Η εφημερίδα LIVE SPORT σε δημοσίευμά της αναφέρει πως στην ευρεία σύσκεψη που έγινε, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Παρασκευή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε κατηγορηματικά πως "δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 1 χωρίς τα λεφτά της Δημόσιας Τηλεόρασης".
Ο Γιάννης Δρόσος, που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, καθώς παραιτήθηκε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς για τις συμφωνίες με τις ΠΑΕ. Ο κ. Αυγενάκης παρενέβη και υπογράμμισε πως αποτελεί αναγκαία συνθήκη, για την έναρξη του πρωταθλήματος, να δοθούν τα χρήματα της κρατικής τηλεόρασης στις ΠΑΕ. Μάλιστα, διευκρίνισε πως η τοποθέτησή του αφορούσε τη Super League 1, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα και της Super League 2, η οποία δημιουργήθηκε με την προοπτική να έχουν οι ομάδες ετήσια έσοδα 800.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως έξι ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία έχουν σε ισχύ συμβόλαιο με την ΕΡΤ, ενώ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ είχαν συμφωνήσει προεκλογικά, αλλά δεν είχαν πέσει οι υπογραφές. Σημειώνεται πως η ΑΕΚ συνεχίζει κανονικά στη NOVA και τη νέα σεζόν.
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η νέα κυβέρνηση θα καλέσει τις ΠΑΕ σε νέες συζητήσεις με πιθανότερο σενάριο να τους προταθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά μικρότερο από αυτό που είχε συμφωνηθεί προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η η πρόταση στον ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι 6 εκατ. ευρώ και στις μικρότερες ΠΑΕ θα προταθεί μείωση 30%. Πάντως ο Άρης αναμένεται να ζητήσει αύξηση σε σχέση με τα 1,993 εκ. ευρώ που έχει συμφωνήσει από την περασμένη σεζόν.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
