Το μοντάρισμα άρχισε. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για 1 ώρα και 20 λεπτά προσπάθησε να εξηγήσει στους παίκτες την επιθετική και αμυντική ανάπτυξη της ομάδας. Η απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης ήταν η πρώτη που είδαμε τους παίκτες να δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη και λογικά θα υπάρξει και συνέχεια καθώς την περσινή σεζόν κατά γενική ομολογία είδαμε μία ομάδα χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς σχεδιασμό και τακτική. Φέτος το μοντάρισμα δείχνει να ξεκινά με το «καλημέρα».
Ο Μπάγεβιτς λοιπόν χώρισε αρχικά τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Τους αμυντικογενείς και τους επιθετικογενείς. Τους πρώτους τους... έστειλε στο μισό γήπεδο να δουλέψουν με τον Λύσανδρο Γεωργαμλή και τους δεύτερους, στο υπόλοιπο τους γηπέδου τους κράτησε κοντά του. Εν αρχή δούλεψε στα τελειώματα των φάσεων. Οι παίκτες αρχικά σε δυάδες άλλαζαν πάσες (θυμηθείτε το γκολ του Καραγκιοζόπουλου το '89, με το «ένα - δύο» που έπαιξε με τον Οκόνσκι στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό και θα σας έρθει αμέσως η εικόνα της άσκησης). Έπειτα οι δυάδες, έγιναν τριάδες (με το ίδιο σκεπτικό: γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ξεπέταγμα του επιθετικού στην τελική πάσα και σουτ - γκολ έξω ή από το ύψος της μεγάλης περιοχής) και στο φινάλε τετράδες.
Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πρόβλημα συνεννόησης όταν η άσκηση εκτελούνταν με τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο Μπάγεβιτς ζητούσε να κινούνται σε συγκεκριμένο χώρο, να γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις, να φεύγει γρήγορα η μπάλα, να υπάρχει ταχύτητα και τα σουν να γίνονται γκολ. Έγιναν αρκετά λάθη που δεν τον ικανοποιούσαν. Στην πορεία όμως, και έπειτα από αρκετές εξηγήσεις και παραδείγματα, ήρθε το ορθόν του πράγματος. «Μπλάνκο πιο γρήγορα θα σου κάνει άμυνα και θα στην πάρει», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα προς του προπονητή προς τον Αργεντινό όταν εκείνος καθυστέρησε να εκτελέσει (να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη άσκηση ήταν χωρίς αμυντικό).
Αμυντική κυκλοφορία
Την ίδια ώρα στο άλλο μισό του γηπέδου, με τον Λύσανδρο Γεωργαμλή επιτηρητή είχαν δημιουργηθεί δύο ομάδες: Στην πρώτη ήταν οι (μαύροι): Γεωργέας (δεξί μπακ), Καράμπελας (αριστερό), Δέλλας - Καλαμιώτης (κεντρικό δίδυμο), με τους Ματεντζίδη - Αργυρίου (αμυντικά χαφ). Ενώ στη δεύτερη ήταν οι (κίτρινοι): Γιάχιτς (δεξί μπακ), Λαγός (αριστερό μπακ), Μανωλάς - Μαϊστόροβιτς (κεντρικό δίδυμο) και ο Μάκος αμυντικό χαφ. Ουσιαστικά γινόταν ένα «παιχνίδι» (που είχε το σκοπό του) μεταξύ 6 εναντίον 5. Οι «μαύροι» έκαναν ουσιαστικά επίθεση με τον Γεωργαμλή να τονίζει να φεύγει η μπάλα στα πλάγια και από εκεί να γίνεται επίθεση. Οι «κίτρινοι» έκαναν άμυνα και όταν έκλεβαν τη μπάλα ο στόχος ήταν να σκοράρουν σε αυτοσχέδια μικρά τέρματα που είχαν τοποθετηθεί πίσω από τα πλάγια μπακ των «κιτρίνων». Σκοπός της άσκησης ήταν από τη μία ομάδα να φεύγει η μπάλα οργανωμένα και γρήγορα από την άμυνα προς την επίθεση. Να γίνεται συχνά η αλλαγή παιχνιδιού τόσο για να κουραστεί ο αντίπαλος όσο (κυρίως) να βρεθούν χώροι και να ανέβουν τα μπακ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Ντούσαν κάνε εσύ την δουλειά σου, άρχοντά μου. Αυτό μόνο θέλω από σένα και μην ακούς κανέναν. Γιατί από προφέσορες έχουμε γύρω στα 10εκ στην Ελλάδα κι άλλους τόσους να περιφέρονται άσκοπα στο εξωτερικό. Υγ. Έστω ότι ότι είχαμε καλύτερο προπονητή στην ΑΕΚ πέρυσι. Κι έστω ότι κερδίζαμε 3 ματσάκια ακόμα. Ή θέλετε 4 ακόμα; Τουτέστιν, άλλους 12 βαθμούς. Πού θα καταλήγαμε πάλι στην περσινή περίοδο; Πάλι δεύτεροι εκεί στους 60+κάτι και 5-6 βαθμούς πίσω από το βάζελο. Αν νομίζει κανείς λοιπόν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ότι με αλλαγή του Μπάγιεβιτς θα ήμασταν εμείς φέτος οι νταμπλούχοι αντ'αυτών, καλά θα κάνει να βλέπει το ποδόσφαιρό του κάθε 4 χρόνια στο Μουντιάλ. Να ηρεμήσει κι αυτός, να ηρεμήσουμε κι εμείς...
Germane ante spitaki k sy....:))))
Σε λίγο αρχίζει ο ημιτελικός του Π.Κ. Δέστε Γερμανία για να καταλάβετε τι θα πει μονταρισμένη ομάδα.
αρχισε το μονταρισμα...μετα θα πουλησοθυμε 3-4 να ξεμονταρουμε με καινουριους..και τον οκτωβρη παλι τελος το πρωταθλημα...καληνυχτα