0 ΣΧΟΛΙΑ

Ισόβια για τους γονείς που κρατούσαν φυλακισμένα τα δεκατρία τους παιδιά


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι γονείς 13 παιδιών στην Καλιφόρνια, οι οποίοι κρατούσαν τα παιδιά τους έγκλειστα και τα βασάνιζαν.

Ο Ντέιβιντ Τέρπιν και η Λουίζ παραδέχτηκαν τις πράξεις τους ενώπιον του δικαστηρίου της Καλιφόρνια και πλέον θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης μετά την παρέλευση 25ετίας.

«Οι γονείς μου μού έκλεψαν τη ζωή, αλλά την ανέκτησα. Ήταν δύσκολο, αλλά με έκανε πιο δυνατή», είπε μία από τις κόρες του ζευγαριού πριν ανακοινωθεί η ποινή.

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που περάσαμε μεγαλώνοντας. Μερικές φορές έχω ακόμη εφιάλτες, για παράδειγμα βλέπω τις αδελφές μου αλυσοδεμένες. Αλλά όλα ανήκουν στο παρελθόν, αγαπώ τους γονείς μου και τους συγχωρώ», είπε ένας από τους αδελφούς της κοπέλας.

Με δάκρυα στα μάτια, οι γονείς ζήτησαν συγγνώμη από τα παιδιά τους, διαβεβαιώνοντας ότι είχαν «καλές προθέσεις».

«Δεν σκόπευα να τους κάνω κακό», επέμεινε ο Ντέιβιντ Τέρπιν, ενώ η σύζυγός του δήλωνε ότι λατρεύει και τα 13 παιδιά της, ηλικίας σήμερα από 3 έως 30 ετών.

Οι φρικιαστικές πράξεις των δυο γονιών αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2018, όταν ένα από τα κορίτσια κατάφερε να το σκάσει ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας και ενημέρωσε τις αρχές.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι βρήκαν κάποια από τα παιδιά αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους. Όλα, εκτός από το μικρότερο, ήταν πολύ βρόμικα και υποσιτισμένα. Τα παιδιά δεν φοιτούσαν στο σχολείο, είχαν το δικαίωμα να κάνουν μπάνιο μία φορά τον χρόνο και έπρεπε να κοιμούνται επί 20 ώρες την ημέρα, με βάση το πρόγραμμα που είχαν καταρτίσει οι γονείς τους. Όταν δεν τα αλυσόδεναν, τα έκλειναν σε διαφορετικά δωμάτια και δεν τους επέτρεπαν να παίζουν.

Ορισμένα σήμερα παρουσιάζουν διανοητικά προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες στις οποίες μεγάλωσαν.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ