2 ΣΧΟΛΙΑ

Δεύτερη στη συνολική κατάταξη της τριετίας του BCL, η ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με το ΒCL η ΑΕΚ είναι 2η στη συνολική βαθμολογία του θεσμού

Τη γενική βαθμολογία των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό BCL την τελευταία τριετία ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Η ΑΕΚ βρίσκεται στη 2η θέση της συνολικής κατάταξης πίσω απο την Τενερίφη. Αναλυτικά το ΒCL εξηγεί: 

 Το Basketball Champions League έχει καθιερώσει ξεκάθαρους κανόνες, οι οποίοι καθορίζουν την συμμετοχή στην διοργάνωση. Για να εξυπηρετήσει τον σκοπό του, το Basketball Champions League έχει δημιουργήσει μία Λίστα Πρόσβασης.

Αυτή η Λίστα Πρόσβασης υπηρετεί δύο (2) αρχές:

Βαθμολογία ομάδων
  • Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο BCL συλλέγει πόντους με βάση την απόδοσή της
  • Αυτοί οι πόντοι συνυπολογίζονται και καθορίζουν την “Βαθμολογία Ομάδων του BCL”
  • Η βαθμολογία ομάδων θα αξιολογεί τους συλλόγους που συμμετέχουν στο BCL και θα χρησιμοποιείται, ώστε να τοποθετούνται αντίστοιχα οι ομάδες στα διάφορα στάδια κληρώσεων του BCL
  • Οι πόντοι που έχουν συλλεχθεί στη διάρκεια των τελευταίων τριών (3) σεζόν θα λαμβάνονται υπ' όψην πριν αποφασιστεί η βαθμολογία πριν από την έναρξη της εκάστοτε χρονιάς
Βαθμολογία χωρών
  • Οι πόντοι που συλλέγονται από τις ομάδες κάθε χώρας αθροίζονται και συνιστούν την "Βαθμολογία Χωρών του BCL"
  • Ο συνολικός αριθμός πόντων που συλλέγεται κάθε χρόνο από τις ομάδες κάθε χώρας θα διαιρείται με τον αριθμό των ομάδων που εκπροσωπούν μία χώρα στην διοργάνωση την εκάστοτε σεζόν
  • Η βαθμολογία χωρών χρησιμοποιείται για να καθορίσει τον αριθμό των ομάδων, που θα μπορεί να "στέλνει" κάθε χώρα στις διάφορες φάσεις του BCL

Η Λίστα Πρόσβασης βοηθά στο να καθιερωθεί μία διαυγής και αντικειμενική διαδικασία που θα αποφασίζει τη συμμετοχή των ομάδων κάθε χρόνο Έτσι, υπογραμμίζεται ένας βασικός πυλώνας του Basketball Champions League: οι αθλητικές αρχές.

Με το να λαμβάνουν πόντους για κάθε νίκη και για κάθε πρόκριση, οι ομάδες θα έχουν πια τη δυνατότητα να επηρεάζουν άμεσα τη δική τους θέση στην κατάταξη. Συνεπώς, στο εξής θα υφίσταται μία δυναμική διαδικασία, μέσω της οποίας κάθε ομάδα ξεχωριστά και όλες οι ομάδες της ίδιας χώρας αθροιστικά θα είναι υπεύθυνες για την κατάταξη της χώρας και για το πόσες ομάδες θα "στέλνει" αυτή στη διοργάνωση, καθώς και από ποια φάση θα ξεκινά η πορεία τους.

Η συγκέντρωση των πόντων για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Basketball Champions League έχει ως εξής:

* Δεν έχει ισχύ στις σεζόν 1,4
** Έχει ισχύ μόνο για τη σεζόν 1

Παρακάτω θα βρείτε την ανανεωμένη κατάταξη μετά τα τέσσερα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης.

Από την αρχή της σεζόν 2019-20, αυτές οι βαθμολογίες θα είναι δυναμικές και προσβάσιμες μέσω της ιστοσελίδας μας, (δείτε στο μενού "Περισσότερα" > "Access List"). Θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
mikeAEKARA - 16/10/2019 14:49

Παντως η καταταξη δεν ειναι αντιπροσωπευτικη της δυναμικοτητας καθε ομαδας. Βγαζει τον Παοκ στο 9, ενω η πολυ καλυτερη hapoel ειναι στο 24 (!) και η bamberg στο 25. Που εαν παιξουν με τον Παοκ θα του κανουν πλακα.

makisr21 - 16/10/2019 16:05

Καταταξη 3ετιας ειναι, πως γινεται να ειναι αντιπροσωπευτικη της δυναμικοτητας? Δηλαδη στη μπαλα που ειμαστε θεση 100 στην ουεφα και μας περνανε κατι χωρια, σημαινει οτι ειναι καλυτερα απο εμας?

ΕΠΟΜΕΝΟ