1 ΣΧΟΛΙΑ

Διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ «παραδέχτηκε» ότι έδινε λιγότερα χρήματα στους υπαλλήλους του

515 εν ενεργεία και πρώην υπάλληλοί του υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017

Ένας διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είχε καταβάλει κατά 5,62 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, μικρότερους μισθούς σε εκατοντάδες εργαζομένους στα εστιατόρια του μέσα σε μια εξαετία.

Ο Τζορτζ Καλομπάρις, που έγινε παγκοσμίως διάσημος μέσω του τηλεοπτικού σόου «Masterchef», δήλωσε ότι θα αποπληρώσει τους 515 εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους του που υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017.

«Ζητάμε συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας μας που επηρεάστηκαν, πρώην και εν ενεργεία», ανέφερε ο Καλομπάρις σε ανακοίνωση. «Είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας νιώθουν πως τους σεβόμαστε, τους ανταμείβουμε και τους στηρίζουμε στα καθήκοντά τους».

Το γεγονός ότι υποαμείβονταν οι εργαζόμενοι αποκαλύφθηκε ύστερα από τετραετή έρευνα του Συνηγόρου Δίκαιης Εργασίας της Αυστραλίας, που εξετάζει καταγγελίες για εργασιακά ζητήματα. Στον Καλομπάρις επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 200.000 δολαρίων Αυστραλίας στο πλαίσιο μιας λεγόμενης «πληρωμής μεταμέλειας».

Το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας της Αυστραλίας, το United Voice, χαρακτήρισε το πρόστιμο πολύ μικρό.

«Εάν κάποιος εσκεμμένα έπαιρνε 1.000 δολάρια από τον λογαριασμό κάποιου άλλου, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί για κλοπή», ανέφερε σε ανακοίνωση η γραμματέας του συνδικάτου Τζο-αν Σόφιλντ. «Αλλά όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος εστιάτορας, ένας σελέμπριτι σεφ, μπορείς να πάρεις 7,83 εκατ. δολάρια σε μισθούς από τους εργαζόμενους σου και να τη γλιτώσεις με μια πληρωμή μεταμέλειας».

Πηγή: lifo.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
borsalino911 - 18/7/2019 15:18

Κολομπαρις?? Τι φάση??

ΕΠΟΜΕΝΟ