Quantcast
2 ΣΧΟΛΙΑ

Συζητήσεις με ξένες τράπεζες

Η ΑΕΚ άρχισε τις επαφές με τραπεζικούς κολοσσούς από το εξωτερικό για την χρηματοδότηση γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια

Η συνάντηση της 12ης Μαΐου μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής ΑΕΚ παρουσία του αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη και του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, έφερε στο προσκήνιο το πλάνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο 30.000 θέσεων υψηλών προδιαγραφών, κλειστό μπάσκετ 5.000 θέσεων (απέναντι από το ποδοσφαιρικό), ήπιες εμπορικές χρήσεις και πάρκινγκ 800 θέσεων στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Τότε αποφασίστηκε η «οικογένεια» της ΑΕΚ να πάει ενωμένη στην Πολιτεία. Δηλαδή, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή και την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Με τον πρώτο η συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και αυτή με τον Υπουργό.

Η ΑΕΚ θα ζητήσει από την Πολιτεία αυτά που δικαιούται ως αθλητικό σωματείο με τεράστια ιστορία και προσφορά στην Ελλάδα. Και ο συντελεστής δόμησης πέφτοντας στο 1.6 βοηθά πολύ το νέο (προσαρμοσμένο και πιο λογικό στις ανάγκες της ΑΕΚ) σχέδιο για γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Πάντως, όπως και να έχει σε γενικές γραμμές η Πολιτεία θα πει επίσημα ότι βοηθά και στηρίζει την ΑΕΚ. Ωστόσο, από την θεωρία στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση. Οπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που προετοιμάζεται για εκλογές και το γήπεδο της ΑΕΚ είναι (όπως πάντα…) ψηλά στις προεκλογικές θέσεις των τριών υποψηφίων (Κόντος, Αποστολάκης, Τομπούλογλου).

Για την ΑΕΚ το πιο σημαντικό κομμάτι παραμένει η χρηματοδότηση του έργου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η απόφαση ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής ήταν να γίνει αυτή από ξένη τράπεζα μια και στην Ελλάδα με την παρούσα οικονομική κρίση δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Αδαμίδης και άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με τράπεζες από το εξωτερικό για την χρηματοδότηση του έργου που ξεκινά από τα 80 εκατ.ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 εκατ.ευρώ. Μάλιστα, οι επαφές τους επικεντρώνονται στο Λονδίνο, ένα «γήπεδο» που ξέρει καλά ο 36χρονος πρόεδρος της Ενωσης.

Ο Σταύρος Αδαμίδης πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί λύση για την χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου στην ιστορία της ομάδας. Εχει εμπειρία από ανάλογες επαφές όταν εργαζόταν στο Λονδίνο. Θα βοηθήσει πολύ σε όλο αυτό το εγχείρημα που αξίζει να γίνει με την ΑΕΚ ενωμένη για πρώτη φορά. Η ΑΕΚ δεν αντέχει άλλο χωρίς γήπεδο και αυτό της κοστίζει αγωνιστικά και οικονομικά από τον Μάιο του 2003. Τότε που η Νέα Φιλαδέλφεια εν μία νυκτί έγινε χωράφι. Και παραμένει έτσι την τελευταία 7ετια…


Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€*
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
φονικό χαμόγελο - 27/6/2010 11:13

BRAVO XARIS ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

xaris - 27/6/2010 01:11

ΜΑΚΑΡΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ .ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 45.000 ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ .ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ... Συνέχεια ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΑΣΙΝΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΑ ΝΕΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ .ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ ΠΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ ΤΟΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΕΣΙΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑ.....ΞΑΝΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ