Quantcast
NEWS
39 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Άλλη ΑΕΚ μετά τη διακοπή!

Η μεγάλη επάνοδος του Χουλτ που λύνει τα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ, οι επιστροφές Μάνταλου – Σιμόες και τι γίνεται με τις περιπτώσεις Τσιγκρίνσκι – Λόπες

Το τελευταίο τεστ της ΑΕΚ πριν πάει στη διακοπή-βάλσαμο ήταν επιτυχημένο. Περνώντας νικηφόρα από το Περιστέρι. Εκεί όπου αγωνίστηκε μάλιστα, κυριολεκτικά με… μισή ενδεκάδα, αφού έλειπαν Μάνταλος, Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Λόπες, ενώ έχασε και τον Έκι Πόνσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Απουσίες, που δεν λύγισαν την ομάδα, καταφέρνοντας να φύγει με το διπλό με την γκολάρα του Αλμπάνη. Και δίνοντας της την ευκαιρία, να πάει με ηρεμία και νικηφόρα στη διακοπή των εθνικών ομάδων. Όπου μετά το πέρας αυτής και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 31 Μαρτίου κόντρα στον Παναιτωλικό, θα δούμε μια… άλλη ΑΕΚ. Με μαζικές και κομβικές επιστροφές.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι λέει το απουσιολόγιο του Μανόλο Χιμένεθ και τι προγραμματισμός υπάρχει για τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών είτε βρίσκονται σε φάση επανόδου. Και ας ξεκινήσουμε με τον Νίκλας Χουλτ. Μια επιστροφή, την οποία περιμένει πως και πως ο προπονητής και όλη η ΑΕΚ. Ο διεθνής Σουηδός αριστερός μπακ-χαφ, ως γνωστόν, έχει ξεπεράσει στο 100% την βαριά θλάση στον προσαγωγό που υπέστη με τον ΟΦΗ στις 10 Φεβρουαρίου και η διακοπή αυτή του δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να είναι πανέτοιμος μπαίνοντας στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, για το επόμενο ματς πρωταθλήματος.

Κάτι που θα συμβεί και με τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος να θυμίσουμε πως στην προπόνηση της Παρασκευής υπέστη μια διάταση οπίσθιων μηριαίων. Ο Πορτογάλος μέσος, θα χρειαστεί περίπου εφτά ημέρες για να είναι έτοιμος και με δεδομένη τη διακοπή, που μεσολαβεί, θα έχει επανέλθει σε φουλ ρυθμούς την επόμενη εβδομάδα όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία για τον Παναιτωλικό.

Όσο για τον Πέτρο Μάνταλο που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο και ακολουθεί ατομικό (και θεραπείες), θα προσπαθήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να μπει κανονικά και υπάρχει αισιοδοξία πως και εκείνος θα είναι έτοιμος με την επανέναρξη.

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις και εκείνες που πρέπει να έχουν πιο προσεκτική διαχείριση, είναι αυτές των Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι – Έλντερ Λόπες. Με τον μεν Ουκρανό στόπερ, να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και θεραπείες, ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Χωρίς να υπάρχει κάτι δεδομένο και μάλλον η ολική επάνοδος του θα καθυστερήσει, μη ανήκοντας σε εκείνους που ο Χιμένεθ θα μπορεί να υπολογίζει άμεσα και συγκεκριμένα με την επανέναρξη.

Ο δε Πορτογάλος αριστερός μπακ-χαφ, πουπροέρχεται από τους χιαστούς, είναι κάθε μέρα και καλύτερα, ανεβάζει στροφές και δεν αποκλείεται να μπει την επόμενη εβδομάδα σε κανονικούς ρυθμούς. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τεθεί και άμεσα στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, αφού είναι απαραίτητο μετά την περίπου 6μηνη απουσία του, να βρει ρυθμό, τα πατήματα του και να του φύγει ο φόβος που υπάρχει πάντα σε κάθε παίκτη όταν έχει υποστεί μια τέτοια ζημιά.

Ξεχωριστή περίπτωση τέλος είναι αυτή του Έκι Πόνσε που δεν έχει κάτι σοβαρό. Το αιμάτωμα που… αποκόμισε από την γονατιά στην μέση του Καρασαλίδη θα υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες και θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Πάντως να θυμίσουμε, πως ο Αργεντινός επιθετικός είναι τιμωρημένος για το ματς της επανέναρξης με τον Παναιτωλικό, επομένως θα τον δούμε ξανά στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου για τα ημιτελικά με την Λαμία στο ΟΑΚΑ στις 3 Απριλίου.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ