0 ΣΧΟΛΙΑ

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Σπουδαία τιμή για τον Δράκο του ελληνικού μπάσκετ

Με ανακοίνωση του, ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Διγγελίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε γνωστό πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα αναγορευτεί την Τετάρτη (9/10) σε ειδική τελετή, ως Επίτιμος Διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κύριου Διγγελίδη:

 «Πριν από ένα περίπου χρόνο, οι Καθηγητές κ. Παπαϊωάννου, κ. Γεροδήμος και κ. Κομούτος, κατέθεσαν αιτιολογημένη πρόταση στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος για την αναγόρευση των κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, επιφανούς μπασκετμπολίστα και προπονητή και της παγκοσμίου φήμης καθηγήτριας αθλητικής ψυχολογίας κυρίας Joan Duda.

Κατέχει επιφανή θέση μεταξύ των σύγχρονων ερευνητών στις αθλητικές επιστήμες, αναδείχθηκε σε πρότυπο επιστημονικής σκέψης, διακρίθηκε για το άμεμπτο ήθος και το εύρος της ερευνητικής δραστηριότητας, καλλιέργησε την παιδεία και την διανοητική οξυδέρκεια των ερευνητών της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, προήγαγε ποικιλοτρόπως την έρευνα και τη διδασκαλία ώστε να ωφεληθούν η ακαδημαϊκή κοινότητα και η κοινωνία, και, τέλος, αποτέλεσε με το λόγο και το έργο της παράδειγμα πολίτη και επιστήμονα».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε: « 'Εχει υπηρετήσει την Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατέχει επιφανή θέση μεταξύ των σύγχρονων αθλητών και προπονητών, έχει διακριθεί για το άμεμπτο ήθος του τόσο σαν αθλητής όσο και σαν προπονητής, ενώ με το θετικό του αθλητικό παράδειγμα έχει ωφελήσει ποικιλοτρόπως το χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα, παρακινώντας χιλιάδες νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την άσκηση».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ