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στον γιατρό της αιμοδοσίας
– Τέλος, εάν έχουν κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.
Πηγή: ygeiamou
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
