Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Όλο και πιο κοντά στους Ολυμπιακούς η Νιγηρία

Με δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και κυριαρχώντας στην μάχη των ριμπάουντ, οι Νιγηριανοί επικράτησαν 83-66 της Ακτής Ελεφαντοστού

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019- 13ος ΟΜΙΛΟΣ (ΘΕΣΕΙΣ 17-32)

ΝΙΓΗΡΙΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 83-66

Με 13 ριμπάουντ περισσότερα και με πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο, η Νιγηρία νίκησε 83-66 την Ακτή Ελεφαντοστού, για τις θέσεις 17-32, και έκανε ακόμα ένα βήμα ώστε να γίνει η αφρικανική ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το τζάμπολ του αγώνα οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο 4-4, πριν η Νιγηρία πάρει το προβάδισμα και με τρίποντο του Αμίνου κάνει το 14-6. Η Ακτή Ελεφαντοστού απάντησε και μείωσε προσωρινά, για να βρει τις δύο ομάδες το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο 24-18. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την Ακτή Ελεφαντοστού πιο μαχητική και γρήγορα με τον Κονέ έκανε το 24-20.
Η διαφορά άνοιξε και πάλι για τους Νιγηριανούς και 7:41'' πριν το τέλος έγινε και πάλι διψήφια, με το σκορ να είναι 30-20. Για ακόμα μια φορά στο ματς η Ακτή Ελεφαντοστού αντέδρασε και μέχρι το 2:33'' της περιόδου, με τον Τόμπσον, πέρασε μπροστά με 34-35. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κατάφερε να το κάνει, αφού το ημίχρονο βρήκε μπροστά και πάλι την Νιγηρία με 39-35.

Γρήγορα οι Νιγηριανοί έδειξαν τις... άγριες διαθέσεις τους και άνοιξαν και πάλι την διαφορά, κάνοντας στα πρώτα 4 λεπτά το 51-38. Η διαφορά άνοιξε κι άλλο και 2:32'' πριν το τέλος της περιόδου ο Βίνσεντ έκανε το 58-43 με σουτ τριών πόντων, ενώ κάπως έτσι έφτασε το παιχνίδι μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου με τους Νιγηριανούς να έχουν ανοίξει κι άλλο το σκορ και κάνοντας το 63-46.
Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα, με τον Αμίνου να δίνει τον ρυθμό για την ομάδα του και το σκορ να μένει σταθερά πάνω από τους 10 πόντους. Από την άλλη πλευρά πάλευε ο Τόμπσον να κάνει την διαφορά, αλλά δεν είχε βοήθεια. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους στο τέλος και κάπως έτσι οι Νιγηριανοί πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους στο τουρνουά και κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες τους, για να είναι εκείνοι η αφρικανική ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 37-35, 63-46, 83-66

ΝΙΓΗΡΙΑ (Νόουρα): Αμίνου 13 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Ντιόγκου 6 (1), Έρικ 9, Ιροέγκμπου 5 (1), Μέτου, Οκότζι 2, Οκόγιε 10 (3), Γιούντο 13, Ούζο 10, Βίνσεντ 15 (3), Ζάνα

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Πόβια): Άμπουο 4, Ατζέζι 5, Μπάμπα 7 (1), Κουλιμπαλί, Ντιαμπατέ 10 (2), Έντι 4, Φαφανά, Κονέ 12, Πάμπα 3 (1), Σίε, Τόμπσον 19 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Ζέρμπο 2




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ