Αβέβαιο είναι το μέλλον των φετινών πανελληνίων εξετάσεων καθώς οι βαθμολογητές των γραπτών των εξετάσεων κήρυξαν λευκή απεργία διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής του για τις εξετάσεις. Μάλιστα τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας αποφάσισαν να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε... δόσεις.
Οι βαθμολογητές θα πληρωθούν εφέτος με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ. Εφέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.
Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει ήδη διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Την Πέμπτη έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα της Αθήνας ενώ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ εκτιμούσαν ότι είναι θέμα ημερών το «ντόμινο» να παρασύρει και τα κέντρα της περιφέρειας. Ήδη έχει κλείσει το βαθμολογικό κέντρο Χανίων.
Η «λευκή απεργία» των εκπαιδευτικών φαίνεται να θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προγραμματίζει έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή.
Αν και έχον βαθμολογηθεί ήδη το 70% των γραπτών, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία αν τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
