Quantcast
NEWS
65 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Το aek365 μπήκε στο ΝΑΟ που σηκώνεται και μας τρελαίνει… (VIDEO)

Η Αγιά Σοφιά άνοιξε τις πύλες της στο aek365 και το αποτέλεσμα της ξενάγησης μας από τον υπεύθυνο του έργου και Γενικό Διευθυντή της DIMAND Πάνο Παναγιωτίδη είναι απολαυστικό – Οι κάθετες κερκίδες που θα προσφέρουν μοναδική οπτική και θα δημιουργούν παράλληλα κολασμένη ατμόσφαιρα, τα τεστ που έχουν γίνει στην ακουστική και μας προϊδεάζουν για πρωτοφανή… ντεσιμπέλ, η χωρητικότητα, ο εφικτός στόχος παράδοσης του έργου και η απόσταση “μιας ανάσας” ανάμεσα σε κερκίδα – αγωνιστικό χώρο

Κώστας Κετσετζόγλου, Ηλίας Τομαράς, Νίκος Τζαλίδης

Η Ιστορική στιγμή πλησιάζει. Και ο χρόνος κυλά γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Κάθε μέρα που περνά, δεν γυρίζει πίσω. Κάθε “τούβλο” που μπαίνει, μας φέρνει πιο κοντά σ’ αυτό που είχαμε όλοι ονειρευτεί. Και που δεν είναι πια όνειρο, αλλά... πραγματικότητα. Υπάρχει μπροστά μας. Το βλέπουμε να κτίζεται μέσα από φωτογραφίες και βίντεο. Αλλά και από κοντά, αφού κάθε μέρα εκατοντάδες Ενωσίτες βρίσκουν τρόπο να πάρουν τη… δόση τους χαζεύοντας απ’ έξω το ΝΑΟ να γιγαντώνεται. Και είναι πραγματικά επιβλητικός. Μεγαλειώδης. Όταν τον βλέπεις από κοντά σου προκαλεί δέος. Ανατριχίλα. Κάθε σπιθαμή, κάθε βήμα, κάθε σημείο…

Τα “τείχη” του, όταν τα αντικρίζεις από την αρένα μοιάζουν ατελείωτα. Άτρωτα. Όταν ανεβαίνεις στο πέταλο της 21, όλα σου φαίνονται... δίπλα. Νομίζεις ότι θα πιάσεις με το χέρι σου απέναντι την εκκλησία. Σαν… θαύμα. Όπως η κατασκευή της Αγιά Σοφιάς. Την οποία επισκεφτήκαμε και είχαμε την τύχη να ξεναγηθούμε σε κάθε μεριά της. Με τον υπεύθυνο του έργου και Γενικό Διευθυντή της DIMAND Πάνο Παναγιωτίδη αλλά και μια σειρά από μηχανικούς, να μας αναλύουν τα πάντα.

Για την χωρητικότητα. Που θα εκδίδονται μίνιμουμ πάνω από 30.600 εισιτήρια και η οποία μπορεί να μεταβληθεί προς τα πάνω, όταν τελειώσει το σχέδιο διάταξης των καθισμάτων και μετρηθούν ακριβώς, με κάθε… χιλιοστό οι εξέδρες.

Για την αποπεράτωση του τεράστιου έργου της Αγιά Σοφιάς. Που μαζί με την υπογειοποίηση, η κατασκευή της οποίας ξεκινά οριστικά το καλοκαίρι που έρχεται, εφικτός στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020. Για τις κάθετες εξέδρες, που θα προσφέρουν μοναδική οπτική θέασης από κάθε σημείο και την τρομακτική ακουστική που θα υπάρχει βάσει των μετρήσεων που έχουν γίνει!

Για την απόσταση… μιας ανάσας που θα υπάρχει ανάμεσα σε εξέδρα – αγωνιστικό χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κολασμένη ατμόσφαιρα που θα δημιουργείται. Για την ανέγερση του στεγάστρου, με την άφιξη των Ιταλών τον επόμενο μήνα, που θα καθηλώσει, για το υπόγειο πάρκινγκ και τις σουίτες του γηπέδου. Όλα αυτά και πολλά άλλα, σε όσα σας παρουσιάζουμε πιο κάτω, προσπαθώντας να σας βάλουμε… μέσα στο νέο μας σπίτι. Στην Αγιά Σοφιά.

Τα αποδυτήρια και η διαδρομή προς την καταπακτή της Αγιά Σοφιάς!

agiasofia1

Η ξενάγηση μας από τον υπεύθυνο του έργου και Γενικό Διευθυντή της DIMAND Πάνο Παναγιωτίδη, ξεκίνησε από τα... ενδότερα του ΝΑΟΥ. Μαζί του, κάναμε τη διαδρομή που θα ακολουθούν οι παίκτες της ΑΕΚ από τα αποδυτήρια, μέχρι να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, περάσαμε μπροστά από τον χώρο που θα κατασκευαστεί το εκκλησάκι του Οσίου Λουκά, προς τιμήν του ευεργέτη Λουκά Μπάρλου και η αλήθεια είναι πως κάθε βήμα, κάθε λεπτό, κάθε κίνηση σ’ αυτούς τους χώρους σου προκαλεί μια ανατριχίλα. Όταν, δε, ξεκινάς να βγεις από την καταπακτή, βλέποντας μόνο τον γαλάζιο αττικό ουρανό και φτάνεις ξαφνικά στο τελευταίο σκαλοπάτι, αντικρίζοντας τα επιβλητικά “τείχη” του γηπέδου, το θέαμα είναι επιβλητικό. Μοναδικό. Φτάνοντας λοιπόν εκεί, ένα βήμα πριν πατήσουμε την… αρένα της Αγιά Σοφιάς, το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στον κ. Παναγιωτίδη ήταν το εξής. Να μας εξηγήσει, σε τι ύψος θα βρίσκεται και πόσο θα ανέβει ο αγωνιστικός χώρος, σε σχέση με το περιμετρικό τοιχίο που βλέπουμε. “Ο αγωνιστικός χώρος, θα βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από αυτό το επίπεδο που βλέπουμε τώρα. Περίπου μισό μέτρο. Βλέπουμε άλλωστε και μια μεμβράνη λευκή που είναι κολλημένη πάνω στο τοιχίο, εκεί περίπου θα είναι το επίπεδο του αγωνιστικού χώρου...”, τόνισε σχετικά.

Κάθεσαι στην εξέδρα και… αγγίζεις τον αγωνιστικό χώρο!

Το επόμενο ερώτημα, αφορούσε την απόσταση που θα υπάρχει ανάμεσα σε κερκίδα – αγωνιστικό χώρο. Τόσο από τις πλαϊνές πλευρές, όσο και πίσω από τα τέρματα. “Ουσιαστικά, θα απέχει από την πρώτη σειρά των κερκίδων περίπου 7,5 μέτρα ο αγωνιστικός χώρος (από τις πλαϊνές πλευρές) και πίσω από τα τέρματα θα υπάρχει απόσταση 12,5 μέτρων”, εξήγησε ο υπεύθυνος του έργου, που συμπλήρωσε πως οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου θα είναι 105Χ68. Εδώ να διευκρινίσουμε το εξής, σχετικά με όλες αυτές τις διαστάσεις-αποστάσεις εξέδρας αγωνιστικού χώρου. Η ΑΕΚ και οι υπεύθυνοι του έργου, έχουν τηρήσει τα προβλεπόμενα και όλους τους κανόνες ασφαλείας της UEFA, επομένως για παράδειγμα και με τον ιδιαίτερο τρόπο κατασκευής της Αγιά Σοφιάς, δεν θα μπορούσαν, εκ των πραγμάτων, να έρθουν πιο κοντά ο αγωνιστικός χώρος με την εξέδρα. Άλλωστε, όποιος πάρει θέση στις πρώτες σειρές καθισμάτων, έχει την αίσθηση πως βρίσκεται σχεδόν… μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον “αγγίζει” με το χέρι του. Με ότι αυτό συνεπάγεται, για την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει και την επαφή εξέδρας-γηπέδου!

Στο μπαλκόνι σουιτών της Αγιά Σοφιάς

agiasofia2

Οι σουίτες και τα επίσημα της Αγιά Σοφιάς, βρίσκονται ακριβώς πάνω από από τα αποδυτήρια και την φυσούνα όπου θα βγαίνουν οι ομάδες στην αρένα. Στο συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου βεβαίως, υπάρχει μια διαφορετική κατασκευή προσαρμοσμένη στα “πολυτελή διαμερίσματα” σε σχέση με την απέναντι θύρα και ο Πάνος Παναγιωτίδης μας εξηγεί πως “βρισκόμαστε ακριβώς στο δεύτερο επίπεδων σουιτών, η κάθε σουίτα θα έχει αποκλειστικό μπαλκόνι μπροστά της με αποκλειστικές θέσεις και βλέπουμε την πολύ καλή οπτική που υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο και βέβαια πως θα διαμορφωθεί ολόκληρο το γήπεδο”.

Η ανέγερση του στεγάστρου θα καθηλώσει...”

Το πλέον ολοκληρωμένο κομμάτι της Αγιά Σοφιάς, το συναντάμε στο Βόρειο πέταλο. Στην παλιά 21. Ένα κομμάτι, το οποίο μέσα στον Απρίλιο παραδίδεται από τους υπεύθυνους του έργου στους Ιταλούς της Cimolai, οι οποίοι έρχονται και πιάνουν δουλειά ξεκινώντας την κατασκευή του στεγάστρου. Μια διαδικασία εντυπωσιακή, όπως μας εξήγησε ο κ. Παναγιωτίδης, η οποία όσο προχωρά θα καθηλώνει αφού το περίβλημα της Αγιά Σοφιάς, θα παίρνει την τελική του μορφή! “Πράγματι, μετά το Πάσχα έρχονται οι Ιταλοί μαζί με τα πρώτα μεταλλικά στοιχεία για να ξεκινήσει η ανέγερση του στεγάστρου που θα είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι τέλος της χρονιάς”.

Μοναδική οπτική λόγω κλίσης και εντυπωσιακή ακουστική”!

agiasofia3

Καθισμένοι στο ίδιο σημείο, στην παλιά 21, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον κ. Παναγιωτίδη για την μεγάλη κλίση που υπάρχει στις εξέδρες της Αγιά Σοφιάς. Πάνω και κάτω. Μια κλίση, που όπως μας εξηγεί, θα προσφέρει μια μοναδική οπτική για κάθε φίλαθλο, ενώ σημειώνει και την εντυπωσιακή ακουστική που θα έχει το γήπεδο λόγω της ιδιαίτερης και ξεχωριστής κατασκευής του. “Υπάρχει μεγαλύτερη γωνία κλίσης σε σχέση με τα άλλα γήπεδα που βλέπουμε, γιατί ουσιαστικά οι κερκίδες είναι σε δύο επίπεδα λόγω της στενότητας του χώρου που υπήρχε στο οικόπεδο στο οποίο διαμορφώνεται το γήπεδο. Άρα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγαλύτερη κλίση θέασης στις κερκίδες. Αυτό, δίνει πολύ καλύτερη οπτική και σίγουρα, πολύ καλύτερη ακουστική. Γιατί ο ήχος, δεν απλώνεται παραπάνω μέσα στο γήπεδο, εγκλωβίζεται μέσα στην αρένα περισσότερο. Από τις μετρήσεις ακουστικής που κάναμε, ήδη φαίνονται εντυπωσιακά τα αποτελέσματα και πολύ σύντομα, θα έχουμε και πιο μετρήσιμα αποτελέσματα όταν αρχίσει να εξελίσσεται το στέγαστρο. Νομίζω, θα είναι καταπληκτική η αίσθηση που θα έχει ο οποιοσδήποτε φίλαθλος θα κάθεται εδώ πάνω. Σίγουρα, η Αγιά Σοφιά θα είναι στα πιο όμορφα γήπεδα και η αρχιτεκτονική και η δομή της, είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και θα είναι πράγματι κάτι το εξαιρετικό”, τονίζει ο υπεύθυνος του έργου και Γενικός Διευθυντής της DIMAND.

Όσο για την χωρητικότητα στο Βόρειο πέταλο αλλά και την συνολική του γηπέδου, ο κ. Παναγιωτίδης εξηγεί: “Στο πέταλο που βρισκόμαστε, στην παλιά 21, θα είναι περίπου 4.500 θέσεις και η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι πάνω από 30.000, 30.600 θέσεις περίπου, οι οποίες βεβαίως θα μετρηθούν ακριβώς και όταν τελειώσουμε το σχέδιο διάταξης των καθισμάτων”. Να διευκρινίσουμε εδώ το εξής, σχετικά με την συνολική χωρητικότητα. Ο αριθμός 30.600 που αναφέρει ο κ. Παναγιωτίδης, αφορά τον καθαρό αριθμό (μίνιμουμ) των εισιτηρίων που θα εκδίδονται για τον κόσμο. Χωρίς να συμπεριλαμβάνει δημοσιογραφικά (και άλλες απαιτήσεις) για παράδειγμα. Ένας αριθμός μάλιστα, το 30.600, που όπως φαίνεται και από την τοποθέτηση του κ. Παναγιωτίδη, μπορεί να μεταβληθεί προς τα πάνω, όταν τελειώσει το σχέδιο διάταξης των καθισμάτων και μετρηθούν ακριβώς, με κάθε… χιλιοστό οι εξέδρες.

Το “δαχτυλίδι” του πάρκινγκ και η ράμπα οχημάτων…

agiasofia4

Κατεβαίνοντας από το άνω διάζωμα του βόρειου πετάλου, βρεθήκαμε στο υπόγειο πάρκινγκ της Αγιά Σοφιάς, το οποίο ουσιαστικά έχει σχήμα “δακτυλιδιού” και ξεκινά από την εκκλησία, φτάνοντας περίπου μέχρι την ράμπα οχημάτων. Από την οποία, θα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο ασθενοφόρα κλπ, σε έκτακτη ανάγκη. “Πράγματι, πίσω μας έχουμε την ράμπα οχημάτων, που θα εισέρχονται στο γήπεδο οχήματα όπως Ασθενοφόρο, πυροσβεστική αλλά και όλα τα οχήματα που θα χρειάζονται για την συντήρηση του χλοοτάπητα τα οποία θα βρίσκονται στο υπόγειο πάρκινγκ που είναι ήδη διαμορφωμένο και θα σταθμεύουν τα οχήματα των επισήμων και όσων έχουν άδεια στάθμευσης μέσα στο γήπεδο. Το πάρκινγκ θα έχει συνολικά γύρω στις 200 θέσεις”.

ΤΟ AEK365 ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΚΑΜΕΡΕΣ: ΤΟΛΗΣ ΝΤΕΛΟΣ

***Ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ, την DIMAND, τον υπεύθυνο του έργου και Γενικό Διευθυντή της DIMAND Πάνο Παναγιωτίδη, τους μηχανικούς έργου Δημήτρη Καραμπούλα, Βαγγέλη Οικονομάκη και τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ για τη διευκόλυνση και την συνεργασία κατά την παραμονή μας στα έργα ανέγερσης του νέου γηπέδου Αγιά Σοφιά.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ