0 ΣΧΟΛΙΑ

Τραγωδία στην Ινδία: Έπαθαν ασφυξία ενώ καθάριζαν βόθρο ξενοδοχείου

Εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί Ινδοί αναλαμβάνουν να καθαρίζουν, χωρίς προστατευτικά μέτρα, υπόγειες σωληνώσεις, υπονόμους και σηπτικές δεξαμενέςΤραγωδία σημειώθηκε στη δυτική Ινδία, οπού επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, ενώ καθάριζαν τον βόθρο ενός ξενοδοχείου.

«Ένας από τους εργάτες, κατέβηκε στον βόθρο, αλλά δεν έβγαινε. Τότε τρεις ακόμη κατέβηκαν για να τον βοηθήσουν» εξήγησε ένας από τους πυροσβέστες που κλήθηκε στο σημείο.

Καθώς αργούσαν να βγουν, έσπευσαν σε βοήθεια τρεις υπάλληλοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι όπως και οι προηγούμενοι, εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Το μόνο που κατάφεραν οι πυροσβέστες ήταν να βγάλουν από τη δεξαμενή τις σορούς των επτά πτωμάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί Ινδοί αναλαμβάνουν να καθαρίζουν, χωρίς προστατευτικά μέτρα, υπόγειες σωληνώσεις, υπονόμους και σηπτικές δεξαμενές σ’ όλη την Ινδία.

Οι θάνατοι από ασφυξία, επομένως, είναι συχνό φαινόμενο, και παρότι θεωρητικά έχει απαγορευτεί ο καθαρισμός χωρίς ειδικό εξοπλισμό από το 2003, είναι εξαιρετικά δύσκολο το να εφαρμοστεί και να τηρηθεί ο νόμος.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, πάντως, θα διωχθούν νομικά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Πηγή: naftemporiki.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ