Ένας δάσκαλος από την Ιταλία κατηγορείται ότι έβαλε σε τιμωρία μαύρο μαθητή, με το πρόσωπο στραμμένο έξω από το παράθυρο και είπε μέσα στην τάξη στα υπόλοιπα παιδιά «δείτε πόσο άσχημος είναι».
Η απίστευτη αυτή ιστορία δημοσιοποιήθηκε από τον βουλευτή της ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάνι, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη βουλή της Ρώμης. Οι γονείς του μικρού, με τη στήριξη πολλών γονιών των συμμαθητών τους, αποτάθηκαν σε δικηγόρο για να προσφύγουν νομικά κατά του εκπαιδευτικού.
Ο δήμαρχος της πόλης Φολίνιο όπου σημειώθηκε το περιστατικό έκανε γνωστό ότι μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου και ότι «θα γίνουν όλοι οι επιβεβλημένοι έλεγχοι».
Ο συγκεκριμένος δάσκαλος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι «πρόκειται για πείραμα κοινωνικού χαρακτήρα, όμοιο με άλλα που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο» και πως «στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει στα παιδιά πόσο άδικη μπορεί να είναι η ρατσιστική συμπεριφορά».
Μέχρι τώρα, βέβαια, ελάχιστοι, στην Ιταλία, έχουν πεισθεί για τις καλές του προθέσεις.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!