Σπουδαία μέρα για το ελληνικό τένις, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ, 6-7(11), 7-6(3), 7-5, 7-6(5) και πέρασε στους “8” καλύτερους του Αυστραλιανού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ.
Απίστευτο πρώτο σετ, που θα μπορούσε να πάει και στις δυο πλευρές, τελικά η τύχη ήταν με το μέρος του Φέντερερ και έτσι ο Ελβετός αφού έπαιξε πρώτα 24(!) πόντους στο τάι-μπρέικ, πήρε το εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης με 6-7(11).
Ο Στέφανος έπαιξε τρομερά, επιθετικά και έριξε αρκετές φορές στα σκοινιά τον 37χρονο, δείχνοντας του πως μπήκε αποφασισμένος να τον δυσκολέψει, και γιατί όχι, να τον κερδίσει.
Οι δυο αθλητές πήγαν στο τάι-μπρέικ χωρίς να υπάρξει κάποιο μπρέικ, με τον Ρότζερ να είναι ο μοναδικός που απείλησε πάντως στο εναρκτήριο γκέιμ του αγώνα. Ο Στεφ την γλίτωσε και στη συνέχεια σέρβιρε πολύ πιο έξυπνα και καλά, μην αφήνοντας τον Φέντερερ να τον απειλήσει εκ νέου.
Τελικά, ο Τσιτσιπάς απόλεσε το πρώτο σετ στη ρώσικη ρουλέτα του τάι-μπρέικ, αφού πρώτα απόλεσε τρία σετ πόιντ ο ίδιος για να κάνει το 1-0. Ο Φέντερερ εκμεταλλεύτηκε το δικό του τέταρτο σετ πόιντ και με 13-11 πήρε τα ηνία του αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο διαιτητής Τζέιμς Κιόθαβονγκ έκανε καταστροφικό λάθος στο 12-11, μιας και όταν παιζόταν το ράλι, κάποιος από τις εξέδρες φώναξε “άουτ” μετά από χτύπημα του Στέφανου, προκειμένου να τον αποπροσανατολίσει, πράγμα που το κατάφερε.
Ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει τον πόντο και να φωνάξει “επανάληψη”, όμως δεν το έκανε ποτέ με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να πάει στην μεριά του Φέντερερ.
Το δεύτερο σετ ήταν λίγο διαφορετικό. Οι δυο τενίστες ναι μεν κατάφεραν να κρατήσουν όλες τις φορές τα σερβίς τους και να στείλουν το ματς σε δεύτερο διαδοχικό τάι-μπρέικ, όμως ο Φέντερερ ήταν ανώτερος.
Με καρδιά πρωταθλητή, ο Στεφ έδειξε τις σπουδαίες ικανότητές του για ακόμη μια φορά. Έσωσε οκτώ(!) μπρέικ πόιντς, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν σετ πόιντς του Ελβετού στο 4-5 υπέρ του και αφού έστειλε το ματς στο τάι-μπρέικ, ισοφάρισε σε 1-1.
Από το 3-3 του τάι-μπρέικ και έπειτα, ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε τέσσερις σερί πόντους και ανάγκασε τον Φέντερερ να χάσει το πρώτο του σετ στην πορεία του στη Μελβούρνη φέτος.
Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση ο Στέφανος, έδειξε τα δόντια του από την αρχή στο τρίτο σετ. Πλέον, με το ματς στα ίσια και ακόμη δυο, τουλάχιστον, σετ στη συνέχεια, ήξερε πως μπορούσε να βγάλει όλη την κούραση που κουβαλούσε μέσα του ο Ελβετός και να τον οδηγήσει στην ήττα, παίζοντας έξυπνα.
Αυτό λοιπόν έκανε. Από δυο χαμένα μπρέικ πόιντς είχαν στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης οι δυο τενίστες μέχρι το 5-5, με τον Στέφανο όχι απλά να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του όμως, αλλά να το ελέγχει κιόλας με τις επιθετικές του μπάλες.
Ο Φέντερερ έκανε πολύ πιο συχνά πλέον ανεβάσματα στο φιλέ για να αποφύγει τους πόντους μεγάλης διάρκειας, ενώ στο σερβίς του Στέφ, προσπαθούσε να εκβιάσει τις επιστροφές-winners για να μην μπει στη διαδικασία ράλι.
Η κόπωση του έβγαινε ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα μετά από μερικά “φτηνά” για την κλάση του Ρότζερ λάθη, ο Στέφανος να φτάσει σε δυο συνεχόμενα σετ πόιντς στο 6-5. Τώρα δεν θα μπορούσε να κάνει λάθος. Και δεν έκανε.
Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το πρώτο μπρέικ του αγώνα και κατέκτησε το τρίτο σετ κάνοντας το 2-1 υπέρ του. Έτσι, πήρε ισχυρό προβάδισμα στην αναμέτρηση, με το μομέντουμ, αλλά και το σκορ πια, να γράφουν ξεκάθαρα το όνομά του.
Το τέταρτο, και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Η ένταση χτύπησε κόκκινα και το πάθος των δυο τενιστών ήταν τεράστιο. Ο μεν Στέφανος δεν ήθελε να αφήσει να περάσει η ευκαιρία από τα χέρια του χωρίς να την αξιοποιήσει, με τον δε Ρότζερ να παλεύει μέχρι το τέλος, όπως κάνει πάντα.
Νικητής έπρεπε να είναι ένας όμως. Και αυτός άξιζε να είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Για το απαράμιλλο πάθος του, την ενέργεια που έβγαλε στο court για τρεισήμισι και πλέον ώρες, αλλά και γιατί, το σημαντικότερο από όλα, το πίστεψε από την αρχή!!
Οι δυο αθλητές έφτασαν στο 6-6 του τάιμ-μπρέικ χωρίς να υπάρξει μπρέικ πόιντ, με τον Ρότζερ να αναμένεται να μετανιώνει για πολύ καιρό τις 0/12 ευκαιρίες με τις οποίες έκλεισε το ματς.
Ο Στέφανος πήρε νωρίς το προβάδισμα με 2-0, ο Ελβετός απάντησε ισοφαρίζοντας σε 2-2 με έναν επικό πόντο, όμως το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο να δοθεί εκείνη τη στιγμή.
Ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-5 για να κάνει το μίνι μπρέικ μετά από λάθος χτύπημα του Ρότζερ Φέντερερ, και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία στο σερβίς του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αξιοποίησε το ματς πόιντ και έφτασε σε μια ιστορική νίκη για τον ίδιο και το ελληνικό τένις.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
παιδιά εντάξει ηρεμήστε λίγο όλοι οκ... κάνουν όλοι λες και δεν έχει ξανα κερδίσει ποτέ κανείς τον Φέντερερ η δεν ξέρω και γω τι.
Μπράβο στο παλικάρι, χαμηλά το κεφάλι και να καταφέρει να κερδίσει κάποιο grand slam του εύχομαι.. να συνεχίσει έτσι ώστε να δείξει ότι αυτός ο αγώνας δεν ήταν απλά μια φωτοβολίδα και τέλος.
Και η Ρεαλ είχε ξαναχάσει μέχρι να την γ@#σουμ€!!!!
Φίλε μ ήδη αυτό το ματς είναι συνέχεια της τεράστιας πορείας μέχρι τον τελικό του rogers cup όπου και νίκησε: Τζόκοβιτς, Ζβερεφ κλπ
καλά τους έκανε..να συνεχίσει έτσι..
απλά δεν μπορώ την ελληνική νοοτροπία.. με κουράζει αυτή η θεοποίηση με το παραμικρό.
Μπράβο Στέφανε! Επιβάλλεται να τον φέρετε σε ένα ματς να τον αποθεώσει ο κόσμος!!!!
Μέχρι τέλος Νοεμβρίου απίθανο!
Φιλε δεν γινεται να τον φερει η αεκ. Αυτες τις τρεις εβδομαδες ειναι στην αυστραλια. Την αλλη εβδομαδα μπορει να ειναι σε καποιο προφεσιοναλ στο νοτιο ημισφαιριο μρτα μπορει στο μαιαμι.. ο μονος μηνας ελευθερος ειναι ο δεκεμβριος. Και πρεπει να κανει τις διακοπες τοτ
Στεφανε φυχαραωσυγχαρητηρια εισαι φοβερος!!!
ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΕΦΑΝΕ! ΤΕΡΑΣΤΙΕ
Στέφανε ψυχαρα! για πάντα ΑΕΚαρα!
1.000 μπράβο! Το ότι είναι ΑΕΚ κ Ελληνας δεν έχει καμία σχέση, μην τα μπλέκουμε τα πράγματα. Ατομικό άθλημα είναι, μόνος του τα καταφέρνει ούτε η ΑΕΚ έχει κάνει κάτι γι αυτό, ούτε η Ελλάδα. Μέσα από την καρδιά μου, του εύχομαι να είναι καλά!
Σίγουρα η Ελλάδα κι η ΑΕΚ δεν δικαιούνται μερίδιο της επιτυχίας του. Δεν νομιζω να τα μπλεκουν πολλοι. Αλλά το ότι είναι Έλληνας κι ΑΕΚτζης κάνει τη χαρά ακόμη μεγαλύτερη για εμας, τους οπαδούς της ομάδας μας. Δεν είναι μεμπτο αυτό.
Προφανώς και δεν είναι μεμπτό, και εγώ ως ΑΕΚτζης χαίρομαι ιδιαίτερα. Αλλά ας μην φέρουμε τον οπαδισμο και στο τένις ή ας μην προσπαθούμε να οικιοποιηθουμε μέρος της επιτυχίας του. Το παλικάρι τα καταφέρνει γιατί είναι ο Στέφανος Τσιτσιπας όχι γιατί υποστηρίζει την ΑΕΚ.
Εκεί που πετούν οί ΑΕΤΟΙ.Μπράβο αετοπουλο!!!
Πάμε μωρή ΑΕΚΑΡΑ!!!!!
Απιστευτος θριαμβος του κορυφαιου ελληνα και αεκτζη τεννιστα! Δεν εχει ταβανι πια!
Υγ: Ιδρυστε επιτελους το τμημα της ΑΕΚ στο ομορφο αθλημα του τεννις!
ΕΛΛΑΣ
ΑΕΚΑΡΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΕΙΜΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ.
Κι εκει που διαχρονικα οι προδοτες πολιτικοι ξεπουλουν ό,τι εχει απομεινει απο την πατριδα μας, τσουουουπ...
Ένα φαινόμενο αθλητικο ερχεται να διαφημίσει και να ανεβασει τη γαλανολευκη στα πέρατα του πλανητη!!!
Μπραβο Στεφανε ψυχαρα...... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Δουλειά, σεμνα και ταπεινά, για να έρθει η κορυφη οπως ηρθε και για την ΑΕΚΑΡΑ μας!!!
ΑΕΚΑΡΑ-ΣΥΡΟΣ
Θα κάνω μια προφητεία η οποία σίγουρα ενέχει κινδύνους μη πραγματοποίησης και καμποση ιεροσυλία. Στο μέλλον, σε 3-4 χρόνια αν όλα πάνε καλά που το ευχόμαστε μαζί με τον Ζβερεφ θα είναι το επόμενο ζευγάρι που θα αντικαταστήσει τους Ναδαλ - Φεντερερ, τους οποίους τον πρώτο τον θαυμάζω και σαν άνθρωπο αλλά και σαν αθλητή και τον δεύτερο τον λατρεύω σαν το μεγαλύτερο ταλέντο που γέννησε ποτέ το τένις!
*περιέχει
Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Τιμή και δόξα στον νέο βασιλιά. Στέφανε, το ότι είσαι ΑΕΚΑΡΑ είναι ένας λόγος παραπάνω για την αγάπη μας. Τώρα σταθερότητα και χαμηλά το κεφάλι.
Τεράστιος ο αεκτζης Τσιτσιπάς, αναφορά του έπους στις οθόνες σε μπασκετ και ποδόσφαιρο τουλάχιστον
Απίστευτο τι κατάφερε,μόνο δακρύζεις βλέποντας τον να παίζει με τέτοιο αγωνιστικό "θρασος" απέναντι σε έναν Άνθρωπο όπως ο Φέντερερ μια ιστορία από μόνος του! Και αυτό που είπε ο Στέφανος στις δηλώσεις, ήταν ακριβώς έτσι, πραγματικά τον έβλεπες να ανεβαίνει να παίζει "άγρια,επιθετικά απέναντι στον Φέντερερ πολλές τόσο αναρχα" όντως όπως είπε δεν το συναντάς τα τελευταία χρόνια με παίκτες της γραμμής! Πολύ το γούσταρα γτ αφού εννοείται γίνει Κ καλύτερος νομίζω η γενιά μαζί του... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,θα παίζουν όπως Κ αυτόν...
Συγνώμη παιδιά λάθος μου όχι 8 τάι μπρέικ αλλά 8 μπρέικ πόιντ
Μπροστά στα μάτια μας γεννιέται ο νέος θρύλος του τένις. Όπως είπε και ο Μακενρο στο τέλος του αγώνα σε όλο το στάδιο "η παράδοση της σκυτάλης".
Εκπληκτικό τένις και από τις δύο πλευρές. Είναι σημαντικό ότι νίκησε ο Τσιτσιπάς τον Φέντερερ και στο πνευματικό επίπεδο. Όταν είχε μείνει πίσω και κινδύνευε να χάσει, κατάφερε να αντέξει την ψυχολογική πίεση σε 8 τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ και να το πάρει τελικά.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μπράβο Στέφανε.
Έχει κάνει τεράστια δουλειά ο τσιτσιπας στο κομματι της ψυχολογίας χάρη στον πατέρα του, ο οποιος αφιέρωσε τόσα χρόνια να δουλεύει πάνω σε αυτό το κομματι. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλη την οικογένεια Τσιτσιπά.
Μπράβο στον τεραστιο Τσιτσιπα..Τα καλύτερα ειναι μπροστά του..
Είμαστε περήφανοι!! Μπράβο
Ελα μωρη ΑΕΚαρα Στεφανεεεεεε!!!
Αφού είναι ΑΕΚΑΡΑ το παιδί ξέρει και από ανατροπές!!
Συγχαρητήρια Στέφανε μας έκανες υπερήφανους
Απλά συγκινητικός... Περηφάνεια για τον αθλητή, τον άνθρωπο και τον ΑΕΚτζη!!!
Για την ηλικία έχει απίστευτη οριμοτητα.το θέμα είναι να μην ξεφουσκώσει στο επόμενο ματς απέναντι σε ευκολότερο παίκτη.παμε στεφ.φεντερερ είσαι θρύλος σαγαπω πολύ και εσένα
Ερχεται ο μεγαλυτερος Ελληνας αθλητης και ειναι ΑΕΚΑΡΑ!!!! Μπραβο σου Στεφανε μας κανεις υπερηφανους!!!
Α ρε Στεφανε παρακολουθουσα λιγο τενις πιο παλια αλλα τωρα μ εχεις κανει οπαδο!!!(και ειναι και ΑΕΚαρα νομιζω)
Να μην το νομίζεις, να εισαι σίγουρος! Το έχει πει πολλές φορές δημόσια. Κατάλαβε και ο Φέντερερ τώρα ότι δεν τα βαζεις ΑΕΚτσή.
Καλά νομίζεις, το έχει δηλώσει ο ίδιος.
Πάλι καλά που υπάρχει ο τσιτσιπας και μαθαμε τένις για το οι πιο πολλοί τα μπαλάκια τα βάζαμε στον κοτσαδορο!
Υ.γ ψυχαρα αλάνι και ΑΕΚτζης ο Στέφανος!!!
Ανατριχίλα μόνο, τεράστια νίκη του απίστευτου παιχταρά απέναντι σε ένα θρύλο του τένις και κάτοχο του τουρνουά τα τελευταία 2 χρόνια. Το μέλλον σιυ ανήκει αγόρι μου!!
Μπραβο ρε παλικαρε......Μπραβο ρε ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ.........
Μπραβο ρε παληκαρε !!!!!!!!!!
Μπραβο ρε παληκαρε !!!!!!!!!!
Μπράβο στον Έλληνα και Αεκτζη Στέφανο !!!Μπράβο παιχταρα ελπιζω να είναι το πρώτο σου Grand Slam αν και έχει δρόμο ακόμα !!
Μπράβο ρε τρελέ... Μεγάλη συγκίνηση. Έχει ανέβει επίπεδο. Ας τον προκαλέσει η ΑΕΚ να δει έναν αγώνα της....
Συγκινητικός
Έπαιξε εκπληκτικά. Απίστευτα. Παρά την απειρία του και τον ενθουσιασμό που τον διακατείχε κατά στιγμές, ήταν φοβερός. Το μέλλον είναι μπροστά του, θα είναι το no1 για πολύ καιρό!
Μπράβο Στέφανε!
ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
Συγχαρητηρια Στεφανε σηκωνεις την Ελληνικη σημαια Ψηλα την ιδια ωρα που οι αλλοι την καινε!!!Ολοι οι Ελληνες ειμαστε Περηφανοι για σενα!!
ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΔΆΚΡΥΣΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ