Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ, ο άνθρωπος που έκανε τον πρώτο διαστημικό περίπατο στον ανεξερεύνητο κόσμο του διαστήματος.
Το Κρατικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας και Δοκιμών Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών Γιούρι Γκαγκάριν, επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Λεόνοφ.
«Ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια», με αυτήν την φράση επιβεβαίωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Κέντρου την θλιβερή είδηση.
Γεννημένος στις 30 Μαΐου του 1934, γίνεται μέλος της πρώτης Σοβιετικής ομάδας κοσμοναυτών και μαζί με είκοσι πιλότους της σοβιετικής πολεμικής αεροπορίας, φτάνει στο διάστημα.
Ο Λεόνοφ, το έτος ορόσημο του 1965, γράφει ιστορία καθώς πραγματοποιεί τον πρώτο επιτυχημένο διαστημικό περίπατο.
Μία δεκαετία μετά, το 1975, στο Listvyanka της επαρχίας Tisulsky, στην περιφέρεια Κεμέροβο, παίρνει μέρος στην ιστορική διαστημική πτήση του Soyuz-Apollo που σήμανε την λήξη του Αγώνα του Διαστήματος ανάμεσα στην Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!