Ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από τη Βουλή και προκάλεσαν την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.
Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού γίνεται λόγος για άτομα που «επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι "η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία"».
Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.
Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».
Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.
Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Αν πιστεύετε έστω και λίγο στη δημοκρατία τότε να ακούσετε τη φωνή του λαού. ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ για όλους εσάς που είστε στο τιμόνι της χώρας. Για ότι κι αν συμβεί θα είστε οι μοναδικοί υπαίτιοι..