5 ΣΧΟΛΙΑ

Ολυμπιακός κατά ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Η ΕΡΤ απάντησε στην επιστολή της πειραϊκής ΠΑΕ, εκφράζοντας απορία για τον προειδοποιητικό τόνο


Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που της έστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία η πειραϊκή ομάδα εκφράζει την ενόχλησή της για τις επαφές που έχει η κρατική τηλεόραση με ομάδες για τα τηλεοπτικά συμβόλαια, ενόψει της νέας σεζόν.

Στην επιστολή της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει λόγο για επαφές με "όρους αδιαφανείς" και, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: "Ακόμη και στην περίπτωση που εκδηλωνόταν τέτοιο ενδιαφέρον προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός θα αρνούμασταν να συνδιαλλαγούμε με όρους οι οποίοι δεν θα ήταν εκ προοιμίου γνωστοί και διαφανείς στο σύνολο των λοιπών ΠΑΕ και Super League".

Η επιστολή του Ολυμπιακού καταλήγει: "Τέλος, με δεδομένα την αδιαμφισβήτητη λαοφιλία του Ολυμπιακού, την ιδιότητα του Συλλόγου μας ως η πρώτη σε τίτλους ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου , την εμπορικότητα του Ολυμπιακού (ακόμα και εκτός συνόρων ) και εκ τούτου τον προνομιακό χαρακτήρα του εν λόγω τηλεοπτικού προϊόντος που θα έπρεπε να αποτελούν θεμελιώδη κριτήρια ενδιαφέροντος ενός τηλεοπτικού παρόχου στην αναζήτηση του βέλτιστου προγράμματος, πολλώ δε μάλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης που αποφασίζει να εισέλθει σε τομείς που δραστηριοποιείται η ελεύθερη αγορά και επομένως θα πρέπει να δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία που δαπανά τα χρήματά των φορολογουμένων, σας καλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε με ποια κριτήρια η Διοίκηση σας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ έστω να συζητήσει με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ το ενδεχόμενο της συνεργασίας δια της υποβολής μίας οποιαδήποτε πρότασης, ενώ αντιθέτως το έπραξε με άλλους συλλόγους και μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου πολλαπλάσιο τίμημα από της ελεύθερης αγοράς και δη τη συγκεκριμένα χρονική στιγμή".

Η ΕΡΤ, στην απάντησή της προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκφράζει την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών να συζητήσουν μαζί της με όρους αμοιβαία αποδεκτούς την συνεργασία τους στον τομέα αυτό. Στη συνέχεια ξεκαθαρίζει πως έχει συζητήσεις όχι με μία αλλά με περισσότερες ΠΑΕ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της νέας σεζόν, αλλά με τις ομάδες να λαμβάνουν την πρωτοβουλία και να αρχίζουν τις συζητήσεις, κα προσθέτει ότι μέχρι τώρα δεν έχει επέλθει συμφωνία με καμία.

"Προκειμένου να μην εμπίπτετε σε εσφαλμένη πληροφόρηση, παρακαλώ λάβετε σε γνώση τα παρακάτω. Η ΕΡΤ έχει υπογράψει τη γνωστή και σε σας Σύμβαση με τη Superleague και επτά ΠΑΕ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 με ρήτρα ενδεχομένου ανανέωσής της και για τη νέα περίοδο, καθώς και αντίστοιχη σύμβαση, επεκτεινόμενη όμως αυτομάτως και στην αγωνιστική περίοδο 2019-20 με τη Football League. Επομένως γνωρίζετε.

Έκτοτε η ΕΡΤ πράγματι συζητά, με όχι μόνον μία, αλλά με περισσότερες ΠΑΕ το ενδεχόμενο να αποκτήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως και με ΑΠΕ των οποίων τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε κατά την περσινή, αλλά ενδέχεται να μην αναλάβει κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε όλες ανεξαιρέτως τις παραπάνω περιπτώσεις την πρωτοβουλία έλαβαν οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ. Εσφαλμένως λοιπόν νομίζετε ότι η ΕΡΤ "το έπραξε με άλλους συλλόγους", δηλαδή ότι η ΕΡΤ υπέβαλε σε συλλόγους προτάσεις αγοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν υποβάλαμε καμία πρόταση σε κανέναν. Εξετάσαμε, εξετάζουμε και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε με καλή πίστη και θετική δημιουργική διάθεση τις προτάσεις που μας υποβάλλονται, αν και, ως την παρούσα στιγμή, δεν έχουμε υποβάλει καμία αντιπρόταση, ούτε αποδεχθεί ή απορρίψει κάποια από τις προτάσεις που μας υποβλήθηκαν".

Τέλος, η ΕΡΤ μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της εκφράζει την απορία της για τον "προειδοποιητικό τόνο της επιστολής" του Ολυμπιακού.

"Η επιστολή σας στηρίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε αορίστως αναφερόμενα δημοσιεύματα. Πράγματι υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, προερχόμενα κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από έντυπα ή ηλεκτρονικούς τόπους εντόνως φιλικούς προς την ομάδα σας. Δυστυχώς όμως τα δημοσιεύματα στα οποία στηρίξατε την επιστολή σας είναι προϊόν δημοσιογράφων, που τουλάχιστον στην παρούσα περίπτωση αποδείχθηκαν ανενημέρωτοι και απλώς κατασκεύασαν γεγονότα..." καταλήγει.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Mono_AEK_Re_ - 16/6/2019 00:22

Ότι πιο σιχαμερό σε ομάδα

aggelo21 - 15/6/2019 23:10

Απορώ με τη διαλλακτικότητά τους που εξαντλείτε σε ανταλλαγή επιστολών. Σε άλλες εποχές θα είχε μπουκάρει ο Καραπατσάς και θα τους είχε πλακώσει στο ξύλο...

TRELOPOULOS21 - 15/6/2019 19:29

Βοθροι

Aragorn - 15/6/2019 17:38

Όταν σας έδινε η ΕΡΤ 11 εκ. για τηλεοπτικά το χρόνο και οι άλλοι δεν έπαιρναν από τη nova ούτε τα μισά δεν βγάζατε κουβέντα έτσι?

lycourgos - 15/6/2019 15:13

Αν καταφέρει ακόμα και η ΕΡΤ να σε ξεφτιλίζει επικοινωνιακά, κάτι παίζει. Βαγγελη... ψάξου!

Μου έφτιαξε λίγο η μέρα.

ΕΠΟΜΕΝΟ