0 ΣΧΟΛΙΑ

Βασιλειάδης: Το ελληνικό μπάσκετ θα καταρρεύσει, αν δεν πάρει πρωτοβουλία ο Βασιλακόπουλος

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως η Ομοσπονδία πρέπει να βρει λύση χωρίς να υποκύψει σε ενδεχόμενους εκβιασμούς


Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία, αλλιώς θα δει το ελληνικό μπάσκετ να καταρρέει, όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν, το τελευταίο διάστημα, στο συγκεκριμένο άθλημα.

Μιλώντας στο Action 24, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε: "Υπάρχει ένα πρόβλημα δεδομένο, αναγνωρισμένο από όλους που ζητάνε κάποιους κανόνες για τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα, αναφορικά και με την διαιτησία. Αυτό μπορεί να γίνει και είχε συμφωνηθεί και στην σύσκεψη που είχαμε στο γραφείο μου, ακόμα και αν χρειαστεί νομοθέτηση, σε κάτι που πρώτα θα αποφασίσουν τα όργανα του μπάσκετ, εάν θέλουν να φύγει η διαιτησία από την δικαιοδοσία της ΕΟΚ, όπως συμβαίνει στην Ισπανία.

Ο κ. Βασιλακόπουλος οφείλει, από την πλευρά της Ομοσπονδίας, να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, αλλιώς αυτός που έστησε το ελληνικό μπάσκετ, θα το δει να καταρρέει. Διαφωνώ με την στάση του Ολυμπιακού που θέλει να αποχωρήσει, παρόλα αυτά υπάρχει η ανάγκη ενός νέου πλαισίου λειτουργίας. Εχει περάσει ένας μήνας από την συνάντηση που είχαμε και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τι περιμένουμε; Εάν φύγει ο Ολυμπιακός από την Λίγκα, ποιο θα είναι το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν για τους υπόλοιπους; Πρέπει η Ομοσπονδία να βρει μία λύση, χωρίς να υποκύψει ενδεχομένους σε εκβιασμούς.

Ο μόνος που θα χάσει θα είναι το άθλημα. Ολοι έχουν ευθύνες. Η Ομοσπονδία οφείλει «χθες» να πάρει πρωτοβουλίες. Θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ