Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Φήμες για πτήση πάνω από το Αιγαίο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας - Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πάνω από το Αιγαίο φέρεται να πέταξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Τ-38, σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο Ακάρ συμμετείχε στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη. Ο Τούρκος υπουργός στην ομιλία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή.

»Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Το Φατίχ , το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορύτς Ρείς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό το Ναυτικό και η Αεροπορία στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε ο Ακάρ.

Διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του λίγο μετά διέψευσε τα περί πτήσης του Ακάρ πάνω από το Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Ειδικότερα, κύκλοι του ΥΠΕΘΑ τονίζουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η εν λόγω πτήση του Χουλουσί Ακάρ πιθανότατα έγινε πάνω από τον κόλπο της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμα ότι δεν είναι σαφές πότε πραγματοποιήθηκε η πτήση του Ακάρ.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ