Προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με την Εθνική Αλγερίας στο Μουντιάλ εμφανίζεται μέσα από δηλώσεις του στην εφημερίδα GOAL ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν «καίγεται» να φύγει από την Ένωση (όπως είχε τονίσει και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο aek365.gr πριν το Μουντιάλ), ωστόσο άφησε τα πάντα ανοικτά για το μέλλον του, το οποίο θα ξεκαθαρίσει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζιμπούρ:
Καθημερινά υπάρχουν δημοσιεύματα που σε θέλουν στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων. Έχεις ενημερωθεί σχετικά και ποιες είναι οι προθέσεις σου για το μέλλον;
«Στην παρούσα φάση είμαι προσηλωμένος στο Μουντιάλ. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά το Παγκόσμιο και αυτό είναι κάτι που δεν με απασχολεί τώρα. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ, σήμερα είμαι παίκτης της ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Ακούω και εγώ πολλά, ότι ενδιαφέρονται ομάδες για μένα, αλλά δεν δίνω καμία σημασία. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Όταν τελειώσω από εδώ θα δω τι θα κάνω. Ξέρω ότι για την ΑΕΚ θα ήταν καλό να με πουλήσει για να βγάλει χρήματα. Αυτό που έχουμε πει είναι ότι μετά το Μουντιάλ θα δούμε τι μπορεί να γίνει για το καλό της ΑΕΚ και το δικό μου. Δεν σημαίνει αυτό απαραίτητα ότι η ΑΕΚ θέλει να με διώξει ούτε πως εγώ θέλω να φύγω. Μέχρι να τελειώσει το Παγκόσμιο όμως δεν θέλω να ακούω τίποτα. Όπως και όταν είχαμε το ελληνικό πρωτάθλημα έλεγα ότι δεν με απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από την ΑΕΚ έτσι τώρα στο μυαλό μου έχω μόνο την Εθνική. Γι' αυτό και δεν διαβάζω εφημερίδες και δεν με απασχολεί τι λέγεται και τι γράφεται».
Θεωρείς πως οι δηλώσεις περί τακτικής που έκανες μετά το ματς με τη Σλοβενία ήταν ο λόγος που δεν αγωνίστηκες κόντρα στην Αγγλία;
«Είμαι αρκετά έξυπνος για να μπορώ να κρίνω την αγωνιστική μου παρουσία. Δεν άσκησα καμία κριτική στον προπονητή μου. Απλά όταν με ρώτησαν οι δημοσιογράφοι γιατί δεν σκόραρα τους εξήγησα πως αυτό συνέβη γιατί πάλευα μόνος μου μπροστά χωρίς να έχω καμία βοήθεια, κανένα στήριγμα και κάποιον να με τροφοδοτεί. Η θέση μου είναι επιθετικός και θέλω σε όμως ομάδες αγωνίζομαι να δίνω το 100%. Όπως τα δίνω όλα για την ΑΕΚ έτσι και τώρα τα δίνω όλα για την Εθνική. Δεν είναι κακό να λες τη γνώμη σου ούτε έχω κανένα πρόβλημα με τον προπονητή μου. Δεν νομίζω πως κόντρα στην Αγγλία δεν έπαιξα επειδή ο προπονητής μου παρεξηγήθηκε. Απλά δεν ήθελε να ρισκάρει κόντρα στους Άγγλους με δύο επιθετικούς. Νομίζω ότι κόντρα στις ΗΠΑ θα παίξει με δύο παίκτες μπροστά για να πάρουμε τη νίκη και να έχουμε ελπίδες πρόκρισης».
Αρκετοί πάντως θυμήθηκαν ανάλογες δηλώσεις που έκανες και μετά τα παιχνίδια της ΑΕΚ, όπως και την κριτική που ασκούσες στον Ντούσαν Μπάγεβιτς...
«Δεν μπορώ να αναφέρομαι πάλι στα ίδια. Με τον Μπάγεβιτς είχαμε παλιότερα άλλα προβλήματα ως προς τη φιλοσοφία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πάντα σέβομαι τις επιλογές του προπονητή μου για το καλό της ομάδας. Είτε αυτός είναι ο Μπάγεβιτς είτε ο Σαντάν. Δεν είναι κακό να λες τη γνώμη σου. Άλλωστε μόνο μέσα από τις διαφωνίες γίνεσαι σοφότερος».
Πώς βιώνεις τη συμμετοχή σου στο Μουντιάλ;
«Είναι απίστευτη η εμπειρία που ζω. Όταν ξέρεις πως σε παρακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι θέλεις να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακολουθώ την προετοιμασία τη Εθνικής και έχω πίστη πως θα βγει κάτι καλό απ' όλο αυτό. Πλέον θα τα δώσουμε όλα κόντρα στις ΗΠΑ, για να διεκδικήσουμε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
