0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Ερντογάν απειλεί να στείλει στην Ευρώπη 3,6 εκατ. πρόσφυγες

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ευρώπης παίζοντας για ακόμα μια φορά το «χαρτί» του προσφυγικού. Ο πρόεδρος της Τουρκιας διαμήνυσε ότι αν οι ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν κατοχή την τουρκική στρατιωτική επιδρομή στη Συρία θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα σας στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς βουλευτές του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε της τουρκικής επιχείρησης ισχυριζόμενος ότι αυτή υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς στρέφεται κατά του ελέγχου από τους Κούρδους του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.

«Δεν είναι ειλικρινείς, φτιάχνουν απλώς λέξεις» δήλωσε ο Ερντογάν για τους επικριτές της Τουρκίας, ξεχωρίζοντας τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη όταν επικρίνει την επιδρομή της Τουρκίας, διότι «ποιος έφερε την Υεμένη σ' αυτή την κατάσταση;», είπε ο Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι ούτε η Αίγυπτος μπορεί να επικρίνει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία καθώς είναι «φονιάς της δημοκρατίας στην ίδια της τη χώρα».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ