Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η ΕΣΑΠ απάντησε στον Εθνικό Κοζάνης για τη wild card


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Κοζάνης επιτίθεται στην ΕΣΑΠ και την κατηγορεί για ολιγωρία αναφορικά με την χορήγηση της wild card.

Αναλυτικά:

«Η ομαδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ θεωρεί υποχρέωση της και οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο του βολλευ και όχι μόνο, σχετικά με τo αίτημα που κατεθεσε ο σύλλογος μας στην ΕΣΑΠ για την wild card.

Μετά από πολύμηνη αναμονή και πολλές προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα της πόλης μας , για να καλύψει τυχον ενδεχομενη κενή θεση που μπορει να προέκυπτε στο επόμενο πρωτάθλημα της ΕΣΑΠ (κάτι που λίγο-πολύ το θεωρουσαμε όλοι μας πολύ πιθανό εδώ και καιρο) δεν ελαβε ποτέ
μια ξεκάθαρη απάντηση.

Η ΕΣΑΠ δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και πάρα τις όποιες (έστω και καθυστερημένες) συνεδριάσεις της, μας έδειξε με την στάση της ότι ποτέ δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν της , την αίτηση μας για wild Card την οποία και καταθέσαμε αρκετά εγκαιρα και έχει βέβαια ασφαλώς πρωτοκολληθεί στην ΕΣΑΠ (ως η μοναδική ως σήμερα επίσημη αίτηση wild card που έχει κατατεθεί).

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, εναν μόλις μηνα πριν την....έναρξη του επόμενου Πρωταθληματος, η ομάδας της ΑΕΚ είναι οριστικά εκτός λιγκάς, ο ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ αναστέλλει την λειτουργία του και η ιστορική αλλά και συνάμα συνονόματη μας , ομαδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ κάνει τις τελευταίες απελπίδες προσπάθειες μήπως και αγωνιστεί έστω και την ύστατη στιγμή, με τις οποίες πιθανότητες όμως να μην δείχνουν να είναι με το μέρος της!

Πρωτάθλημα λοιπόν προ των πυλών με οκτώ (8) μόλις ομάδες διαθέσιμες να συμμετάσχουν και αλλη μια ευκαιρία ένταξης της wild card στο πρωτάθλημα πηγαίνει στον...ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβει για να ενεργοποιήθει επιτέλους η περιβοήτη WILD CARD, όπως γινεται εδω και πολλά χρόνια σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου αλλα και στην Ελληνικη BASKETLEAGUE με πιο πρόσφατο παραδειγμα την προ λίγων ημερών, WILD CARD που δόθηκε από τον ΕΣΑΚΕ στην ΛΑΡΙΣΑ για την Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του μπάσκετ προκειμένου να συμπληρωθεί η κατηγορία με 14 ομαδες.

Δωθήσας λοιπόν της ευκαιρίας θα θέλαμε να εξιστορήσουμε τα γεγονότα:

Στις 12 Απριλίου κατατέθηκε το αίτημα μας για WILD CARD.
Η απάντηση της ΕΣΑΠ ήταν : ¨ότι θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ της Λιγκας , με την επισήμανση όμως ότι είναι ειλημμένη απόφαση της λίγκας, οι ομάδες να μειωθούν στις 10 (από τις 11 που ήταν μέχρι σήμερα) για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα¨.

Το περιβόητο βέβαια επόμενο Δ.Σ της Λίγκας που έγινε μετα από δυόμιση μήνες από την κατάθεση του αιτήματος μας (περιπου στα τέλη Ιουνίου) η μόνη ενημέρωση που είχαμε ήταν από τα ΜΜΕ (και όχι από την ΕΣΑΠ) ότι απλά συζητήθηκε το πιθανόν ενδεχόμενο ΝΑ ΔΟΘΕΙ WILD CARD καπου, κάπως, κάποτε, (να υποθέσουμε κάτι σαν σε καφενειακη συζήτηση για να ακριβολογουμε).

Στις 12 Ιουλίου που ξανά συνεδρίασε για 2η φορά η ΕΣΑΠ , το θεμα της Wild card ούτε καν που συζητήθηκε , έστω και για την περιπτωση (που ήταν κάτι περισσότερο απο πιθανή) που κάποιο η κάποια από τα ΤΑΑ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και δεν καταφέρουν να αδειοδοτηθουν (κάτι που ήταν πλέον κάτι παραπάνω από ορατό ) να υπάρχει η εναλλακτική επιλογή της συμπλήρωσης της κενής θέσης από την ομάδα μας. Ακόμη και μετά την... 3η καλοκαιρινη συνεδρίαση στις 5 Αυγούστου που υπήρχε μια ακόμη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα, και να βρεθεί λύση στον ορατό φόβο να μην συμπλήρωνονται ούτε καν οι 10 ομάδες , δεν δόθηκε η παραμικρή σημασία απο την ηγεσία της Λιγκάς.

Πάρα τις όποιες επικοινωνίες από όλους τους αρμοδίους φορείς του Νομού μας (Δήμαρχο, βουλευτές, Περιφερειάρχη) προς τον προεδρο της ΕΣΑΠ , δηλωνοντας του ολοι τους ,οτι βρίσκονται αρωγοί στην προσπάθεια του σύλλογου μας , οτι το όλο εγχείρημα χαίρει της υποστήριξης όλων και είμαστε πανέτοιμοι να αποδεχτούμε την συμμετοχή μας στην VOLLEYLEAGUE , με έδρα ενα γηπεδο κόσμημα που φιλοξένησε ουκ ολίγες φορες την Εθνική μας ομαδας, έχουμε αγνοηθεί επιδεικτικά!!!!

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας:
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!

Υ.Γ. εμείς πάντως είμαστε ακόμη εδώ και ακόμη περιμένουμε!!!!»

Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε και η ΕΣΑΠ σημειώνοντας τα εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση σας σχετικά με το θέμα της wild card. Από αυτά που γράφετε γίνεται αντιληπτό πως είτε δεν είστε ενήμεροι είτε αποσιωπάτε τα πραγματικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα πριν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019  επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να γίνει μια συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών για το ζήτημα της wild card του Γ.Σ.Εθνικού Κοζάνης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ευχαρίστησε τον κο Κασαπίδη για το ενδιαφέρον του και για την πρόταση που έκανε προς την ΕΣΑΠ. Επιφυλάχθηκε όμως να απαντήσει για τον προγραμματισμό συνάντησης διότι όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ήθελε πρώτα να παρθεί η απόφαση του Δ.Σ. περί ενεργοποίησης ή μη της wild card

Δεσμεύθηκε όμως πως θα ενημερώσει άμεσα τον κο Κασαπίδη για την όποια απόφαση πάρει η ΕΣΑΠ για το θέμα οπέρ και εγένετο  την επόμενη ημέρα που στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε το θέμα. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ επικοινώνησε με τον κο Κασαπίδη και τον ενημέρωσε περί της απόφασης της ΕΣΑΠ για μη ενεργοποίησης της διαδικασίας για παροχή wild card

Αφού έγινε μια συζήτηση πολύ εποικοδομητική ο κος Κασαπίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για την ενημέρωση και δόθηκε υπόσχεση από μέρους της ΕΣΑΠ ότι εάν υπάρξουν νέα δεδομένα θα είναι ο πρώτος που θα ενημερωθεί.

Πέραν του κυρίου Κασαπίδη κανείς άλλος παράγοντας από τον Γ.Σ.Εθνικό Κοζάνης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ.

Άρα για ποια αδιαφορία η μη απάντηση μιλάτε;

Προφανώς δεν έχετε ενημερωθεί άρα θα πρέπει να ανακαλέσετε την εν λόγω επιστολή ρωτώντας τον κο Κασαπίδη εάν ισχύουν τα ανωτέρω.

Κατόπιν τούτου δεν υπήρξε καμία άλλη ενημέρωση περί του θέματος αυτού απλά και μόνον διότι ως σηνμερα δεν έχει αλλάξει η απόφαση της ΕΣΑΠ

Τελειώνοντας πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΣΑΠ κινείται βάσει νόμων και κανονισμών και δεν μπορεί αυθαίρετα να αποφασίζει να αντικαταστήσει μέλη της που παρόλο που έχουν προβλήματα προσπαθούν να τα επιλύσουν. Όλοι έχουν την ιστορία τους και η ΕΣΑΠ σέβεται απόλυτα τα μέλη της και όλα τα σωματεία του βόλεϊ.

Άλλωστε προς γνώση σας ακόμη και εάν αποφασίσουμε περί ενεργοποίησης της wild card θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να διερευνηθεί από την Α2 ανδρών εάν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει κάποια εκ των ο ομάδων στο νέο πρωτάθλημα της Volley League και δεύτερον εάν έχει τις προϋποθέσεις να λάβει μέρος.

Εάν όλα αυτά αποβούν άκαρπα τότε θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί η wild card.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την θέληση σας να έρθετε στην Volley League αλλα προτεραιότητα έχουν οι ομάδες που αγωνιστικά κέρδισαν αυτό το δικαίωμα.

Υπόχρεωση μας είναι να προασπίζουμε τα συμφέροντα των μελών μας και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Αυτό κάνουμε μέχρι τώρα και δεν θα αλλάξουμε τακτική.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου θα ξανασυζητηθεί το εν λόγω θέμα και με βάση τα δεδομένα των ομάδων που έχουν προβλήματα η ΕΣΑΠ θα λάβει αποφάσισεις σχετικά με τις ομάδες που θα αγωνιστούν την περίοδο 2019-20».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ